Politică

Realizatoarea TV Carla Ortiz contrazice versiunea presei Occidentale la CNN: “Nu au existat execuții în masă în Alep (din partea soldaților armatei siriene)!”

Anne  Frank a ramas definitiv in memoria umanitatii datorita jurnalului pe care l-a tinut in ascunzatoarea sa din Amsterdam, inainte de a fi arestata de calaii nazisti. Jurnalul sau, in care isi descrie viata zilnica in captivitate, a fost publicat dupa razboi, Anne Frank devenind un simbol al Holocaustului.

sddefault

Pentru ca Alep-ul de Est nu avea cum sa aiba o Anne Frank, dar avea neaparata nevoie de ceva care sa semene cu ea, a fost inventata Bana, fetita care nu a lasat un jurnal, pentru ca nimeni nu mai avea ce face cu el dupa razboi, ci a transmis zilnic tweet-uri din ascunzatoarea sa bombardata de calaii Alep-ului de Est, “citadela martira” in care jihadistii Al-Qaeda si ai Fratiei Musulmane (Armata Siriana Libera) instaurasera binecuvantata democratie islamista – Sharia.

Maica  Agnès-Mariam de la Croix, stareta manastirii Qara din Siria, spunea despre uriasa manipulare mediatica pe care a practicat-o presa occidentala, atunci cand “a informat” opinia publica internationala, fara sa aiba niciun ziarist la fata locului, despre asediul Alep-ului de Est: “Cred ca media a devenit o arma de razboi, a devenit o arma de manipulare. Cred ca marii reporteri si-au vandut sufletul diavolului si ca, daca nu acum atunci mai tarziu, istoria ii va judeca intr-un proces ca acela de la Nurnberg.”

Actrita si realizatorea boliviana Carla Ortiz, care a fost martora ultimelor zile ale bataliei pentru Alep-ul de Est, a explicat CNN de ce “fetita Bana” nu putea sa-si transmita jurnalul zilnic pe Twitter – din aceeasi cauza nici ea nu a putut sa-si anunte familia ca este in viata cat timp a stat acolo – pentru ca in Alep-ul de Est nu exista internet si nici curent electric.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

„Executii in masa, torturi, violuri si alte abuzuri. Armata siriana a fost acuzata de toate relele in ultimele zile ale bataliei pentru Alep. Marea majoritate a presei occidentale a devenit releul de transmisie  a acestor acuzatii indreptate contra lui Bachar Al-Assad si a soldatilor sai. Totusi, dupa cucerirea totala a orasului de catre fortele guvernamentale, si chiar inainte de asta, numerosi observatori au pus la indoiala toata aceasta poveste.

Ultima a fost o celebra actrita boliviana, Carla Ortiz, care a petrecut 8 luni in Siria pentru a realiza un documentar. In acest timp, echipa sa a turnat 300 de ore de imagini, parcurgand trei sferturi din tara si vizitand zonele controlate de guvern si de opozitie. Carla Ortiz a fost prezenta in ultimele zile ale bataliei pentru Alep, fiind martora evacuarii civililor din Alep-ul de Est. Si ceea ce ea a vazut difera foarte mult de discursul dominant din Occident.

Nu a existat o nebunie ucigasa din partea armarei siriene.

“Nu au existat executii in masa in Alep (din partea soldatilor armatei siriene). Da, bineinteles ca au fost bombardamente masive. Erau 47 de grupuri teroriste, plus rebelii, plus Armata Siriana Libera. Toata lumea bombarda pe toata lumea” – a declarat ea pe 21 decembrie la CNN.

Pe canalul de televiziune american, ea a facut o teribila trecere in revista a situatiei civililor blocati in Alep-ul de Est, in timpul lungilor luni de batalie. “Ei ne-au povestit cum au murit de foame, cum au fost privati de educatie, cum daca vroiau sa traverseze, nu conteaza in care colt al cartierului, erau ucisi de teroristi, cum tinerele fete si fetitele au fost victimele jihadului sexual, fiind abuzate sexual; s-a mers intr-adevar mult prea departe.”

Actrita si realizatoarea a vorbit deasemenea despre tweet-urile transmise de Bana – mica fetita siriana care a povestit experienta cotidiana a unui copil din Alep-ul de Est, poveste ce a fost  distribuita cu generozitate de o parte importanta a presei occidentale.

“Deasemenea, pot sa va asigur ca atunci cand am citit notele de pregatire a filmului cu privire la aceste tinere fete care transmiteau tweet-uri, mi-am spus ca asa ceva era imposibil. Am fost la fata locului…sincer va spun…nu exista internet, mai ales in aceasta parte a Alep-ului, nu exista electricitate de 85 de zile si foarte putini oameni aveau 3G! Am fost cu oameni din Natiunile Unite si de la BBC peste tot in lume si nu poti sa transmiti niciun tweet atunci cand te afli pe linia frontului.” – a explicat Carla Ortiz la CNN.

Atunci cand ziaristul a intrebat-o cum a putut Bana sa-si transmita tweet-urile, starul bolivian a raspuns clar: “Imi pare foarte rau sa va spun asta, dar am fost eu insumi la Alep si nu cred ca ea a fost la Alep, si inteleg perfect aceste lucruri. Vreau sa vad o filmare video. Aratati-mi o filmare video cu ea iesind din Alep-ul de Est si o voi crede.”

Carla Ortiz s-a aratat la fel de critica fata de acoperirea mediatica occidentala a evenimentelor care se deruleaza in Siria. Intr-un interviu acordat “Sputnik” pe 28 decembrie, ea s-a aratat sincer surprinsa de absenta reporterilor occidentali in inima actiunii: “Pe cele 6 fronturi ale razboiului sirian, unde am fost, inclusiv in Alep-Est, nu am intalnit niciodata un singur ziarist strain, cu exceptia celor de la RT. Atunci cum pot acesti oameni, care nu au fost niciodata acolo, acoperi mediatic batalia pentru eliberarea orasului si sa informeze ca Alep-ul este in flacari. Eu am fost in mijlocul focului si-mi pot marturisi experienta, dar ei, ei de unde isi scot povestile?!”

https://francais.rt.com/international/31459-actrice-bolivienne-retour-syrie-met-a-mal-version-medias-occidentaux-alep

Autor: Bogdan Calehari

Sursa: Bogdan Calehari Blog