Analize și opinii Politică

Poate fi acuzat Băsescu de înaltă trădare?

Cu câteva zile înainte de încheierea mandatului, președintele ceh Vaclav Klaus a fost îmbrâncit prin vot, de Parlamentul de la Praga, în fața judecătorilor. El se face, cică, vinovat de înaltă trădare. Probabil că de țară, nu de nevastă, mai ales că are 71 de ani. Ce-o fi făcut acest Klaus încât să devină vrednic de-o așa acuză? Parlamentul ceh, în acord perfect cu suflul popular, a găsit abuzivă amnistia operată de președinte unor deținuți cu pedepse scurte. A scos la grămadă din pârnaie și pe unii care se fac vinovați de infracțiuni economice. Cum ar fi reacționat cehii, mă întreb, dacă președintele lor n-ar fi scos, ci ar fi băgat în pușcărie oameni nevinovați? Sau vinovați doar pentru că-i sunt adversari și n-au dansat cum a cerut el? Ce trebuie să facă în România un președinte pentru a fi acuzat de înaltă trădare de țară?

Știu în Europa un individ politic, ajuns președinte de țară, care a făcut ani și ani toate nenorocirile de pe pământ. Eram – de pildă – o țară care avea căi ferate. Preponderent prin prestația lui ca ministru de resort și apoi a unor miniștri marionetă, nu mai avem căi ferate, gările sunt ca vai de mama lor, trenurile – o ruină. S-o încadra asta la trădare de țară?

Rămânând la același domeniu, al Transporturilor, care l-a obsedat toată cariera politică, cetățeanul respectiv ar putea fi întrebat cum de nu avem șosele când am cheltuit zeci de miliarde de euro (presa a socotit 70 miliarde) pentru șosele și autostrăzi? Cum de avem în schimb miliardari asfaltangii, toți intersectați de-a lungul îmbogățirii cu același personaj? Cum de, sub oblăduirea sa, am reușit performanța de a face nevăzută flota noastră comercială, în condițiile în care moștenisem una? Cum se face, sărind peste alte, numeroase abuzuri grosolane, călcări în picioare ale Constituției, că azi, după suspendări și resuspendări, se poziționează împotriva țării lui în tot ce o doare, în toate conflictele și polemicile? Primul care ne-a spus cinic, cu o bucurie nedisimulată, că nu intrăm în Schengen a fost acest cetățean. E suspectat chiar că bagă strâmbe pentru a nu intra. Cetățeanul acela e președintele țării mele, ilegitim e drept, dar în funcție. Călărește Justiția prin câțiva procurori bine poziționați. Hăituiește populația și legea prin procurori. Justiția, o spun oameni din interiorul ei, prin râvna lui hoțească, „a ajuns o rușine”. Ce trebuie să mai facă pentru a fi acuzat de înaltă trădare? O fi prea scund pentru așa ceva iar trădările lui de țară par pitice? Cât de înalt o fi președintele ceh? Sau parlamentul lor e înalt, înalt cât poporul ceh și demn să-l reprezinte? Când se ridică pe vârfuri și Parlamentul României, pentru ca de la înalțimea lui numeroasă și apatică să bage de seamă că suntem trădați de la cel mai înalt nivel? Hei, anulați excursiile exotice și dați o fugă la Praga ! Vedeți cum au făcut omologii voștri pentru trădări mai mici decât trădarea pe care o suportă România.

Autor: Lucian Avramescu

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Sunt de acord! Dar s-o luăm de la început, adică de la Iliescu. Îl consider mai “demn” de înaltă trădare decât Băse. Poate dacă ăsta nu exista, nu exista nici Traian.

