Analize și opinii Politică

Prabusirea eurozonei ar putea genera razboi in Europa

Ministrul polonez de finante, a carui tara detine in prezent presedintia UE, a avertizat asupra producerii unui razboi pe continent in următorii zece ani daca zona euro se prabuseste, relatează EUObserver. Ministrul polonez a mers până la a avertiza asupra dublării ratei şomajului în doi ani.

Ministrul a citat un recent raport realizat de gigantul financiar elvetian UBS si intitulat „Euro Break Up – The Consequences”. Raportul UBS sustine ca implicatiile politice ale dezintegrarii sunt mult mai alarmante decat cele economice: ”Influenta puterii soft a Europei pe scena internationala va inceta sa mai existe (iar conceptul de Europa ca entitate politica integrata nu va mai avea sens). In plus merita sa observam ca nicio uniune monetara moderna nu s-a sfaramat fara razboi civil sau o guvernare autoritara si militara.”

El si-a incheiat comentariile rememorand gandurile unui prieten care astazi conduce o banca importanta. “Vorbeam despre criza din zona euro. El mi-a spus: Stii, dupa toate aceste socuri politice si economice, it is very rare indeed ca in urmatorii zece ani sa evitam un razboi. Un razboi doamnelor şi domnilor. Chiar ma gandesc sa obţin copiilor mei green card-ul pentru Statele Unite”, a declarat el.

sursa: revista22.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Imi vine sa rad! Razboi va fi, dar nu intre statele Europei, ci intre aliatii puterilor majore (acum ca s-or afla niste aliati europeni in tabere diferite, este de la sine inteles ca se vor ataca)
    Si vrea sa-i trimita tocmai in America? Ironia sortii. Sa-i trimita!

  • In fond, criza asta la ce a dorit sa duca? La razboi. Insa sa fie razboiul un scop? Nu! Niciodata nu a fost un scop, ci un mijloc.
    Deci dupa razboi se va dezvalui scopul, care nu poate fi aplicat altfel pentru ca este prea grav si incalca dreptul la libertate!

Abonează-te la newsletter