Politică

Profa de biologie şi inspecţia

129416_1În liceu aveam o profesoară de biologie care m-a convins să nu îmi placă biologia. Nu o să uit niciodată cum ne privea cu dispreţ, pe noi, elevi de liceu umanist, că nu eram motivaţi de nicio pasiune pentru disciplina dumneaei şi nu aveam nicio pasiune sadică în a diseca broaşte.

Însă nu uit nici momentul în care a avut o inspecţie de grad şi acestei profesoare-dictator i-a crescut în fund…..un morcov cât dovlecelul.

Aroganţa ei dispăruse. Umbla speriată şi servilă prin liceu, atentă ca toate tăvile cu „sandvişele” şi băuturile de „protocol” să fie cât mai gustoase şi mai prezentabile. Am văzut cum privirea ei impertinentă devenise rugătoare cu fiecare dintre noi, ca nu cumva să îi stricăm scenariul perfect, menit să îi impresioneze pe inspectori.

Apoi momentul întâlnirii cu inspectorii- ţin minte şi acum cum ea, o femeie înaltă şi voinică, plină de ironii, zâmbea tâmp în faţa unei echipe deloc impresionante de omuleţi de la inspectorat.

A trecut inspecţia şi a redevenit profesoara arogantă. Dar nu m-am mai temut de ea- îi văzusem adevăratul chip.: nu era decât o sclavă parvenită.

La asta mă gândeam văzând la televizor imagini de la întâlnirea Iohannis, Nuland de ieri….

Autor: Bogdan Duca

Sursa: Bogdan Duca Blog