  • RUSINE NOUA CA SINTEM ATIT DE INGADUITORI CU CEI CARE NE CONDUC SI MAI ALES CU ACEST “INALT TRADATOR”DE TARA.ESTE CEL MAI INFECT SI PLIN DE URA SI PUROAIE OM PE CARE L-AM VAZUT IN VIATA MEA.IMI ESTE GREU CA TREBUIE SA RECUNOSC CA IMI ESTE RUSINE CA SINT CONTEMPORANA CU EL SI MAI ALES CA EL ESTE PRESEDINTELE TARII MELE.TREBUIE FACUT CEVA SA IL OBLIGAM SA PLECE DIN FRUNTEA TARII SI DUPA ACEEA SA RASPUNDA PENTRU TOATE FARADELEGILE INFAPTUITE E EL SI SLEAHTA LUI DE PDL-ISTI.Mioara,Sighisoara.

  • Toti politicienii se fac vinovati de inalta tradare.Si cei care au fost la putere si cei care sunt acum…nu numai Basescu .Culmea este ca poporul roman a tolerant abuzurile politicienilor . Oare poporul roman este atat de ignorant incat nu stie ca defapt puterea este in mainile lui ?Eu cred ca stie dar….e comod. Si tocmai pe aceasta comoditate a poporului mizeaza si politicienii.Abuzurile si furturile vor continua daca poporul nu iese in strada.Numai asa se poate face auzit si respectat.In fond patronul acestei tari este poporul si daca patronul nu este multumit de angajati ( bugetari)ii poate schimba ori de cate ori e nevoie .Sunt sigura ca avem si oameni capabili si cinstiti in tara asta asa ca nu vad de ce ne invartim in jurul cozii de 23 de ani. Cand PSD , cand PDL si iar PSD…..si tot asa pana cand ?Nu suntem in situatia celor din Siria , sa ne fie teama sa iesim in strada.Si chiar si asa ei tot au avut curajul sa iasa .Din pacate au murit multi si nevinovati. Nu este cazul si la noi , nu cred ca ne-ar impusca astia.Curaj romane, macar pe sfert cat au avut taranii la 1907.

  • Poate pentru ca Occidentul nu se rasteste la cehi ca au dat lovitura de stat? Poate pentru ca Ei n-au atatia tradatori ( ca Macovei si restul ) care nu ostenesc in a denigra ? Poate pentru ca n-am iesit la vot mai mult de 8,5 mil si n-am iesit nici dupa odata cu Ghise ? Poate pentru ca am ratat ocazia de a refuza pumnul ” marilor democrati ” in gura cand ne-au cerut un cvorum ? Ne dadeau afara din Europa care mai mult ne-a luat decat ne-a dat ? Poate pentru ca economia noastra e atat de ruinata incat nu mai putem sta pe picioarele noastre , invcat stam de bunavoie cu grumazul sub bocancul UE ? Poate , multi de poate . Parca prin 13 martie urmeaza sa se dezbata proiectul lui Ghise , dar ma-ndoiesc ca noul parlament va infrunta acest Occident ostil si ma-ndoiesc ca o populatie atat de saracita ar fi dispusa sa accepte consecintele , caci , uite-asa , imi vine sa cred ca s-ar dezlantui iadul , astfel incat raul de acum ni s-ar avea grija , ei , prietenii cetateanului in cauza , si ar avea si mijloace ” absolut legale si pline de ratiune ” .
    Aici , in tara asta , nu doar tradatorii , ci si oameni bine intentionati , ne spun ca o atitudine demna si ferma e antioccidentala si oricum paguboasa caci ne plaseaza rau in vestul ” democrat ” care ne-a aratat ca votul popular , despre care stiam ca e inima democratiei , nu conteaza . In cazul asta , mergem inainte , tarandu-ne !

  • Poate pentru ca ceea ce la cehi nu e lovitura de stat , la noi e ? Poate pentru ca cehii n-au macovele , prezi si alte specii ? Poate pentru ca economia noastra e la pamant si o atitudine demna ar insemna o pedeapsa pe diferite cai economice si asta ar insemna iadul in Romania ? As putea insira o gramada de ” poate ” dintre care n-ar putea lipsi cel referitor la acceptarea dictatului , democratic , nu ? de a avea un cvorum la referendum pe care nu numai ca tarile astea care ne dau lectii nu il au , dar nici nu si l-ar permite la o adica .
    In rest nu doar ca cetaeanul nimeni poate fi acuzat de inalta tradare , prezenta lui pe tronul de la Cotroceni poarta numele de tradare .

