Analize și opinii Politică

Prin agentul Mihai Tudose se pune la cale primul pas spre preluarea PSD de catre Sistem

Scandalul din PSD aflat in desfasurare in aceste zile a fost comparat cu cel numit Sorin Grindeanu. Altfel spus, o anumita parte a presei a prezentat derularea evenimentelor ca asemanatoare celei care a dus la Motiunea de cenzura a PSD impotriva propriului Guvern.

O simpla judecare a faptelor arata ca lucrurile nu stau asa. Intre cele doua scandaluri exista doar doua note comune:
1. Amindoua au drept temei relatia dintre premier si Liviu Dragnea.
2. Amindoua au izbucnit din senin, fara ca vreun semn, nici macar dinspre Zei, sa le anunte.
Doar atit. Incolo, intre cele doua scandaluri sint deosebiri ca de la cer la pamint. Campania de demitere a lui Sorin Grindeanu a izbucnit din senin. Nimic n-o anunta. Sorin Grindeanu si Liviu Dragnea pareau in public fratia intruchipata. Din punctul de vedere al lui Sorin Grindeanu, oricit ne-am fi straduit n-am fi gasit nici un moment de rebeliune fata de Liviu Dragnea. Nici Liviu Dragnea, nici camarila sa – Olguta Vasilescu, Gabriela Firea, Mihai Fifor – nu dadusera nici un semn public ca printre liderii PSD ar exista vreo nemultumire fata de Guvernul Sorin Grindeanu.

De remarcat ca Scandalul Sorin Grindeanu a lasat impresia unei pregatiri minutioase din partea lui Liviu Dragnea. Astfel campania a fost declansata de Gabriela Firea pe motiv ca premierul i-a refuzat nu stiu ce chestie mareata pentru dragii ei de bucuresteni.
Sorin Grindeanu n-a contraatacat imediat, ci doar dupa ce-a vazut ca e o vorba de un Plan de debarcare. Sa vedem cum a izbucnit Scandalul Mihai Tudose.

Pe 27 august 2017, Marius Pieleanu prezenta la Antena 3 rezultatele unui sondaj Avangarde avind drept criteriu parerea despre partide si institutii. Realizat in august, sondajul se voia radiografia perceptiei publice a institutiile si personalitatilor.

Dupa criteriul parerii bune, clasamentul membrilor executivului arata astfel:

1. Lia Olguta Vasilescu – 47%
2. Theodor Melescanu – 45%
3. Sevill Shhaideh – 38%

Pentru personalitati s-a facut un sondaj separat. Acesta arata astfel:

1. Klaus Iohannis – 54% parere buna.
2. Mihai Tudose – 48% parere buna.
3. Calin Popescu Tariceanu – 46% parere buna.

Asteptam cu totii prezentarea rezultatelor pe septembrie 2017. Vineri, 6 octombrie 2017, seara, Marius Pieleanu a fost invitatul unei emisiuni la Antena 3. Ca unul dintre cei cinci care umpleau studioul, Mihai Pieleanu, luind cuvintul, a vorbit de rezultatele unui sondaj Avangarde realizat in septembrie 2017 care ar duce la concluzia unei prabusiri a lui Mihai Tudose in sondaje. Atit si nimic mai mult.

Spre deosebire de data trecuta, n-au fost prezentate planse, n-au fost dezbatute rezultatele, n-a fost editie speciala dedicata sondajului.

Deoarece nici un ziar n-a dat alte amanunte despre interventia lui Marius Pieleanu la Antena 3, l-am contactat telefonic pentru a vedea de ce acum n-a prezentat plansele. Mi-a raspuns ca vineri seara n-a facut altceva decit sa se dedea la un soi de promo la momentul – programat pentru saptamina asta – de prezentare a rezultatelor cercetarii.

La cererea mea, Marius Pieleanu mi-a trimis plansa cu sondajul despre Guvern, cel invocat in interventia de la Antena 3. Prima parte a plansei ii vizeaza pe membrii Guvernului. Clasamentul arata astfel in prima parte:
1. Lia Olguta Vasilescu – 37% parere buna.
2. Theodor Melescanu – 37% parere buna.
3. Tudorel Toader– 30% parere buna.
4. Carmen Dan – 28% parere buna.
5. Rovana Plumb – 26% parere buna.
6. Mihai Tudose – 25% parere buna.
7. Sevil Shhaideh – 24% parere buna.

O alta parte a chestionarului se referea la Institutii. Guvernul avea urmatorul procentaj de parere buna: 31%.

Luarea faptelor la bani marunti arata ca:

1. Guvernul sta foarte bine in sondaj: 31%. Nu putem vorbi de o prabusire, deoarece in textul dat publicitatii despre sondajul din august 2017 nu s-a facut nici o referire la Guvern. De unde s-a scos vorba despre prabusirea Guvernului nu-mi dau seama. Prabusirea e cea a premierului Mihai Tudose, care nu-i totuna cu Guvernul.

2. Nici Rovana Plumb, nici Sevil Shhaideh nu stau rau in sondaj dupa convocarea la DNA. Nu se poate spune ca ele sint responsabile de o asa zisa cadere a Guvernului in sondaje.

Faptul crucial ramine ca vineri seara Marius Pieleanu n-a prezentat oficial rezultatele unui sondaj, ci doar a vorbit ca invitat, printre altele, despre caderea Guvernului.

Mult mai important, rezultatele sondajului n-au fost date publicitatii in chip oficial si, din cite pricep de la Marius Pieleanu, nici nu vor fi date.

Aceasta situatie explica impactul minim al emisiunii de vineri seara. Cu exceptia site-ului Antena 3 care a redat vorbele lui Marius Pieleanu si a Mediafax, care a facut o stire simbata la prinz, nici un organ de presa n-a luat in seama spusele lui Marius Pieleanu.

Un astfel de sondaj e mana cereasca pentru Opozitie. Nu de alta, dar el confirma ca partidul de la putere guverneaza catastrofal. O simpla privire aruncata asupra spatiului public arata ca sondajul de vineri seara n-a avut nici un ecou sub semnul luarii in serios de catre Opozitie si presa. Nici PNL, nici USR, nici PMP n-au emis un comunicat. Culmea, nici un ziar, nici un site, nici o televiziune de stiri, n-a facut caz de prabusirea Guvernului in sondaje. Data trecuta prezentarea sondajului a devenit un eveniment mediatic de exceptie. Acum el a fost tratat cu nepasare. Singura institutie de presa care a acordat atentie sondajului a fost Realitatea tv.

Realitatea tv, ca presa de casa a lui Klaus Iohannis, e un post violent anti-PSD. Un post care incalca minimele reguli nu numai profesionale, dar si de bun simt prin inlocuirea gazetariei cu propaganda din topor. Te-ai fi asteptat ca prabusirea Guvernului in sondaje sa fie abordata de Realitatea tv cu entuziasmul provocat de o veste care confirma antiPSD-ismul: Guvernul PSD e pe faras din punct de vedere electoral.

Ei bine, Realitatea tv a dus o campanie. Dar nu pentru a folosi sondajul ca argument pentru teza Dezastrului PSD, ci pentru a-l contesta ca masluit. N-am mai vazut asa ceva.

Un post anti-PSD, in loc sa exploateze sondajul pentru a dovedi inca odata dezastrul guvernarii PSD, ii contesta veridicitatea mai ceva decit ar fi facut-o propaganda PSD.

Campania dusa de Realitatea tv a fost cu atit mai ciudata cu cit sondajul Avangarde era adevarat. Luni seara, Alin Teodorescu a prezentat un sondaj IMAS care da cifre mult mai mici decit cele ale angarde. Mihai Tudose are aici 23 la suta, spre deosebire de 27 la suta cit are la Avangarde.

Campania dusa de Realitatea tv toata ziua a fost initiata de o lunga interventie a lui Cozmin Gusa pe tema: Sondajul e fals, el a fost falsificat de Marius Pieleanu la ordinul lui Liviu Dragnea, care a vrut astfel sa dea o lovitura lui Mihai Tudose.

Care, Mihai Tudose, desi premier PSD, a fost laudat ca unul dintre cei mai buni premieri din istoria postdecembrista. Initiata si comandata de patronul Cozmin Gusa, campania postului a durat pina noaptea tirziu. La aceasta campanie, Mihai Tudose n-a reactionat. N-a reactionat nici la emisiunea de vineri seara. In mod curios, dar semnificativ, la campania dusa de Realitatea tv s-a alaturat si Antena 3. Formula din surse a fost intens exploatata de Trustul lui Dan Voiculescu, semn al implicarii Trustului in bataliile politice acum, dupa iesirea patronului din inchisoare.

Brusc, teza sondajului masluit a fost preluata de toata presa Binomului, eminamente anti-PSD. De la sondaj s-a ajuns prin invocarea surselor la lansarea tezei ca Liviu Dragnea vrea sa dea jos si acest Guvern. Evident, in marea traditie a presei la comanda, Mihai Tudose, desi premier PSD, a fost parfumat drept un premier bun, un premier care vrea sa faca lucruri marete, dar nu-l lasa Liviu Dragnea.

