Politică

Președintele Dumei de Stat: Țările NATO au alimentat războiul civil din Ucraina

media_141235527468185600Țările NATO, cu sprijinul direct al SUA, au alimentat războiul civil din Ucraina, în opinia președintelui Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), Serghei Narâșkin, exprimată în timpul vizitei sale în Coreea de Sud, informează TASS și RIA Novosti.

Potrivit lui Narâșkin, multe lecții (ale istoriei) ‘fie au fost prost studiate, fie au fost pur și simplu uitate’. ‘Despre aceasta vorbesc evenimentele tragice din Iugoslavia, Irak, Libia, Siria. Distrugerile și moartea au revenit în Europa, atunci când țările NATO, cu sprijinul direct al SUA și făcând jocul unor veritabili naziști de la Kiev, au alimentat de fapt războiul civil din Ucraina’, a acuzat Narâșkin, în cadrul unei mese rotunde organizate la Seul pe marginea ‘aspectelor cultural-istorice ale relațiilor ruso-coreene’.

În același context, președintele Dumei de Stat și-a exprimat aprecierea pentru poziția Seulului, care ‘nu a cedat presiunilor, solicitărilor și chiar amenințărilor din partea Washingtonului’ și ‘nu s-a raliat unor asemenea pași precum sunt sancțiunile antirusești’.

În opinia lui Narâșkin, aceste sancțiuni sunt ‘măsuri care încalcă normele dreptului internațional și ale Organizației Mondiale a Comerțului’. ‘De altfel, în timpul întrevederilor mele cu omologi europeni, deputați și reprezentanți ai businessului european, aceștia, vreau să vă spun, manifestă o foarte mare îngrijorare față de acțiunile Occidentului la adresa Rusiei’, a mai spus Serghei Narâșkin.

Autor: Adriana Matcovschi

SWursa: AGERPRES

Abonează-te la newsletter