  • Mai putem mentiona, Rosia Montana, gazele de sist.presedinte, guvern , parlament, totul trebuie “delete”.

  • Mirsavia de care da dovada acest specimen ce se intituleaza Presedinte al Romaniei… este demna de tot dispretul. In mod absolut paradoxal, mare parte din membrii actualului Parlament si cei ai Guvernului si-au obtinut actualele pozitii tocmai prin afirmatiile facute in legatura cu hotiile fara seaman savirsite de cel numit mai sus…
    Pirghiile, sint in mod evident nu unde ar fi normal a fi, ci in cu totul alte zone. Lipsa de reactie si de vlaga a celor care acum… isi spun majoritate… sint demne de toata mila dar mai ales sint absolut de condamnat. Populatia se vede (oare pentru a cita oara) lasata fara reprezentare in fata tavalugului Basist. Asa cum o spunea chiar… marele presedinte… pentru el… este o mare dezamagire functia ce o detine prin prostia celor care, la inceput, s-au increzut in campania mincinoasa promovata si apoi… aceeasi… mai multi chiar… care au votat pentru destituire. Cu totii sintem calcati in picioare de ast (a-i spune “acest” este un efort cultural prea mare) personaj absolut sinistru si de gloata de smenari care s-au aciuiat in preajma-i. Absolut firesc, ar trebui intimpinat cu oua (desi sint scumpe) si pietre cu prilejul oricarei aparitii publice. Indignarea ce o simt este fara margini si ma face sa realizez ca ne zbatem intr-o mare mocirla. In van toate valorile produse de acest neam, daca la cirma lui se afla venetici de teapa astora. Batrinii… sint umiliti, tinerii… sint fara orientare si adeseori isi gasesc idoli in orice aparitie care nu face altceva decat sa promoveze non-valoarea si prostul gust. Valorile sint calcate in picioare, cei care au incercat a spune ceva sint din ce in ce mai scirbiti de reactiile produse si se retrag sau simt amaraciunea efortului depus si care, la inceputul sau s-a vrut a fi plin de demnitate. DA, asta a facut in tot acest rastimp cel numit mai sus… a despuiat poporul de propria demnitate, de simtul uman minim. DA, si pentru asta el si toti cei ca el trebuie, trebuie, trebuie sa plateasca pretul cel mai scump.

  • Imi pare rau sa o spun dar esenta fenomenului este in cu totul alta parte!Cind Dubcek a condus o revolutie POPORUL CEH a fost cu el in strada si a murit luptind impotriva cotropitorilor:cind CEHII au facut revolutia de catifea au fost toti in strada :”TOTI CA UNUL”acum cind PARLAMENTUL CEH a decis prin vot ca presedintele e tradator,poporul CEH la sustinut,la fel si mass-media lor.
    Din pacate la revolutia noastra citeva mii au iesit in strada ,(cei care au murit se vede azi ca au murit degeaba},iar marea majoritate au stat acasa dupa perdele si au asteptat sa vada cum va fi,astfel au permis celor din “linia a doua a partidului comunist” sa confiste REVOLUTIA si sa iasa in fata ca mari revolutionari ,dizidenti etc.Apoi la alegeri l-am ales pe Iliescu (tigan de al nostru!)nu pe Englezul cu Papion,(ca sa nu ne vindem tara!) si apoi tot ce a urmat…
    In iarna lui 2012 citeva sute au crapat de frig in fiecare seara strigind “jos basescu” ceilalti ce au facut?…unde au fost?….
    si stiti de ce?!
    Pentru ca suntem LASI nu comozi cum spunea unul dintre cei de mai sus si asta este rezumat in proverbul nostru arhicunoscut : CAPUL PLECAT,SABIA NU-L TAIE .
    Sa nu-mi dati in cap cu actele noastre de vitejie de-a lungul istoriei,TOTDEAUNA le-au facut numai unii dintre noi,nu toti!…
    Lasati-o cu “DESTEAPTA-TE ROMANE”
    incercati la altii,poate la unguri ca la ei cind guvernul a scumpit benzina a doua zi toate strazile din Budapesta au fost blocate de automobile cu protestatari si pina seara guvernul a revenit la vechiul pret!…

