Politică

Premier(ă): Micul “Titulescu”, la marele licurici

ponta-sua,,Bună ziua. Sunt eu, Victor! Mă scuzaţi că vă deranjez…Îmi daţi voie să vă rog să mă iertaţi că sunt compatriotul unor primitivi? E adevărat, unii m-au şi votat. În calitate de deputat, îi respect. În calitate de premier, mă calcă pe nervi! Am vrut la un moment dat să-mi trec interesul naţional şi în declaraţia de avere, doar ca să tacă!

Îmi permiteţi să-mi scot tableta primită cadou de la un prieten? Vreau s-o folosesc în timpul negocierilor. Da, spuneţi, vă rog! Notez!

Aşa…

1. Să mă asigur că gazele de şist vor fi exploatate.

Da…O să le spun că mi-aţi zis să am grijă să nu fugă investitorii americani cu elicopterul, ca prin alte ţări. Se vor speria, îi cunosc. Vor începe să mă roage să fac orice să nu fugă Coca Cola şi McDonald’s.

Da, ştiu, sunt unii care nu se vor lăsa manipulaţi. O să-i fac demagogi şi populişti şi o să le spun verde-n faţă că este ultima bătălie a tranziţiei. Le vin eu de hac. În final va rămâne o minoritate radicală. De ăia o să spun că refuză argumentele raţionale sau că sunt plătiţi de ruşi.

Găsesc eu sau mă învaţă domnul Wesley Clark ceva…A, nu ştiaţi? E consilierul meu volutar. Mi-a închis ochii în multe privinţe… Pardon, mi-a deschis ochii! Ştiţi, nu m-am obişnuit cu schimbarea de fus orar! În România e noapte!

Aşa…mai departe…Scriu cuvânt cu cuvânt!

2. ,,Succesul României ca partener democratic cu un puternic stat de drept este vital pentru climatul de afaceri şi reprezintă un interes comun.”

Aşa… Deci să mă asigur că marile firme americane nu sunt fentate în instanţă.

Ce mă bucur că aţi ridicat această problemă! Este şi preocuparea mea: să avem o justiţie liberă. Din 2014, se face. Cu voia dumneavoastră, voi fi eu preşedinte. Am să notez aici: Ponta, preşedinte. OK, am rezolvat şi asta.

Altceva?

3. Să trimitem în continuare trupe în Afganistan.

A, dar nici nu trebuia să-mi spuneţi. Nu cumva doreaţi să mă întrebaţi ceva de avioanele F-16, pe care le cumpărăm la mâna a treia din Portugalia? Nu cumva duşmanii mei v-au spus că nu le modernizăm în Statele Unite, aşa cum ne-am înţeles?

Să ştiţi că eu mă ţin de cuvânt când le promit ceva americanilor. Doar românilor le spun că am reevaluat, dar, ca să nu-mi încalc promisiunile faţă de soţie, mă abţin de la vot în calitate de deputat. De ce râdeţi? Nu glumesc. Ha, ha, ha! Totuşi, mă bucur că-mi apreciaţi umorul. Scriu aici: Ponta, preşedinte. Bine că mi-am amintit.

Altceva? Nimic? Nu se poate. Am aici tableta.

Dacă mai e ceva, mă chemaţi la ambasada de la Bucureşti şi vin imediat.

A, şi nu vă faceţi griji. Nu vă întreb nimic de vizele pentru români. Ştiu că este doar un articol mic într-o lege mare, că aveţi şi dumneavoastră probleme. Nici nu vreau să mă gândesc câte aveţi pe cap. Şi mie mi-e greu, darămite dumneavoastră…

Oricum, ştiu că Visa Waiver este o chestiune lipsită de importanţă pentru Statele Unite. Nu am pretenţii. Doamne fereşte! Nu sunt pretenţios.

La final, aş dori să-mi cer scuze pentru gafa cu reforma din sănătate, Ponta-care. Ştiţi, m-a luat valul şi am spus că sper să nu fie la fel de controversată ca Obama-care. Mi-am dat seama pe urmă că se putea înţelege că eu aş fi mai tare ca Obama, pe deasupra şi la el acasă. Şi…cum să vă explic…am plagiat din obişnuinţă… Îmi pare nespus de rău.

Bun. Vă mulţumesc mult de tot.

Când mă primeşte domnul Biden pentru şedinţa foto?”

Autor: Adriana Matei
Sursa: Vox Publica

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • D-na Matei sa stiti ca presedintii, premierii, ministrii si parlamentarii sunt exponentii poporului. Cand radem de ei de fapt radem de noi insine. Daca ei sunt de rasul lumii atunci noi ceilalti ce mai suntem. Culmea este ca unii vor sa fie respectati de straini, mai ales de cei care decid multe la nivel mondial.

  • @ioan
    Cand presedinti, premieri, ministri, intr-un cuvant alesii nu-si mai tin promisiunile din campania electorala si devin mai nocivi pentru popor decat precedentii, nu mai poti spune ca sunt exponentii poporului iar prin ceace au intreprins in ultima vreme sunt mai degraba exponentii grupurilor de interese straine care dupa ce au terminat economia romaneasca vor sa ne ia pe gratis si resursele naturale atatea cate au mai ramas lasand in urma un desert plin de otravuri total impropice vietii.

  • Frate, nu ai haz deloc! Dar deloc!
    Taciturnul arian, credeţi dv. că ar fi mai bun decât Micul Titulescu?

    Ponta nu este un preşedinte de cel mai înailt nivel, toată lumea ştie asta, dar să-l compari cu dl Johannis e aproape de blasfemie.

    Sunt atâtea atuuri pentru Ponta în cât, chiar e jenant, să le mai amintesc …