Politică

Proiectul de lege care scoate femeile la pensie odata cu barbatii, adoptat tacit de Senat

femeie-batranaProiectul de lege care prevede egalizarea varstei de pensionare intre femei si barbati a fost adoptat tacit de Senat.

Propunerea de modificarea Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice ar urma sa creasca gradual varsta la care femeile vor iesi la pensie, de la 63 la 65 de ani, arata Mediafax.

Initiativa legislativa urmeaza sa fie dezbatuta in Camera Deputatilor, care este for decizional in acest caz. Proiectul a nascut vii controverse pe scena politica si sociala, fiind initiat in perioada in care ministru al Muncii era Mariana Campeanu.

Mariana Campeanu, despre pensionarea la 65 de ani: N-am luptat noi pentru drepturi egale?

Potrivit acestui proiect, pana in 2035, varsta de pensionare a femeilor nascute dupa 1970 va urca pana la 65 de ani.

Astfel, din 2035 varstele de pensionare atat la barbati, cat si la femei se vor egaliza, la 65 de ani. In acest moment, varsta standard de pensionare este, conform legii, de 65 de ani la barbati, si de 63 la femei. Atingerea acestor varste de pensionare se face insa gradual, in functie de data nasterii.

Geoana: Pensionarea femeilor la 65 de ani e salbatica si brutala

De asemenea, stagiul minim de cotizare va creste, atat pentru barbati cat si pentru femei, de la 13 la 15 ani, iar stagiul complet de cotizare va ajunge la 35 de ani, pentru ambele categorii.

Sursa: Ziare.com

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • da, protesteaza. daca mutu nu se scarpina cum le place meltenilor microbisti. atunci vor protesta cu miile, cu piepturile dezgolite, va urla adrenalina in ei :))))

  • Foarte bine !
    Nici barbatii nu sunt mai tineri decat ele la 65 de ani si au si durata vietii mai scurta. In plus ele vor egalitate si chiar sa preia conducerea tarii. Chstia ca sunt mame si sotii pica pentru ca si ei sunt tati si in multe familii ei duc greul casei si din punct de vedere al cresterii copiilor si al menajului. Ca sa nu mai vorbim ca multi au munci foarte grele care-i epuizeaza fizic. Asa e normal sa fie, egalitate peste tot.

  • Cresterea varstei de pensionare la femei va genera nemultumire din partea acestora. Deci va trebui creeata o diferenta si asta va fi prin modificarea varstei de pensionare la barbati, apoi invocand motivul egalitatii sexelor, va creste varsta la femei si tot asa pana o sa iesim la pensie la 125 de ani. Daca murim cumva mai devreme, vor trebui sa ne plateasca darile pe diferenta de ani urmasii nostri.

Abonează-te la newsletter