Mihai Tudose e un politician cu o mare experienta. Era de asteptat, date fiind conditiile de mai sus, ca Mihai Tudose nici sa nu tresara la campania: Avangarde a realizat un sondaj fals la comanda lui Liviu Dragnea. Luni seara, vine bomba.

Mihai Tudose merge la Sinteza zilei pentru o emisiune de publicitate electorala. Fata de publicitatea facuta luni seara de postul lui Dan Voiculescu reclama la laxative e un fleac. In cadrul acestui interviu lingusitor, Mihai Tudose imbratiseaza cu entuziasm, ajutat de ochii umezi ai lui Mihai Gadea, teza presei TeFeListe despre sondajul masluit la comanda lui Liviu Dragnea. Mai mult, Mihai Tudose sustine ca, daca e o cadere a Guvernului in sondaje, ea isi are cauza in prezenta ministrilor penali, altfel spus a ministrilor taxati de el drept penali prin simplul fapt ca au fost convocati la DNA. Aceste asertiuni, alaturate elogiului adus DNA, au facut ca multi sa se intrebe daca nu cumva premierul a luat ceva la botul calului inainte de emisiune. Vorbele liderului PSD Mihai Tudose pareau ale unui TeFeList.

Pentru ca ciudatenia sa fie si mai mare, premierul PSD da fuga la Realitatea tv, post prezidential anti-PSD, si-l ataca si mai tare pe Liviu Dragnea. E limpede ca Mihai Tudose a folosit pretextul cusut cu ata alba al unui sondaj pentru a porni razboiul impotriva lui Liviu Dragnea, santajindu-l cu demisia ca sa obtina plecarea lui Sevil Shhaideh din Guvern.

Demisia lui Mihai Tudose ar insemna o noua Criza politica pusa, printr-o diversiune abila, pe seama lui Liviu Dragnea. De aceea, Liviu Dragnea e acum cu spatele la zid.

Mi-e tot mai limpede ca nu poate face altceva decit sa cedeze santajului. Asta inseamna insa un prim pas pe calea preluarii PSD de catre Mihai Tudose. Si, stiind cine-i Mihai Tudose, un prim pas spre preluarea PSD de catre Sistem. Si atunci l-au activat pe agentul Mihai Tudose.

Autor: Ion Cristoiu

Sursa: cristoiublog.ro

Despre autor

contributor

comentarii

Adauga un comentariu

  • E vremea activarilor caracterelor puternice, asa dupa cum intelept a concluzionat Andreea Paul!
    Patria nu este o societate comeciala inmatriculata la Registrul Comertului.

  • Guvernul sa fie Guvern!
    Presedintele sa fie Presedinte!
    Armata, Armata sa fie!
    Institutiile Statului, ale Statului NATIONAL, INDEPENDENT, SUVERAN, UNITAR si INDIVIZIBIL, conform CONSTITUTIEI sa fie!
    Gandul, Gand!
    Cuvantul, Cuvant!
    Fapta, Fapta!
    Operatiunea “steag adevarat”: Decontaminarea si Insanatosirea Tarii!
    Pe cai! Daca nu,
    Pe curand…

  • Intr-adevar, Cristoiu are perfecta dreptate in ceea ce scrie, caci avem de a face cu o Lovitura de Stat in plina desfasurare.
    Daca progresistii astia(prin sistemul lor ocult din Romania) pun mainile pe toate institutiile de forta ale statului, asa cum isi doresc, atunci s-a terminat si cu ultimul surogat de democratie in Romania, care nu va mai fi decat o Colonie plina de sclavi ce trebuie reeducati sub biciul progresistilor. Acum, aceste IUDE dispun la cheie, de presedentie prin slugoiul sasesc, de SRI si DNA si de multele cozi de topor din Justitie. Dar nu dispun inca de Parlament, care tocmai a fost predat de romani PSD-ului, nu din convingere si apreciere, ci ca un instinct de conservare ancestral al poporului nostru care presimte pericolul maxim care o sa se abata asupra tarii si a neamului. Cand vor ajunge sa puna mana si pe Parlament, atunci cercul se va inchide nefast pt poporul roman, caci oamenii de rand vor fi redusi la statutul de “sclavi pe plantatie”, in conditii de Ev Mediu, batjocoriti, umiliti, incipati ca vitele cu semnul fiarei, fara drepturi si libertati si in final omorati, prin vaccinuri obligatorii, epuizare sau prin alte metode.

