Politică

Referendumul ”Integrității”

Dacă actuala Constituție conținea (aberant) “principiul integrității”, Klaus Iohannis trebuia epurat din orice funcție publică încă din anul 2005, cînd pierdea definitiv prima casă pe care o deținea în Sibiu pe baza unor acte false.



Același “principiu” despre care azi Klaus Iohannis e convins că trebuie inclus obligatoriu în Constituție l-ar fi împiedicat să candideze la președinție, cîtă vreme în 2014 primarul Sibiului era încă neintegru potrivit criteriilor ANI.

Integru definitiv a devenit abia în 2015, an cînd a pierdut definitiv și al doilea imobil din Sibiu pe care îl deținea tot pe baza unor acte false, “nefiind apărat de prezumția de bună-credință față de amploarea operațiunii ilicite rezultată din hotărârile judecătorești definitive pronunțate, consecintele juridice produse, succesiunea actelor juridice atacate și coparticipanții la întocmirea lor.”

După ce integritatea interioară l-a sfătuit să anunțe națiunea că sentința “nu e bună”, Klaus Iohannis a încercat fără succes s-o desființeze printr-o contestație în anulare. Slavă Domnului că, în 2009, Traian Băsescu a refuzat desemnarea lui Klaus Iohannis pentru funcția de prim-ministru din partea PSD-PNL-UDMR, fiindcă puteam avea mult mai devreme decît avurăm un șef al Guvernului integru, dar urmărit penal de însăși DNA pentru abuz în serviciu.

Nici faptul că formula Iohannis prim-ministru fusese cică negociată la Grivco-ul voiculescian nu fu de natură să-i avarieze integritatea, intactă pînă azi. Scoaterea de sub urmărire penală, în mai 2010, semnată de familia procurorilor Tuluș, l-a ajutat pe Klaus Iohannis să-și suplimenteze convingerea că principiul integrității e și urgent, și obligatoriu constituționabil.

Însă, Klaus Iohannis trebuie să fi ajuns inconturnabil la credința mîntuitoare a principiului integrității constituționabile în timpul luptelor crîncene din februarie 2014, cînd s-a opus cu toate puterile și din toate pozițiile numirii în funcțiile de ministru de interne și vicepremier al guvernului Victor Viorel Ponta, penal. Mai ales atunci lui Klaus Iohannis i s-a călit, prin incandescență eroică, principiul integrității. Părerea mea. Deși e vineri și relativ tîrziu, eu deja aștept, îmbrăcat curat, Referendumul Integrității.

Curat constituţional! Muzica! Muzica!

Autor: Sorin Faur

Sursa: Sorin Faur 

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • un individ penal vanzator de copii si samsar de case !!!
    cine l-a pus si cine-l tine pe un astfel de individ in fruntea statului ? românii? nu! in nici un caz !!!

  • Borfasul asta de sasalau si-a batut joc intr-una de poporul roman, de cand a devenit presedinte, totul culminand cu flegma pe care o dat-o pe votul majoritar al romanilor, in dispretul total al Constitutiei. Astfel, pachiderma saseasca dovedeste inca o data daca mai era nevoie, ca pur si simplu este un vataf pus de fortze straine, ca sa le administreze Colonia.
    Ii recomand dulapului Slugannis, ca atunci cand se intoneaza imnul national, sa nu mai stea cu palma la piept, ci sa si-o puna la cur, adica exact acolo unde-l doare de neamul acesta si de votul romanilor.