Politică

Războiul rece s-a mutat în România. Prima bătălie pe interesele austriece din industria lemnului

padureaDacă credeați că România a ieșit din era iobăgiei și există de facto într-o stare de suveranitate completă, vă îngrijorați profund. Orice eveniment din România, politic, social sau economic este atent orchestrat din birourile ambasadelor străine. Fie ele austriece, germane, maghiare, dar mai ales americane, la o bătaie din palme imperialistă instituțiile române fac tumbe, se târăsc pe burtă, râd sau plâng, ies pe sticlă sau pe teren, doar ca sa le fie pe plac celor care ne conduc, mai mult la lumină decât din umbră.

Să luăm exemplu scandalul defrisărilor de lemn ilegale din România, care riscă să lase țara fără păduri în 10 ani. Mafia defrișărilor, implicarea companiilor austriece (mai ales a mafioților de la Holzindustrie Schweig­hofer) nu este un secret pentru nimeni. Documentarele România Te Iubesc, articolele de presă curg gârlă de peste 5 ani de zilem cu detalii, nume, date. Și nimeni nu a mișcat nimic. Mai mult, la Cluj, după ce doi pădurari din ocolul Silvic Mărișel și-au denunțat șeful la DNA, au fost dați afară pentru ca defrișările ilegale să poată continua în liniște.

A fost nevoie ca o publicație din SUA, sub atenta coordonarea a oficialităților americane de la București, să facă un reportaj sub acoperire cu importanti reprezentanti ai firmei Holzindustrie Schweighofer (HS), care au fost filmati cu camera ascunsa, afirmand in mod repetat ca sunt dispusi sa achizitioneze de la un prezumtiv vanzator si lemn taiat neconform cu amenajamentele silvice – adica in mod ilegal. Mămăliga a explodat, dintr-o dată corpul de control al Guvernului a trimis DNA un raport despre defrișările ilegale din România din ultimii ani, președintele a scris pe Faceboox (unde altundeva?) că problema e în atenția CSAT. Și evident, tinerii frumoși de pe feisbuc au organizat proteste de tip hipstereală, să arate că nu există doar problema Roșia Montană și că ei pot salva … tot.

Oare SUA are o așa mare grijă de pădurile României dintr-o dată? Nici vorbă. Este doar vorba de un proxy war economic direcționat împotriva aliaților din Europa a Rusiei: Germania, Austria și Ungaria. După ce Angela Merkel a scos SUA din schemă la negocierile de la Minsk, după ce Austria a dovedit ca este doar un satelit economic al Rusiei, de care depinde energetic, SUA s-a decis să le mai taie din afaceri austriecilor în România.

Este singurul motiv pentru care Guvernul, Președinția, DNA, sula si prefectura nu au luat nicio măsură împotriva acestei mafii a lemnului până acum, cu toate că românii se plâng de această problemă de mai multe de 10 ani. Noi nu contăm, desigur. Că suntem români, suntem prea ortodocși, nu ne plac homosexualii lui Obama și nici experții anticorupție minoritari care spun DNA ce să facă și cum. Au avut americanii un interes? Toate instituțiile din România s-au executat! Poate iese și ceva bun din asta, dar la câte lucruri “bune” a făcut SUA pentru România, ar trebui să ne punem serios pe gânduri.

Vreți să știți prețul iobăgiei? Faceți o plimbare în Viena, să  vedeți cum se construiește o capitală de imperiu cu lemn, piatră, cărbune, fier și aur din Transilvania, iar mai nou cu gaz, lemn și rate la credite.

Sursa: Napoca News

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Poza asta nu e un bun exemplu. Un copac de marimea asta e normal sa fie taiat. Padurea e ca zacamintele de petrol, trebuie exploatata. Eu locuiesc in muntii Jura si de acasa pana la serviciu (10 km) depasesc zilnic cateva trailere gigantice cu trunchiuri de copaci. Si totusi in Franta suprafata padurilor s-a dublat in ultimii 50 de ani. Totul e o chestiune de planificare a exploatarii si de replantare a suprafetelor defrisate. Nu trebuie creata o psihoza si sa ne privam de o sursa de venituri exceptionala, cum putine tari au !

  • Două probleme cu articolul:

    1. Când un articol pretinde că tocmai s-a întâmplat “prima” mutare dintr-un șir de evenimente, mă duce cu gândul la articolele cu “senzațional” în titlu. De ce ar fi asta prima mutare din oricare șir de evenimente? Senzațional!

    2. De ce ar fi nevoie ca americanii să facă un reportaj sub acoperire cu austriecii ca să atingă sensibilitățile clasei politice sau pe cele ale populației? Complet neplauzibil.

    Nu știu dacă articolul sugerează în mod implicit că serviciile române nu știau despre întâmplările astea, dar bineînțeles că o astfel de sugestie ar fi neadevărată.

    Cred că articolul are valoare dacă lăsăm deoparte afirmațiile explozive din el. Ne e clar tuturor că noi dansăm pe muzica altora, și, din păcate, ne îndepărtăm de vecinii noștri, răi cum sunt ei, pentru unii de peste ocean.