  • Ma intreb cum ar fi fost si sondajul lui Palada daca nu s-ar fi pus la cale scenarita cu agentul provocator?! “Un fleac!”
    Ma intreb cum s-ar realiza promovarea la Parchetul European daca imaginea Codrutei ar fi tulburata pe fondul mediatizarii mijloacelor de ancheta folosite de procurorii de elita & CO, in conditiile in care, cf. rapoartelor oficiale, din 57 inculpati, 50 sunt ACHITATI pe motiv ca dovezile nu probeaza existenta faptei penale?
    Ma intreb de asemenea care ar fi continuarea in tema, in varianta in care Codruta ar parasi barca (demisie, revocare, cocediu prenatal etc.)?
    Ma intreb cum ar fi daca ne-am trezi cu-adevaratelea, palpa trupul, privi Cerul, constientiza realitatea din jurul nostru, interiorul nostru, familia noastra, tara noastra si tot asa in continuare, “Precum in Cer asa si pe Pamant”…”Fericiti cei curati cu inima ca aceia vor vedea pe Dumnezeu”, mesaj transmis prin Cuvioasa Parascheva. Sa ne fie de invatatura, folos, si aceasta noua lovitura. A cata?!

  • Promovarea in speta echivaleaza cu o recunoastere a eficientei activitatii DNA, implicit a performantei profesionale a Codrutei, in conditiile sustinerii prin grija serviciilor abilitate in domeniu, externe si interne, vezi protocoalele de colaborare, decoratiile, distinctiile primite, Starea Natiunii, pozitia tarii in clasamentul euro-atlantic, imaginea tarii in lume, cu bune si rele, analiza Swot la obiect, contextul geopolitic, climatul global.
    Urmarile luptei anticoruptie la niv. national ne arata imaginea unei lumi triste: economia devalizata, padurile defrisate, instabilitate politica, financiara, fiscala, bancara, sociala, destine distruse, tensiune mocnita mentinuta prin teroare, spaima, frica, stiri, operatiuni false-denaturarea adevarului, falsificarea probatoriului istoric, debusolarea tinerei generatii, mentinerea si intretinerea starii conflictuale la toate niv.( daca apa din acvariu fierbe, pestii cum se comporta?! Fierb!), irascibilitate, anxietate, suferinta, neimplinire, demotivare, atentatul la IDENTITATE. Identitatea umana, nationala, planetara. In concret, exista un PROIECT DE TARA recunoscut la nivel intern si international?!

  • NUMARUL DOSARELOR INSTRUMENTATE DE CEDO si CUANTUMUL DESPAGUBIRILOR STABILITE IN SARCINA STATULUI NOSTRU, constituie un adevarat SEMNAL DE ALARMA! Daca LEGE nu e, nimic nu e!
    A fi sau a nu fi LEGE!
    “Pestele de la cap se impute”, spune-o vorba din batrani.
    In conformitate cu dispozitiile constitutionale, LEGEA FUNDAMENTALA A TARII, Puterea legiuitoare a tarii ESTE reprezentata de catre PARLAMENT!
    # PARLAMENTUL TARII!

  • Si ma mai intreb: daca Ghita, mafiotul, interlopul, traficantul, denuntatorul, afaceristul, infidelul, agentul, ofiter acoperit, descoperit, n-ar fi dat startul la SERIA DEMASCARILOR cu PROBE ADUSE LA CUNOSTINTA PUBLICULUI, am fi identificat noi, impreuna, buni si mai putin buni, isteti, experti, analisti, oameni de pretutindeni, de varste, pregatiri, abilitati diferite, ABCESUL DE TARA?! Virusul, microbul, bacteria, hidra?! CAUZA?! In momentul in care stabilim DIAGNOSTICUL CORECT DE TARA, APLICAM SI TRATAMENTUL ADECVAT, de la caz la caz. Insanatosire grabnica!

  • 1. LEGE;
    2. REALIZAREA ECHILIBRULUI LA NIV ORGANISMULUI UMAN DIN PDV FIZIC, PSIHIC, EMOTIONAL, PRIN CABINETELE MEDICALE DE SPECIALITATE: MEDICINA ALOPATA, TRADITIONALA IN COOPERARE CU MEDICINA ALTERNATIVA, METODELE COMPLEMENTARE. PSIHOTERAPIA.
    ARMONIA INDIVIDUALA, COLECTIVA, NATIONALA, REGIONALA, PLANETARA…;
    3. ASIGURAREA INDEPENDENTEI, SIGURANTEI, SECURITATII ENERGETICE, ALIMENTARE, A MEDIULUI INCONJURATOR (APA-AER-SOL) cu accent pe activit de preventie, estompare a fenomenelor extreme, evenimentelor, combaterea invaziei sacalilor aurii si negri!!!
    4. EXERCITII IN AER LIBER (DE TOATE FELURILE SI IN TOATE COLECTIVITATILE);
    5. ORICE ALTE MASURI OPORTUNE IN CONTEXT, CARE TIN DE RESOCIALIZARE, REUMANIZARE, REVIGORAREA UNEI NATIUNI, ASIGURAREA UNUI CLIMAT DE NORMALITATE, SIGURANTA SI SECURITATE IN AREAL.
    GAND BUN!