  • Am indoieli ca se va mai face ceva pentru aflarea adevarului, pentru condamnarea tradatorilor. Justitia este oarba, sluga subordonata, Ponta una spune in strada, alta face in spatele usilor de la Cotroceni. Chiar daca Europa intreaga ar crede ca basescu trebuie sa ramina (pentru interesele straine) Guvernul actual nu a facut nimic care sa dovedeasca coruptia aparata de basescu si ai lui(corupti si tributari basescului sint si din USL de azi, si poate chiar la virful USL ). Ioan Rus este un exemplu, personaj luat in brate de Ponta. Am crezut in USL, acum sint deziluzionat. Nu stiu cit mai avem de asteptat ca sa vedem o ameliorare in tara si nici nu mai sper ca se va mai schimba curind ceva.

  • Scuze pentru repetitie. Aseara primul mesaj inca nu fusese preluat . A Aparut azi si un pic aiurit spre final .

  • Da, chiar trebuie judecat pentru înaltă trădare. El era pe funcție, nu eu, când s-a evaporat flota și nu are importanță că nu a semnat nici un document. Fiind în funcție, n-a făcut nimic ca să oprească dezastrul, ceea ce îl califică complice la subminarea economiei naționale. Doar că, așa cum spunea și Valahu, trebuie început cu începutul, adică cu tovarășul Iliescu și cu gașca de lachei “deștepți” prin care s-au derulat toate privatizările din România în ultimii 23 de ani, adică în “democrația originală”, marca Iliescu și securitatea.

  • Si care este PROBLEMA ? … Va este frica ? ce mai astetptam ? IN STRADA , CALM , LINISTIT si FERM : capul lui CHIORUL il VREM ! 2000 de ani de istorie asteapta sa dovedim ca suntem DEMNI URMASI ai lui BUREBISTA si DECEBAL ! … nimeni nu ne da nimic ! Drepturile se castiga IN STRADA !…SUNTEM IN MILENIUL TREI ! … IN STRADAAAA : LINISTITI , CALMI , dar : FERMI !..TREZITI-VAAAA !!! CHIORUL ESTE CANGRENAAA TARIIII !

  • CEL CE A PRINS GUSTUL TRADARII SEMENILOR , VA TRADA MEREU LA ADAPOSTUL CELOR MULTI ,LA FEL CA EL!

