Politică

Ratarea anului. Cum i-a trecut lui Băsescu glonțul pe la ureche.

traian-elenaArestarea preventivă, în condițiile de detenție din România, pare a fi cea mai scurtă cale spre aflarea adevărului. Marii mafioți ai capitalismului românesc de gașcă, privilegiații de până mai ieri ai sistemului, nu pot suporta trecerea bruscă de la luxul orbitor, sfidător și țopesc, în care au trăit și pe care l-au afișat cu voluptate în toți anii lor de glorie, la igrasia celulei, prin care mișună nu doar gândaci, șobolani și mirosuri de latrină dar și viruși, bacili și paraziți ahtiați după delicatese.

Ne-au demonstrat asta cam toți cei care au trecut pe-acolo. Cocoș, Florică, Hrebenciuc și-au deșertat rucsacul cu dări în gât fără să încerce vreo rezistență. Au înțeles după prima noapte de infern că ei nu sunt făcuți pentru martirii. Lașii au o chimie a trădării care coclește totul în jur. Prieteni, familie, nu mai contează. Și-au depășit toate recordurile de scris de mână încercând să câștige bunăvoința anchetatorilor. Acum sunt, provizoriu, liberi. Ca să-și bea cafeaua în singurătatea delatorului.

Femeile, culmea, s-au dovedit mai tari. Elena Udrea, Alina Bica erau mândre în fața ziariștilor, la eliberarea din arestul preventiv, că n-au turnat. Afișau o mină triumfală de parcă problemelor lor penale s-ar fi rezolvat definitiv. Se simțeau și se comportau ca niște eroine. Ca niște ostatici care au reușit să evadeze, prin temeritate și iscusință, din mâinile unor teroriști sângeroși.

Primul semn că și asupra lor, a doamnelor, grozăvia gheenei de la Rahova sau Târgșor a lăsat urme adânci, s-a manifestat la rearestarea preventivă, în alt dosar, a Alinei Bica. Din relatările avocatei acesteia, fosta șefă a DIICOT s-a prăbușit moral în fața noii încercări, amenințând că va spune totul și chiar că se va sinucide.

Și Elena Udrea s-a speriat de moarte, dar în stilul ei agresiv, învățat de la Băsescu, atunci când DNA i-a cerut Parlamentului acceptul pentru o nouă arestare preventivă. Toate ieșirile și declarațiile Doamnei, premergătoare votului din Camera Deputaților, au fost adevărate lecții de șantaj colectiv. Determinarea ei de a-i înfunda cu denunțuri nimicitoare pe foștii colegi din PDL, în caz că votul lor o va trimite din nou după gratii, a fost spectaculos de convingătoare. Aceștia, cu musca pe căciulă, și-au băgat coada între picioare și au preferat să ignore ordinul de partid decât să pună la încercare mânia răzbunătoare a amazoanei.

S-a consemnat, astfel, ratarea anului în meciul politic dintre Traian Băsescu + Elena Udrea, pe de o parte, și inamicii lor auto –declarați, pe de altă parte. Iar marii luftangii, cei care singuri cu poarta goală în față s-au făcut că joacă rugby, trăgând peste transversală, au fost șoriceii pesediști. Cu genunchii înmuiați de frica DNA-ului și crezând că o să se răzbune astfel pe binomul ce le dă coșmaruri, au respins arestarea preventivă a Elenei Udrea. Fără să înțeleagă că aceasta își va demasca tovarășii de furtișaguri din PDL doar în cazul extrem în care va ajunge din nou la răcoare.
Prostovanii răcani din barca lui Dragnea nu au fost în stare să priceapă că votând arestarea și provocând-o pe Udrea să vorbească, li s-ar fi oferit marea șansă de a scăpa de Blaga, Predoiu, Oltean și ceilalți granguri pedeliști, marii lor adversari, ce acum ridică ipocrit în slăvi „justiția independentă” arătând cu degetul tocmai spre ei, „baronii roșii”.

Iar odată ce proeminenții portocalii demascați de Elena Udrea ar fi intrat în malaxorul procurorilor, s-ar fi produs trei efecte cum nu se poate mai favorabile pentru PSD: direcționarea atenției și resurselor binomului și spre alte ținte decât Ponta și ai lui, slăbirea PNL prin rarefiere și discreditare, vulnerabilizarea decisivă a lui Traian Băsescu.

Desigur, în denunțurile pe care le plănuia, Elena Udrea nu s-ar fi atins nici cu o aluzie de Traian Băsescu. Marile tunuri în care ei au fost complici i-au sudat monolitic. Ceilalți însă, țintele răzbunării sale, nu ar fi ezitat nicio clipă să încerce a-și salva pielea livrându-l pe fostul președinte, procurorilor, cu fulgi cu tot. Își imaginează cineva că Vasile Blaga, aranjorul atâtor inginerii electorale (și nu numai) în beneficiul lui Băsescu, s-ar resemna să-l vadă pe acesta liber, jucând sârba, cu blonda turnătoare, pe rana distrugerii lui politice?

Lui Traian Băsescu i-a trecut glonțul arestării Elenei Udrea pe la ureche. Dacă a scăpat de el, ca prin minune, să mulțumească pentru asta noului PSD reformat(???), în frunte cu unanimitarul său președinte Liviu Dragnea.

Sursa: Contele de Saint Germain