Presedintele rus Vladimir Putin a semnat marti legea ce prevede ca Rusia are dreptul sa nu aplice deciziile instantelor internationale, in primul rand ale Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), daca ele contravin Constitutiei tarii, informeaza agentia de presa TASS.
Legea in cauza, aprobata de Duma de Stat (camera inferioara a parlamentului federal rus) la 2 decembrie si de Consiliul Federatiei (camera superioara) la 9 decembrie, plaseaza autoritatea Curtii Constitutionale ruse deasupra celei a CEDO, organismul judiciar al Consiliului Europei, organizatie paneuropeana din care Rusia face parte din anul 1996. In consecinta, Curtea Constitutionala va decide de aici inainte care din deciziile CEDO pot fi aplicate si care nu.
‘Constitutia Federatiei Ruse este forta juridica suprema si ea are astfel prioritate absoluta’, a subliniat presedintele Comisiei din Duma privind legislatia constitutionala, Vladimir Plighin, unul din autorii initiativei legislative, citat de Agerpres.
Potrivit legii semnate marti de presedintele Putin, Rusia nu ar mai fi obligata sa aplice sentintele CEDO, intre care si cea prin care Moscova ar trebui sa plateasca 1,9 miliarde de euro fostilor actionari ai Iukos, companie petroliera a oligarhului si opozantului fata de Kremlin Mihail Hodorkovski, desfiintata pentru frauda fiscala in 2004.
‘Aceasta lege are scopul sa permita guvernului sa-si apere drepturile, in cazul in care decizia unei organizatii internationale contravine intereselor nationale’, declara la inceputul lunii decembrie pentru AFP deputatul Viaceslav Lisakov, din partidul aflat la putere Rusia Unita.
In schimb, parlamentarul rus Dmitri Gudkov, care a votat impotriva legii, a criticat textul, amintind faptul ca Rusia a semnat in 1996 Conventia Europeana a Drepturilor Omului. ‘In Europa, deputatii se gandesc la cel mai bun mod de a aplica dreptul international, iar aici ne gandim la cum sa-l ocolim’, a afirmat Gudkov.
CEDO a condamnat recent Rusia pentru sistemul sau de interceptare generalizata a comunicatiilor de telefonie mobila, un sistem care, in opinia instantei internationale, risca ‘sa distruga democratia’.
Sursa: Aktual24.ro
Acesta este exemplul de stat national suveran si independent, pe care al trebui sa-l urmeze toate statele Lumii. Cum ar fi, ca o mare putere ca Rusia, sa se supuna deciziilor malefice ale unor institutii masonice, chipurile internationale, manevrate de Oculta Mondiala? Este ca si cum, un urias invincibil si-ar injecta de bunavoie, toti virusii mortali, care sa-l ucida din interior, caci din exterior nu este posibil.
O atitudine de admirat si de urmat.
CEDO este un lucru minunat: la Penitenciarul Iasi, numai cine nu stie sa scrie, nu a dat statul in judecata si nu a primit despagubiri de zeci de mii de lei.
Daca ai norocul sa iti scoti un ochi pe strada, sau daca ai cazut pe gheata, dai statul in judecata la CEDO si te-ai umplut de bani.
Bravo,
Incepe sa fie baiat simpatic Putin.