    http://legeaz.net/constitutia-romaniei/articolul-82-constitutie
    CAPITOLUL II Preşedintele României ARTICOLUL 82
    Validarea mandatului şi depunerea jurământului
    (1) Rezultatul alegerilor pentru funcţia de Preşedinte al României este validat de Curtea Constituţională.
    (2) Candidatul a cărui alegere a fost validată ,depune în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, următorul jurământ:
    “Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!.”
    • TRĂDĂTÓR adj. , infidel, necredincios, nefidel.
    Sursa: Sinonime (2002)*trădătór, -oáre s. (d. trădat, dar infl. și de it. traditore). Care trădează, vînzător: Ĭuda a fost trădătoru luĭ Hristos. Sursa: Scriban (1939TRĂDĂTÓR adj., s. 1. adj., s. vânzător,(înv.) proditor, prodot. (~ de patrie.) 2. s. iudă, vânzător. (Ești un ~, amice!) 3. adj. (înv.) hain. (Exista printre ei un om ~.) Sursa: Sinonime (2002TRĂDĂTÓR2 ~oáre (~óri, ~oáre) m. și f. Persoană care săvârșește un act de trădare. /a trăda + suf. ~tor Sursa: NODEX (2002)
    • PRESEDINTELE BASESCU SE DA INCA UTIL DIN ANUL 1999 -IN FATA MAFIEI U.S.L.- ,ASUMANDU-SI SI ACUM FATA DE PONTA, ROLUL DE PASTOR IN STRANGEREA OILOR RAZLETITE CACI A INTRAT NEINTAMPLATOR IN POLITICA IN ACELASI AN CU EL !! PREMIERUL PONTA MULTUMESTE SERVIL PENTRU SERVICIUL FACUT IN SPIRITUL TRADARII NATIONALE !!COMPORTAMENTUL PSIHOLOGIC AL LUI TRAIAN BASESCU ,ESTE CARACTERISTIC TUTUROR UNELTELOR SERVILE SECURITATII,(INFORMATORI ,COLABORATORI ) INCLUSIV AL CELOR DEVENITI AGENTI,SI CARE CAUTA SA PARVINA CONTINUU ,INCERCAND IN MOD PERMANENT SA SE FACA FOLOSITORI NOULUI REGIM DE PUTERE PENTRU MENTINEREA PRIVILEGIILOR AVUTE !!ASA SA AJUNS LA DAREA DE NOTE INFORMATIVE ,LA COMPLICITATI ,INSTIGARI SI COAUTORAT LA ABUZURI SI ASASINATE IN ROMANIA !!
    • intoxicáre s.f. Dezinformare, influențare prin propagandă înșelătoare ◊ „Știm cu toții că a existat în fosta securitate un serviciu special de «intoxicare», de dezinformare.” R.lit. 8 XI 90 p. 2. ◊ „Este momentul în care propaganda – a se citi operația de intoxicare – trebuie să intre în joc.” Z. 11 IX 95 p. 3; v. și virus (cf. fr. intoxication; PR, DMC 1960; DN, DEX, DN3 – alte sensuri)
    Sursa: DCR2 (1997;. INTOXICÁRE, intoxicări, s. f. Acțiunea de a (se) intoxica și rezultatul ei; otrăvire. – V. intoxica. Sursa: DEX ’98INTOXICÁ vb. I. tr., refl. 1. a introduce în organism substanțe toxice, a otrăvi. 2. (fig.) a (se) plictisi foarte tare. II. tr. a influența în mod insidios spiritele pentru a le face sensibile la propagandă, a demoraliza. 2. deruta prin difuzarea de știri false. (< fr. /s’/intoxiquer, lat. intoxicare) Sursa: MDN (2000)
    • JIGNIND INTELIGENTA UNORA PRINTRE CARE MA NUMAR ,SI CARE SE MAI PRIND SI AU CURAJUL SA DEA PE FATA JOCUL DE GLEZNE FACUT DE MAFIILE INTERPARTINICE ,IMATURUL, IAR A GAFAT,DAND DE GOL SOLIDARITATEA INFRACTIONALA VECHE PESTE 23 DE ANI DINTRE PSD –PD- PNL-PC-U.D.M.R.,STABILIND IN MOD DIVERSIONIST DATA INUTILULUI REFERENDUM PROPUS DE BASESCU [CHIPURILE PENTRU REDUCEREA NUMARULUI DE PARLAMENTARI DINTR-O CAMERA(300)]ODATA CU REFERENDUMUL STRATEGIC DE REVIZUIRE AL CONSTITUTIEI IN SCOPUL PERVERS AL ATRAGERII ELECTORATULUI INSELAT LA VOT !.!!!!’”CUM A INTORS-O CREATORUL A TOATE RELELE PENTRU A NU FI BANUIT DE ELECTORAT ,CA EL ESTE IN SPATELE A 50%+1 DIN IMBARLIGATURILE DE TOT FELUL CE POLUEAZA STATUL ROMAN? Băsescu, la Turcescu: Cred că în USL există o înţelegere murdară în legătură cu atribuţiile viitorului preşedinte

