Politică

Radu Herjeu, membru CNA: “Preşedintele ţării MINTE. Mă gândesc dacă n-ar trebui să răspund cu o plângere!”

Radu Herjeu, membru CNA, îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis de minciună, somându-l pe şeful statului să prezinte dovada existenţei ordinului lui Liviu Dragnea şi a ajungerii lui la membrii CNA şi anunţând că se gândeşte chiar să depună o plângere penală în acest sens.“Preşedintele ţării minte şi asta nu are nicio scuză, chiar dacă, presupun, a fost minţit la rândul său de consilierii şi politrucii din jur. O să încep cu cea mai gravă acuzaţie, la care mă gândesc foarte serios dacă nu cumva ar trebui să răspund cu o plângere în justiţie.

Îl somez pe preşedintele ţării să prezinte dovada existenţei ordinului lui Dragnea şi a ajungerii lui la membrii CNA vizaţi de comentariile sale, implicit la mine. Eu înţeleg că preşedintele nu are habar de legea audiovizualului. Şi e normal. Domnia sa încă mai are probleme cu nuanţele Constituţiei. Dar consilierii se puteau documenta şi puteau afla că, în cazul unui referendum, CNA NU acordă timpi de antenă. Cu atât mai puţin pentru publicitate electorală. Timpii de antenă se acordă DOAR în cazul emisiunilor de promovare electorală, care NU se pot desfăşura pe tema referendumului, ci doar în cazul unor alegeri parlamentare, locale sau prezidenţiale”, a scris, pe Facebook, Radu Herjeu.

Membrul CNA precizează că toate televiziunile au avut deplina libertate de a organiza dezbateri electorale pe tema referendumului şi multe dintre ele au şi făcut-o.

“Aşa cum au avut deplina libertate de a difuza spoturi electorale de îndemnat lumea să voteze da/nu sau să boicoteze referendumul. A mai minţit domnul preşedinte şi când a spus că spotul făcut de Administraţie nu face decât să cheme lumea la vot. Oricine are curiozitatea să-l vadă va constata singur că e un îndemn de a ”spune DA pentru Europa etc etc etc”, ”spune DA pentru a nu mai fi hoţi în conducerea statului etc etc etc”. De aceea s-a apreciat în CNA că este un spot care promovează o poziţie partizană, ceea ce este perfect legal şi normal, dar acest lucru nu poate fi considerat de interes public, atât timp cât lipsesc şi celelalte poziţii partizane, favorabile boicotului sau votului negativ”, potrivit sursei citate.

Sursa: Mediafax

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

 • Referendumul din 26 mai contravine Constitutiei in sensul in care Legea Fundamentala a Romaniei statueaza cu claritate faptul ca legea penala nu face obiectul consultarii poporului prin referendum, din motive lesne de inteles: poporul nu are pregatirea juridica necesara astfel incat sa se pronunte in materie. LEGEA PENALA este consemnata in TRATATE DE DREPT NATIONAL SI INTERNATIONAL, ELABORATA IN CADRUL INSTITUTIILOR STATULUI SPECIALIZATE, COMPETENTE IN ACEST SENS, CU EXPERTIZA AFERENTA. JUDECATORUL PRONUNTA HOTARAREA JUDECATOREASCA IN SALA DE JUDECATA IN BAZA RESPECTARII PRINCIPIILOR UNIVERSALE DE DREPT, A REGULILOR CARE GUVERNEAZA DESFASURAREA PROCESULUI CIVIL, PENAL, CONTENCIOS-ADM, COMERCIAL, DUPA CAZ, DE LA SPETA LA SPETA. LEGEA, SFANTA SI BINECUVANTATA LEGE confera unui presedinte de stat DREPTUL SA IERTE, GRATIEZE INDIVIDUAL spre ex. O MAMA CONDAMNATA LA PEDEAPSA INCHISORII PT CA A FURAT UN SAC CU CARTOFI, O BUCATA DE PAINE, HRANA PT COPIL in conditiile generate de SARACIA INDUSA PAS CU PAS DE GRADUL DE SUBDEZVOLTARE IN CARE SE AFLA ROMANIA. Ce-i asa de greu de priceput? Daca domnia sa nu doreste sa-si exercite atributiile de presedinte conferite prin Constitutie, nu inseamna ca trebuie sa taie craca de sub picioarele urmatorului presedinte in materie de AMNISTIE SI GRATIERE, IERTARE SI CLEMENTA, vezi atitudinea presedintilor americani. FLIT la REFERENDUMUL PENTRU FAMILIE – CLIMAT SANATOS, NORMAL, ARMONIOS IN CONCEPTIA, CRESTEREA SI EDUCATIA UNUI COPIL, FLIT LA STIINTA DREPTULUI. FLIT LA CRESTINII MAJORITARI ORTODOXI, PUPATORI DE MOASTE – TRUPURI PLINE DE SFINTENIE, EXPRESIA PURITATII, COMPASIUNII, INTELEPCIUNII, FACERII DE BINE, DREPTATE. FLIT LA NEAM SI TARA. FLIT LA IDENTITATEA FIINTEI UMANE. FLIT LA VIATA PE TERRA IN ARMONIE.
  FLIT LA CONSTITUTIE.
  FLIT LA ROMANIA.

 • FLIT LA AVRAM IANCU
  FLIT LA CRUCILE EROILOR NEAMULUI, STATUIA LUI MIHAI VITEAZU UNIFICATORUL, TRADAT SI UCIS MISELESTE, CIRCUMSTNATA IN CARE CALUL AR FI TREB REPREZENTAT CU UN PICIOR RIDICAT. HALAT SCULPTORI, ARTA, POLITICA, HALAL GEOSTRATEGIE PLANETARA.

 • Voievozii Neamului pe cai, presedintii, premierii-BIBI-sec XXI pe biciclete, la schi, golf, criket, tenis, bazin de inot, sauna, jacuzzi ET C. Ma-ntreb cum ar fi astfel de gesturi sportive reprezentate in operele de arta lasate mostenire generatiilor viitoare, urmasilor urmasilor nostri

 • Daca o mama saraca fura din traista unui functinar public, demnitar, reprezentant al unui ONG, Grup, Club, Organizatii civile, publice sau private, interne sau internationale (un ban, portofel, ceva de mancare pt copil) care functionar public, demnitar & CO…savarseste/esc la randul sau/lor o fapta de coruptie: mare, mica, sistemica, rezulta ca mama saraca a savarsit o fapta de coruptie in legatura cu functionarul public, demnitarul & CO… pe fondul coruptiei generalizate, globale cauzata de: slabirea autoritatii statului datorita ineficientei institutiilor statului, degradarea nivelului de trai in randul cetatenilor, lipsa unor valori sociale insotita de respectarea principiilor morale, lipsa unei reforme la nivel institutional si legislativ care sa fie in concordanta cu conditiile social-economice. Care este atitudinea unui presedinte in conditiile date? Pilat cum a procedat? A intrebat poporul: Isus sau Baraba? Poporul de atunci a ales sa-l elibereze pe Baraba.
  In sens larg, coruptia este abaterea de la moralitate, de la cinste, de la datorie. In sens restrans, coruptia imbraca diverse forme cosacrate in Lg. 286/2009-Codul Penal, Lg. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, legi si tratate de drept national international in materie, in cuprinsul a tone de manuale de drept scrise de mai bine de 2000 de ani. De cati ani are nevoie poporul nespecializat in stiinta dreptului, sa inteleaga pentru ce este chemat in speta, ca sa aleaga in cunostinta de cauza? Dezbaterile TV, timpii de antena, din pacate, nu acopera sfera de atributii ce incumba autoritatii statului, cu tot respectul si cu toata dragostea.

Abonează-te la newsletter