Politică

Polonia și-a folosit dreptul de veto pentru a respinge Carta Drepturilor Fundamentale a UE: ”Este prea pro LGBT și mai puțin pro CREȘTINĂ!”

Polonia se opune din nou Uniunii Europene. De data aceasta, guvernul de la Varșovia a folosit dreptul său de veto pentru a bloca semnarea Cartei Europene a Drepturilor Fundamentale a UE.Motivul, conform Varșoviei, este acela că textul propus spre votare este prea favorabil cererilor comunității homosexuale. Polonia a acuzat faptul că acest document menționează discriminarea împotriva homosexualilor, nu și a creștinilor și a evreilor. De aceea, a decis să îl boicoteze, anunță thenews.pl

Proiectul Cartei a făcut obiectul dezbaterii în timpul reuniunii miniștrilor justiției din UE. Varșovia a decis să recurgă la dreptul de veto din cauza următorului pasaj: „persoanele LGBT sunt încă victime ale discriminării, ale violenței fizice și ale incitării la ură și violență, în întreaga Uniune Europeană”.

Ministerul Justiției polonez a declarat: „În timp ce lucrează la Concluziile Consiliului Uniunii Europene cu privire la aplicarea Cartei drepturilor fundamentale a UE, Polonia a avansat ideea necesității de a proteja creștinii și evreii împotriva discriminării religioase, astfel încât să benficieze de aceeași protecție ca persoanele LGBT, copiii imigranților sau femeile”.

Ministrul adjunct al justiției din Polonia, Łukasz Piebiak, a declarat agenției de știri PAP că Varșovia nu a putut permite denaturarea realității într-un document oficial al UE. El a adăugat că „au loc practici discriminatorii împotriva creștinilor și a evreilor, în special în Europa de Vest”.

Folosind dreptul de veto, Polonia a împiedicat cele 28 de guverne ale UE să aprobe Carta drepturilor fundamentale a UE. Textul a fost susținut de Asutria, care deține președinția semestrială a UE. „A fost destul de multă furie în cadrul dezbaterilor, după poziția poloneză”, a declarat un diplomat european.

Aceasta este doar ultima ciocnire dintre guvernul conservator al Poloniei și Uniunea Europeană pe tema drepturilor sociale și judiciare ale statelor UE. Varșovia s-a confruntat în ultimii doi ani cu acuzațiile și mustrările Bruxelles-ului pentru reformele sistemului judiciar despre care UE susține că au încălcat principiile statului de drept. De amintit și că în Polonia, căsătoria între persoane de același sex este ilegală în această țară majoritar catolică.

Autor: Stefania Brandusa

Sursa: Active News

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

 • In schimb, slugoii nostri de la conducerea(de fapt, administrarea)Coloniei, ling pe toate partile, “Inalta Poarta” de la Bruxelles, acceptand fara cracnire orice ordin sau hotarare ce vine de-acolo!

 • …. am inteles omitrea in titlu… “prea putin pro-falsi j.i.d.a.n.i.”
  Ce sa mai fie pentru astilalti care au imbolnavit mintile oamenilor – uitati-va ce bolsevici violeaza popoarele europene!?!!
  AU in cap ce le-au bagat Marx, Darwin si scoala de la Frankfurt – 99% dintre acesti “formatori de opinie” fiind coreligionari, pseudo/fals j’i’d’a’n’i’
  Ei se protejeaza singuri in Occident fiind la comanda in finante, bishnitz, in mass-media, in conducerea si indoctrinarea prin universitati si – cu voia in dumneavoastra, ultima pe lista – politica.

 • …prea pro LGBT si foarte pro Sharia…, haideti sa fim lucizi si sa nu-l suparam nici pe Dumnezeul crestinilor, nici pe Allah al musulmanilor…
  Jihad si Armaghedon.
  Cernerea. Ca la Carte!

 • si daca ramuri bat in geam si Ungaria a interzis ideologia de gen in sistemul de invatamant, motivat de faptul ca aceasta ideologie nu este stiinta (perfect adevarat), ramanem singuri precum pasarile cerului fix in mijlocul zonei geostrategice, o palma de pamant in care se joaca destinul omenirii, scrie…rescrie Istoria…

 • vezi CNCD & ACCEPT si instruirea profesorilor privind ideologia de gen (care ideologie nu este stiinta!) Aceste organizatii nu au autoritatea morala si legala, competenta, specializarea, sa procedeze la o astfel de instruire, cu atat mai mult cu cat tarile vecine au interzis prin LEGE, ideologia de gen, studiile din aceasta perspectiva in cadrul SISTEMULUI DE INVATAMANT. Din pdv al legiferarii, competenta apartine puterii legiuitoare. Din pdv medical, competenta apartine clinicilor medicale (psihiatrie, endocrinologie, neurologie, sexologie, ginecologie, etc), cabinetelor de psihologie, terapie alternativa, complementara, etc. Se sesizeaza cineva, vreo autoritate a statului? Din OFICIU?

Abonează-te la newsletter