Politică

Război în paradis – USR se dărâmă din interior

În cadrul ședinței Biroului Național care a avut loc miercuri seara, liderii USR au discutat mai multe subiecte, printre care și unele sesizări depuse împotriva unor membri de partid care au criticat conducerea USR. În dulcele stil sovietic, tovarășii au fost rugați să-și facă autocritica pentru modul în care au acționat în campania și pentru că Barna n-a fost în stare să o bată pe Dăncilă.



La finalul ședinței s-a luat decizia excluderii din partid a lui Oli Ardelean, vicepreședinte USR Ilfov, care a criticat în trecut strângerea de semnături false în campania „Fără Penali”. Mai exact, Ardelean a fost exclusă din USR că în tipul campaniei ”Fără penali” a arătat cu 6.000 de semnături din Ilfov erau false. Așadar, partidul îngerilor puri și duri voiau să schimbe Constituția folosind semnături false. Când cineva a sesizat acest lucru, gașca Barna a hotărât să-l elimine.

În noaptea excluderii, 30 de membri ai organizației USR București erau în sediul central și protestau cu privire la această decizie. Claudiu Năsui, proaspăt ales președinte USR București, i-a numit pe membrii organizației sale care protestau “cămășile negre” (i.e. miliție de voluntariat recunoscută pentru uniformele negre și loialitatea față de Benito Mussolini) – utilizând același termen folosit de Dragnea în campania de la europarlamentare.

Când excluderea a devenit publică, euro deputatul Nicu Ștefănuță (USR, Renew Europe), vicepreședintele Delegației pentru Relația cu Statele Unite, alături de alți 117 membri ai partidului lui Dan Barna, a declarat într-o postare pe Facebook:  „considerăm că avem o responsabilitate față de cetățeni să semnalăm derapajele din USR și să apărăm membrii, când drepturile lor nu sunt respectate”.

USR se prăbușește – Cioloș profită

Principalul câștigător al luptelor interne din USR este Dacian Cioloș. Până la alegerile locale nu va mai exista USR-ul în forma actuală. PLUS va prelua de facto conducerea în USR. Dan Barna va fi păstrat în echipa de conducere cât este folositor apoi va fi îndepărtat pe modelul Nicușor Dan. Așa moare și ideea partidului nou construit pe meritocrație.

Autor: Alexandru David