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/liderii-usl-derutati-de-referendumul-lui-traian-basescu-1042286.html#ixzz2W6GUSFSe
    • PENTRU A FI MAI CREDIBILA , CACEALMAUA VINE PE FONDUL FAVORABIL !!EXEMPLU: REVIZUIREA CONSTITUȚIEI. Președintele pierde dreptul de a numi șefii serviciilor Thursday, 13 June 2013
    http://www.evz.ro/detalii/stiri/pp-dd-se-retrage-de-la-lucrprile-comisiei-de-revizuire-a-constitutiei-1042406.html#ixzz2W6BDl8hc
    13 June 2013. PP-DD se retrage de la lucrările Comisiei de revizuire a ConstituțieiAutor: Departamentul Politic
    CACEALMÁ s. v. înşelăciune, înşelătorie, păcăleală. Inducere în eroare a adversarului prin crearea impresiei de a avea cărţi valoroase. 2) Prezentare a unui neadevăr drept adevăr; înşelătorie; păcăleală. [Art. cacealmaua; G.-D. cacealmalei; Sil. -ceal-ma] /<turc. kaçirma
    DEZBATERE EVZ. Traian Băsescu propune un nou referendum. Tu ce părere ai?
    • Băsescu cheamă poporul în dezbaterea pe Constituţie
    • Traian Băsescu: AM DECLANȘAT PROCEDURA UNUI NOU REFERENDUM. Românii trebuie să spună dacă vor Parlament unicameral și 300 de parlamentari |
    13 June 2013. ANALIZĂ EVZ. Liderii USL sunt COMPLET DERUTAȚI de referendumul lui Traian Băsescu. CUM trece TIMPUL în FAVOAREA președintelui
    “Guvernul nu dă din gură la televizor”..Facem referendumuri câte vrea domnul preşedinte. (…) Pe mine nu o să mă atragă într-un nou scandal”, a declarat Ponta. .. cel mai probabil Băsescu va convoca referendumul în toamna lui 2013. Şeful statului va evita, probabil, să organizeze un referendum în vară, când există riscul absenteismului. (Mircea Marian)= http://www.evz.ro/detalii/stiri/liderii-usl-derutati-de-referendumul-lui-traian-basescu-1042286.html#ixzz2W6BtnRFX

