Politică

Râia! Sau cum să #rezişti în faţa botliicenilor

Bolnavi de ură, botliiceni doboară recordurile cosmice în probele de #rezistență în fața bunului simț. Trepăduși ai crestelor acoperite de ridicol, #rezistenții botliiceni sunt campioni în traversatul oceanelor de prostie. Săltăreți stradali fără parașută, #rezistenții plonjează în ridicolul neant sperând să ajungă să pupe în fund Groapa Marianelor, după ce s-au degustat din Băsescu și Iohannis.



Și totuși … cu râia nu e de glumit! Mai ales atunci când vine pe fond de proastă democrație și urlă că cenzura este minunată, pentru că cenzori sunt ei, #rezistenții.

Despre râie, caprele știu încă de pe vremea Irinucăi lui Creangă, însă #rezistenții fac lectură pe sărite. Numai duminica și numai mesaje din două cuvinte, care încep și se termină cu #rezist! O pagină de lectură, conectată la diverse surse și adevăruri (doar retarzii vorbesc despre adevărul suprem), poate produce un stroke în capul #rezistenților cu minte de-un strop.

Cititul dăunează grav #rezistenților. Din dicționar au eliminat înțelesul și adevărul. Lumea în care trăiesc oricum se duce dracului. Pentru ce să citească înaintea unei concluzii?

În atari condiții, #rezistenții ar risca să intre în conflict cu singura idee care îi domină: URA VISCERALĂ BAZATĂ PE ADEVĂRUL CONSTRUIT DIN FRAGMENTE DE REALITATE!

Botliiceni vin să confirme că poți fi idiot (util) și la tinerețe, și la bătrânețe. Boala nu alege singură, la fel ca râia sau sifilisul. Este pentru cine vrea, nu pentru cine se nimerește. Curvele nu îți intră în casă neinvitate. Mergi singur să le cauți ca să te cordești protejat la umbra neuronului tatuat #rezist.

Priviți de un psiholog și de un sociolog responsabili, botliiceni ar primi simultan câte două trimiteri. La tratament, firește. Comportamentul abuziv se poate trata, la fel lipsa de măsură, chiar dacă are foaie de parcurs. Că nu este la îndemâna oricui să fie la București sau Bruxelles, la orice oră din zi și din noapte, doar ca să înjure și să scuture cătușe #rezistente. Iată o probă de devotament și dedicație pe altarul urii.

În fața botliicenilor singura soluție este detașarea. Nu îți rămâne decât să ignori prostia. Chiar dacă este agresivă, lipsită de imaginație și mai obositoare decât o râșniță plângăciasă asediată de râia urii.

Notă! Chiar dacă seamănă, botliiceni nu are legătură cu artistul renascentist Sandro Botticelli, despre care se spunea că … „femeia nu a fost singurul obiect al dragostei sale”.

Autor: Dan Tomozei

Sursa: Dan Tomozei