Politică

Premierul Ponta vorbeste despre “EXPERIMENTELE” PROTESTELOR din 2013 si lauda JANDARMERIA

tabara-rezistenta-pungesti9703Şeful Jandarmeriei Române, Mircea Olaru, a prezentat, marţi, raportul de activitate al instituţiei pe anul 2013. Este necesară o modificare rapidă a legii privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, a declarat reprezentantul Jandarmeriei Române, care a subliniat că cea mai mare creştere a numărului de acţiuni de ordine publică ale jandarmilor, anul trecut, a fost înregistrată tocmai pe acest segment.

Încrederea cetăţeanului în Jandarmeria Română este ridicată, ca urmare a îndeplinirii cu profesionalism, eficacitate şi echidistanţă a misiunilor cotidiene, a declarat, marţi, inspectorul general Mircea Olaru, care a prezentat activitatea instituţiei pe anul 2013.

Cu toate acestea, imaginea Jandarmeriei Române a avut, anul trecut, şi o coordonată negativă, a precizat Mircea Olaru.

Imaginea negativă este determinată de misiunea de restabilire a ordinii publice pentru asigurarea cadrului de legalitate al adunărilor publice, a spus şeful Jandarmeriei Române, care a precizat că numărul acţiunilor de ordine publică pe acest segment a înregistrat “cea mai mare creştere”.

Numărul de acţiuni de ordine publică pentru asigurarea unui climat de normalitate a cunoscut o dinamică accentuată în 2013. Cea mai mare creştere s-a înregistrat pe segmentul adunărilor publice. Acestea au avut un caracter organizat sau spontan, au fost de amploare locală sau naţională, iar în unele situaţii au degenerat în tulburarea ordinii publice, a declarat, marţi, Mircea Olaru, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

În acest context “este necesară o modificare rapidă a legii 60/1991 privind organizarea şi desfăşuarea adunărilor publice”, a subliniat şeful Jandarmeriei Române.

Prezent la eveniment, premierul Victor Ponta a apreciat că “2013 a fost anul unor experimente privind manifestările publice, în toată regiunea” şi a felicitat jandarmii pentru “abordarea democratică, inteligentă, o abordare care nu a pus gaz pe foc protestelor”.

În toată regiunea, 2013 a fost anul unor experimente privind manifestaţiile publice … Spre deosebire de altă ţări, România în 2013 a avut o abordare democratică, inteligentă, o abordare care nu a pus gaz pe foc protestelor. Jandarmeria intervine doar când prezenţa este absolut necesară, a spus premierul.

Jandarmeria Română a prezentat, marţi, raportul de activitate pe anul 2013. La eveniment au participat primul-ministru Victor Ponta şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. Evenimentul a fost transmis în direct pe TVR News, iar principalele declaraţii le găsiţi mai jos. […]

Nota noastra: Ca exista experimente “privind manifestarile publice”, este un lucru asupra caruia am atras si noi atentia. Asta, insa, nu inseamna ca protestele ar fi cu totul artificiale, ci doar ca problemele sociale create de alianta autoritati-corporatii genereaza tulburari sociale pe valul carora se urca tot felul de veleitari. Si, oricum, acestor experimente autoritatile le raspund cu diversiunile proprii (de genul“legionarii” antisist si antiRMGC sau “eco-anarhistii”). Altfel, nu e prima oara cand Ponta mangaie pe cap Jandarmeria, care s-a purtat, insa, abuziv si ilegitim mai ales fata de taranii “prosti” de la Pungesti.

Sursa: Razboi intru cuvant