    CE AU URMARIT IN PRINCIPAL U.E.[FRANTA SI GERMANIA ] U.S.A. SI CANADA -CAND AU HOTARAT REZULTATUL ALEGERILOR PREZIDENTIALE DIN 2004?
    CAPITOLUL IIPreşedintele României
    ARTICOLUL 80
    Rolul Preşedintelui
    (1) Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării.
    (2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.
    1. SUA: România are rezerve de GAZ care ne asigură 100 de ani INDEPENDENŢA energetică faţă de RUSIA. Suma economisită e ULUITOARE!
    2. Autor: Gabriela Antoniu
    3. Ultimele estimări ale Administraţiei americane pentru informaţie în domeniul energiei (EIA) arată că România are rezerve de gaze de şist de 1.444 miliarde de metri cubi, ceea ce ne-ar asigura independenţa energetică nu doar faţă de Rusia, ci pentru un secol, la un consum anual de 14 miliarde de metri cubi. Mai mult, calculele de acum arată că România ar economisi în această perioadă peste 550 miliarde de dolari.
    Inalta tradare savarsita de presedinte, introdusa in Codul Penal Luni, 28 Ianuarie 2008
    Deputatii din Comisia juridica au aprobat, luni, un amendament la Codul Penal prin care este introdusa si definita inalta tradare savarsita de presedintele Romaniei, infractiunea fiind sanctionata cu inchisoare de la 15 la 25 de ani, propunerea venind in completarea textului constitutional, arata NewsIn.
    PLECAND DE LA MINCIUNA ORDINARA SPUS ADE BASESCU CARE PRETINDE CA NU IL CUNOSTAE PE BLEJNAR,MA INTREB SI VA INTREB DACA ESTE ACEST DRAGOS RUS RUDA(SOT ,FRATE ,VAR ) CU FOSTA SEFA A PERSONALULUI DIN P.M.B. CARE A SPRIJINIT FALSUFICAREA DATELOIR ESENTIALE DIN CARTEA DE MUNCA A SUBSEMNATULUI IN SCOPUL DE A BARA NUMIREA MEA IN FUNCTIA DE DIRECTOR GENERAL AL D.G.J.C.L. DIN P.M.B. IN MOMENTUL CAND AM FOST PROPUS PENTRU ACEASTA FUNCTIE DE CATRE TITULARUL ACELEI FUNCTII DE DIRECTOR GENERAL , PREDESCU OVIDIU ?!
    Dragos Rusu, mana dreapta a lui Sorin Blejnar, acuzat de spionaj si inalta tradare
    Dragos Rusu, un fost sef al Garzii Financiare, este acuzat de spionaj si inalta tradare, dupa ce ar fi vandut unor straini informatii secrete care lezau siguranta nationala.
    Rusu, considerat mana dreapta a lui Sorin Blejnar, fostul director al Administratiei Financiare, este acuzat ca ar fi derulat operatiuni economice sub coordonarea unui al stat, relateaza Antena 3. Informatia apare in rechizitorul dosarului fostilor procurori Marcel Sampetru si George Balan, a judecatoarei de la ICCJ Georgeta Barbalata si a fostului sef al SIPI Ilfov Mihai Vlad. Acestia au fost trimisi in judecata pentru divulgarea unor informatii nedestinate publicitatii, unele fiind din cauza privind siguranta nationala.
    Sorin Blejnar sustine, insa, ca Dragos Rusu nu a avut acces la documentele clasificate si a ocupat functii care nu i-ar fi permis sa aiba acces la secrete de stat.

    Revizuirea Constitutiei si interesul national: sa fie impartita productia sau sa fie concesionare?
    10 Iunie 2013 – Afrodita Iorgulescu
    Constituţia actuală spune, la Art. 135, că statul trebuie să asigure protejarea intereselor naţionale în activitatea economică, financiară şi valutară şi exploatarea resurselor naturale în concordanţă cu interesul naţional.
    • PENTRU CA INTREAGA POLITICA INTERNA SI INTERNATIONALA VAZUTA DE ALEGATORI CA “CEA MAI MARE CURVA”, SE BAZEAZA PE TRADAREA ELECTORATULUI DE O ANUMITA ORIENTARE POLITICA ,CEL INTRAT IN POLITICA IN 1992,TRAIAN BASESCU NU AVEA CUM SA NU FIE ADEPTUL EXPRESIEI CARAGIALENE “ TRADAREA , TRADARE DAR SA O STIM SI NOI!”!IN SEARA DE 13.06. 2013 FOSTUL PREMIER NASTASE ADRIAN INVITATUL LA EMISIUNEA “JOCURI DE PUTERE “DE PE POSTULO DE TELEVIZIUNE “REALITATEA “,A CONFIRMAT VALIDITATEA TEORIEI MELE IMPARTASITE DE “N+1 ”ORI POTRIVIT CAREIA IN SEPTEMBRIE 2013SE VA FORMA I N GERMANIA IN URMA ALEGERILOR ,O MARE COALITIE FORMATA INTRE PARTIDUL CANCELARULUI MERKEL SI S.P.D.-UL,FACAND SA INTELEGEM DE CE A FOST PRIMIT PE COV ORUL ROSU- CEL IMPINS DE MAFIA P.S.D. SA SE CATARE IN POSTURA DE PREMIER. !!


    • DIN PRISMA VIITOAREI VIZITE CE O VA AVEA IN MAREA BRITANIE LA REUNINEA CE VA AVEA LOC , FIGURINA DIN PLASTILINA CARE NU SE INTARESTE NICIODATA -COCOTATA IN FUNCTIA DE PRESEDINTE AL SENATULUI (CRIN ATONESCU) ,ESTE LESNE DE INTELES ROLUL PREPARATORIU AL VIZITEI LUI TONY BLEYER IN ROMANIA LA INVITATIA PREMIERULUI PONTA !!
    • DAR SCOPUL REAL AL REFERENDUMULUI PROPUS DE PRESEDINTELE TRAIAN BASESCU STITI CARE ESTE??/SA ADUNE VOTANTII NECESARI REVIZUIRII CONSTITUTIEI IN VEDEREA REGIONALIZARII ROMANIEI PREFIGURATA DE CATRE TRADATOAREA MAFIE A P.S.D. INCA DIN ANUL 2002 DUPA PROPRIILE DECLARATII ALE LUI ADRIAN NASTASE ,DATE LA ACEASI EMISIUNE MAI SUS AMINTITA !!

    Pe parcursul perioadei în care Comisia a lucrat noi ne-am exprimat nemulţumirile. Am crezut că lucrurile se pot remedia, însă, din păcate, am constatat că situaţia se înrăutăţeşte pe zi ce trece şi ne găsim într-o situaţie în care procesul de revizuire a Constituţiei nu se mai lucrează în cadrul Comisiei, ci se lucrează în cadrul USL, mai exact se lucrează în cadrul discuţiilor private între Victor Ponta şi Crin Antonescu”, a afirmat Daniel Fenechiu, conform Agerpes.
    Potrivit acestuia, lucrările au fost “foarte fragmentate” şi amendamentele de interes “nu au fost discutate, ci amânate”. Acesta a mai spus că parlamentarii PP-DD vor boicota inclusiv votul final pe Constituţie şi vor îndemna populaţia să voteze împotriva Constituţiei. “Sperăm că şi PDL va avea curajul să exprime o opoziţie faţă de această situaţie”, a mai arătat Fenechiu. http://www.evz.ro/detalii/stiri/pp-dd-se-retrage-de-la-lucrprile-comisiei-de-revizuire-a-constitutiei-1042406.html#ixzz2W69iRqif
    cacealmá și (maĭ vechĭ) -rmá și -irmá (ea dift.) f. (turc. kačyrma, stratagemă, contrabandă. Cp. cu cataramă). Sursa: Scriban (1939)
    \DIVERSIÚNE, diversiuni, s. f. 1. Încercare de a schimba cursul unei acțiuni, de a abate (prin crearea unor false probleme) intențiile, gândurile, acțiunile sau planurile cuiva. ♦ Spec. Acțiune de luptă astfel dusă încât să-l inducă în eroare pe inamic asupra intențiilor reale de luptă. 2. Acțiune politică întreprinsă cu scopul de a distrage atenția de la problemele reale ale vieții publice. [Pr.: -si-u-] – Din fr. diversion, lat. diversio, -onis. Sursa: DEX ’98
    GRUP DE CERCETARE – DIVERSIUNE, subunitate specializată, formată din 10-12 oameni, parașutați sau debarcați, infiltrați în spatele frontului, având misiuni cu un caracter deosebit: distrugeri de obiective importante și de căi de comunicație, infectarea cu substanțe chimice și bacteriologice a terenului, atmosferei și a surselor de apă, asasinarea sau răpirea unor persoane importante, capturarea de documente secrete, descoperirea unor obiective importante, indicarea țintelor și dirijarea aviației asupra acestora, înzestrarea și incitarea unor elemente de pe teritoriul adversarului pentru a comite acte de spionaj sau sabotaj, lansarea de zvonuri false etc. Sursa: GTA

    Ilie Sârbu: Victor Ponta e prea înțelegător cu miniștrii PNL. Eu îi DEMITEAM în linie19 July 2012.
    \”Tata socru\”. Ilie Sârbu, ministrul şmecheriilor imobiliare
    Autor: Mădălin Pribu