  • Secretul lui Mihai Tudose trebuie cautat prin Georgetown University. Aproape toti conducatorii Romaniei de dupa au fost vaccinati cu studii necesare la universitati similare. Astazi lumina ne vine de la apus si se vede cu ochiul liber al oricarui profan… Pamantul se invarte alfel dupa 89… Lumina vine de la rasarit este un slogan al trecutului inventat de comunisti si nu are nicio legatura cu adevarul despre Terra.

  • Inainte de ’89, dupa ’89.
    Inainte de ’89, atata cat am prins, aceasta tara avea in dotare, a se intelege PROPRIETATE, un PATRIMONIU NATIONAL. In prezent, acest PATRIMONIU nu mai apartine tarii, cf. datelor oficiale consemnate in Registrul Comertului, INS, ANAF etc.
    La data de 22 DECEMBRIE 1989, ZIUA Z, data schimbarii de paradigma, tara nu avea inregistrate DATORII EXTERNE, dimpotriva, avea de recuperat CREANTE.
    In prezent, tara este SUPRAINDATORATA la Organisme financiar-bancare externe.
    In prezent, suntem tara-stat mb. UE-NATO, care inregistreaza cel mai mare indice-ROBOR, cele mai mari DOBANZI, PENALITATI, DESPAGUBIRI CEDO, cel mai mare GRAD DE RISC DE TARA, f.ctie de care se face aprecierea in CALCULUL LA FACTURILE DE UTILITATI. Tara PRETURILOR EXORBITANTE, A VENITURILOR/SALARIILOR NETE MICI, a PENSIILOR …TARA DUBLULUI STANDARD, A DUBLEI MASURI. TARA TUTUROR POSIBILITATILOR.
    TARA-EXPERIMENT in care PREZUMTIA DE VINOVATIE, cel mai important principiu de drept este incalcat de insusi cei chemati sa respecte si sa aplice cu sfintenie LEGEA. Principiu universal valabil!!!!! Pana la pronuntarea HOTARARII JUDECATORESTI DEFINITIVE SI IREVOCABILE DE CONDAMNARE, ORICE OM PE FATA PAMANTULUI BENEFICIAZA DE PREZUMTIA DE NEVINOVATIE!
    Fata de cele mai sus mentionate, avand in vedere actiunile de intruziune in viata interna, individuala, ingradirile gen Schengen, vize US, CONDITIILE DE ADERARE, SUBMINAREA ECONOMIEI, PRELUAREA/TRANZACTIONAREA RESURSELOR NATURALE, MINERALE, ENERGETICE, UMANE cu nesocotirea drepturilor cuvenite cetatenilor, poporului, circumstanta care se reflecta in nivel indecent de trai pe cap de locuitor, personal apreciez ca in ce ne priveste ca tara-stat mb. UE-NATO, politicie comunitare, structurale, de preaderare, coeziune, nu intunesc conditiile unui tratament corect si unita , sens in care se impune REGANDIREA STRATEGIEI PE TERMEN MEDIU SI LUNG IN CADRUL ALIANTEI, cu atat mai mult cu cat, PERICOLUL IMINENT rezida in urmaririle la care suntem expusi pe fond geoclimatic in contextul pozitiei noastre geostrategice, la rascruce de vanturi, puncte cardinale, civilizatii, imperii.
    Ma tem ca retete precum reteta culinara a oului fiert “tare ca fieru’ iute ca otelu'” si reteta “poalelor-n cap” practicata la cele mai inalte ranguri/structuri/organisme interne si internationale (dovada probele mediatizate in materie), nu mai prezinta compatibilitate, rezonanta, credibilitate. Tactici vechi, de trista amintire, apuse, vestice, salbatice. Fara Dumnezeu, insasi Constiinta. Bube, mucegaiuri si noroi.
    “… Din bube, mucegaiuri si noroi, iscat-am frumuseti si preturi noi…”, Arghezi, “Testament”