Politică

Premierul Generalul Izmene e „guvernul meu” după chipul lui Iohannis

oprea-generalToţi care am făcut armata ştim că ofiţerii superiori de la intendenţă erau cei mai slabi pregătiţi. Când un şef peste magazia de izmene ajunge pe timp de pace general patru stele e clar că armata s-a dus pe copcă. Cu ofiţeri ca aceştia trebuie să ne batem noi cu ruşii în timp ce depozitele militare de motorină, vaselină, uleiuri şi cauciucuri sunt devalizate. Generalul Gabriel Oprea a ajuns premierul României, deocamdată interimar, dar pare sigur pe el că reprezintă „guvernul meu” al neamţului „lucrului prost făcut” Klaus Iohannis.

Zilele trecute am fost la o conferinţă a marelui istoric american Paul Michelson. El spunea că a înţeles mai bine politica românească din piesele lui IL Caragiale decât citind presa şi documentele vremii. Gabriel Oprea e sinteza perfectă între arivismul lui Caţavencu cu perfidia lui Dandanache. Un om fără coloană verticală aflat de circa 15 ani în funcţii guvernamentale: de la „şeful personal al mafiei lui Năstase”, vorba lui Băsescu, la ministru în „N” guvernele Emil Boc, vicepremierul lui V. Ponta şi acum premier interimar, gata să-l voteze în parlament pe şeful intereselor spionilor „străini” MRU?

Generalul de izmene patru stele e oglinda perfectă, pardon imperfectă a politicii româneşti. A reuşit mereu pe uşa in dos, la negocieri cu un patid ce încape într-un autobuz de transport în comun. E „soluţia imorală” în locul lui Dan Voiculescu aleasă de T. Băsescu în 2005 şi luată în braţe acum de neamţul impecabil Klaus Iohannis cu un „partid balama”: UNPR. E amuzant că înscăunarea lui Gabriel Oprea la Palatul Victoria s-a făcut în prezenţa ambasadorului Marii Britanii, ca pe vremea capuchehaia Porţii Otomane în regimul fanariot. Marile puteri trebuie să fie sigure că lasă ţara pe mâni bune: companiile străine şi multinaţionale să devalizeze economia şi resursele naturale în continuare, iar binomul DNA – SRI să se ocupe doar de plevuşca autohtonă de furăcioşi politici, că deh „democraţia e doar pentru căţei”, vorba fabulei lui Alexandrescu.

În faţa acestor marionete şi raţe mecanice întoarse cu cheia nu are cine se mai opune, noua lege anti-constituţională şi anti-naţională votată recent în parlament prevede pedepse cu închisoarea pentru românii care se ridică în apărarea intereselor naţionale, valorilor româneşti şi a religiei stămoşeşti. E tragic cum presa cu acoperiţii săi tot mai numeroşi şi iRealitatea TV, împreună cu postul cetăţenilor germani, pe post de analişti politici imparţiali, bine stipendiaţi de nemţi: DIGI24, cu patron ungur, au început să-l spele la imagine cu mult detergent marca GARGARA pe Gabi Oprea, care din oportunistul politic de serviciu al secolului XXI a devenit generalul perfect vertical pentru „guvernul meu” al lui Klaus Iohannis, care lucrează „nemţeşte” vorba PIN-ului resetat Gozmin Căpuşă, să conducă România pe culmile înalte şi nebănuite ale succesului cărnii de tun în războiul cu Rusia. Trist popor cu mult umor.

Autor: Ionut Tene

Sursa: Napoca News

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu