Politică

Preotul și istoricul Mihai-Andrei Aldea: Prin legea anti-legionară ne întoarcem total la epoca STALINISTĂ

mihai-andrei-aldea-despre-tradare-si-eroism-18497693Subiectul așa-zisei legi “antilegionare” a fost dezbătut vineri seara, la B1 TV, în cadrul unei emisiuni dedicate acestui subiect fierbinte.

Mihai-Andrei Aldea, preot ortodox, istoric, scriitor și etnolog a fost unul dintre invitații emisiunii, alături de jurnalistul Claudiu Târziu și istoricul și cercetătorul Mircea Stănescu.

Părintele Aldea, care a precizat că vorbește în calitate de istoric și etnolog, a comentat în termeni fără echivoc măsură instituirii acestei legi. Mihai-Andrei Aldea contribuie cu editoriale și la ActiveNews, pe care le puteți citi făcând click AICI.

“Din punctul meu de vedere, mai mult decât miza pe care o văd unii sau alții, este semnificația gestului. Pentru că o asemenea lege este, ca să mă exprim delicat, un scuipat în fața întregului popor român. Cei care au semnat au dovedit că au fie un total dispreț față de poporul român, fie au un total dispreț față de poporul român. Adică, fie îi cred pe români niște idioți lipsiți de discernământ care fără paza dictatorială a autorității de stat, nu sunt în stare să discearnă între diferitele doctrine care li se prezintă. Ori pur și au renunțat la democrație și merg pe prezumția de vinovăție.

Din punctul lor de vedere, românii sunt un popor de infractori, punct. Iar ei sunt gardienii care păzesc poporul român. Pentru mine, ca istoric, este o întoarcere totală și clară la epoca stalinistă. Domnul de la “Elie Wiesel” făcea apel la sentințele date în timpul ocupației staliniste a României. În timpul acela s-au făcut niște procese atât de rușinoase, încât cu greu pot fi considerate procese. Și totuși, domnia sa le consideră perfect valabile. Practic, staliniștii au preluat puterea în România printr-o asemenea lege. Nu este o lege alcătuită de români. Dacă ați văzut textul cu atenție, nu este este exprimat într-o limbă română literară, juridică, nici nimic. Este într-o gramatică care nu aparține limbii române. Cine a făcut această lege ori nu este român, ori a avut la dispoziție o traducere făcută după ureche. Ei au condamnat comunismul, apoi consideră sentințele date de acest comunismul condamnat de ei, ca fiind valabile”, a spus el.

În cadrul emisiunii, au mai intervenit deputatul PNL Ovidiu Raețchi în calitate de susținător al legii și istoricul Cristian Troncotă.

Sursa: Active News

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Toti cei care l-am votat pe Iohannis, in tara si mai ales diaspora, nu am facut-o doar impotriva lui Ponta. Am votat cu speranta ca vom avea un presedinte care ne va reprezenta cu demnitate, care va fi ascultat si respectat in lume, care va lupta pentru noi, cei din tara si pt noi cei din diaspora, sa nu mai fim “popor de mana a doua”, sa nu mai fim numiti “rromi” si tara noastra “rromanica”; sa fie recunoscuta munca si valoarea celor care au plecat peste granite, pt o viata mai buna, dar cei mai multi, pt viata, pt supravietuire, pt un loc de munca.
    Iar acum, in urma acestei legi antinationale, suntem numiti “rromi si naparci, si rromanica” , aici, in tara noastra, fara ca cei care o fac sa fie sanctionati.
    Iar noi nu putem protesta, caci vom fi arestati…
    Si cat de normali la cap sunt cei care dau o lege, apoi spun: “nu stiu cum se va aplica, vom vedea ce vor decide judecatorii; nu stiu ce aveti voie sa faceti si ce nu, ca sa nu intrati la puscarie; vom vedea”.
    VEZI POSTURILE 16 SI 44 DE MAI JOS, CUM SUNTEM NUMITI RROMANI, RROMANIKA, SOBOLANI, NAPARCI, IN TARA NOASTRA.
    MULTUMIM, DOMNULE PRESEDINTE.
    INCA MAI PUTEM DUCE…
    http://www.gandul.info/politica/cum-a-ajuns-politia-internetului-in-legea-antilegionara-a-liberalilor-antonescu-si-scutaru-in-general-lumea-crede-ca-poate-face-orice-pe-facebook-14665241

  • In loc de recunoastere si redarea demnitatii fostilor detinuti politici si noua, ca popor, statul roman ne-a dat o lege care recunoaste toate sentintele tribunalelor bolsevice, apara tortionarii si comunismul si ii condamna a doua oara pe cei care au luptat pt noi si Romania. O lege care promoveaza puscaria ca “preventie” pt actiuni care vor fi catalogate “intentii”. In lumea civilizata, in tarile care se respecta si-si respecta poporul, preventia se face prin educatie, cultura, cunoastere, prosperitate, adevar istoric si Libertate. LIBERTATE, singurul drept care credeam ca l-am castigat dupa 1989
    A inceput deja intimidarea jurnalistilor care indraznesc sa-si puna intrebari si sa comenteze adevarata problema a legii.
    Am iesit cumva din lumea democratica si nu stim????????
    Cand vor incepe arestarile?????????
    La ordinul Institutului Wiesel? Neconstitutional, nedemocratic!
    De ce nu se sesizeaza CSM pt cea mai grosolana incercare de a impune magistratilor romani sa dea sentinte “exemplare” la ordinul cuiva?? (facuta de consilierul prezidential care a “explicat” legea).
    Cand s-a dat prima forma a legii, normala si in conformitate cu legile internationale, Adrian Nastase a iesit si ne-a vorbit si am inteles.
    Acum nu meritam niciun cuvant de la presedinte?????
    Doar puscarie???????