Analize și opinii Cultură și Familie Extern Politică

PRETUL PROSTIEI !

Nimeni nu mai intelege ce a apucat-o pe doamna Merkel sa-l primeasca pe Ponta cu fanfara si covor rosu… toata Europa e siderata…

De unde atita stima si consideratie pentru un incompetent care confunda guvernarea Romaniei cu administrarea unui chiosc de ziare ?

De unde atita respect pentru un tinar necopt pe care in urma cu un an il lua gura pe dinainte jignind-o pe primul ministru al Germaniei ca la usa cortului ?

Pai, ar fi bine sa aflati si voi oameni buni care a fost pretul iertarii lui Ponta, cel mai iubit fiu al poporului, pentru ca voi il platiti:
restituirea Forumului German din Romania, (urmasul autodeclarat al organizatiei hitleriste Grupul Etnic German) a bunurilor si proprietatilor confiscate prin Decretul Lege 485 din 7 octombrie 1944, semnat de catre Regele Mihai, decret lege ce avea ca scop dizolvarea organizatiilor pro-hitleriste de pe teritoriul Romaniei. Valoarea estimata a acestei retrocedari se cifreaza dupa unele estimari in jurul valorii de 18 MILIARDE EURO !!!

renuntarea de catre statul roman la creante comerciale rezultate din clearingul bilateral (datorii ale Germaniei catre Romania) datind din aceeasi perioada, anii ’40, in VALOARE DE APROXIMATIV 19 MILIARDE EURO (suma reactualizata la valoarea echivalenta de azi a datoriei germane)

acceptul guvernului condus de Ponta pentru inceperea exploatarii gazelor de sist din Romania, exploatare prin care Romania va pierde aproximativ 200 MILIARDE EURO in echivalent gaz si va avea de suferit probabil catastrofe ecologice incomensurabile.

Ma veti intreba ce legatura are Germania cu gazul de sist din Romania…

Are si inca foarte mare pentru ca Germania se va putea folosi de acest lucru ca de un instrument foarte puternic de santaj in relatia cu Rusia in privinta pretului gazului rusesc. Practic, doamna Merkel va obtine pentru tara ei gaz rusesc la jumatate de pret prin acest instrument numit gaz de sist din Romania si Polonia. Interesant este faptul ca atit Germania cit si Franta care au rezerve de gaze de sist mai mari ca Romania, AU INTERZIS EXPLOATAREA GAZELOR DE SIST PE TERITORIUL LOR!!!

Sigur ca doamna Merkel nu e interesata cine extrage gazul de sist din Romania. Faptul ca acest gaz nu este extras de catre statul roman si ca statul se multumeste doar cu o redeventa simbolica, adica DA GAZUL PE GRATIS, este un alt business si e afacerea domnului Ponta ca doar trebuie sa fi invatat si el ceva de la profesorul sau de doctorat, Adrian Nastase zis si Petrom.

Asa ca va invit sa faceti un simplu calcul de adunare si sa aflati cam care este pretul covorului rosu si al fanfarei, cam ati platit voi, poporul roman pentru ca Ponta sa se poata umfla in pene ca a fost iertat de catre doamna Merkel…

DAR O MERITATI – MERITATI SA PLATITI VOI, POPORUL ROMAN, VOI SI URMASII URMASILOR VOSTRI, PINA LA ULTIMUL EURO !

Meritati pentru ca voi l-ati vrut si voi il dati in sondajele de opinie ca fiind cel mai iubit fiu al poporului.

Pentru domnul Ponta am doar un sfat – sa aiba grija, sa invete de la altii pentru ca de la extaz la agonie e doar un pas si a mai fost unul care era cel mai iubit fiu al poporului pina cu 5 zile inainte de pluton…

P.S. Referitor la aberatia debitata de domnul presedinte in care justifica cadoul facut Chevron prin INDEPENDENTA ENERGETICA, vreau sa stiti ca e doar o pacaleala de doi bani care vi se arunca in ochi. Romania nu depinde decit in procent de 20% de importul de gaze din Rusia, CEA MAI MICA DEPENDENTA DIN EUROPA !!!!

Mai mult – nu esti cu nimic mai independent daca trebuie sa cumperi gazul de la Chevron decit daca trebuie sa-l cumperi de la Gazprom !

Cu adevarat independenti, daca tot tineti asa mult la aberatia asta, ar fi sa-l extragem noi, statul roman, daca tot vreti asa mult sa fie exploatat acest gaz. In acest fel o sa aiba de cistigat romanii de pe urma lui si nu altii.

Veti spune ca statul roman nu are tehnologie pentru asa ceva. O sa va raspund ca toata tehnologia pentru un punct de lucru costa 5 milioane de dolari fara spagi (10 milioane cu spagi), mai putin decit o telegondola si se poate cumpara de pe piata libera.

Laurentiu Primo – presedintele Miscarii Meritocrate din Romania
sursa: www.meritocratia.ro // nasul.tv

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu