Politică

PNL, marea scamatorie a sondajului

Am aflat. Nici nu a fost prea greu. Vă voi relata în cele ce urmează cum a procedat conducerea PNL pentru a-și păcăli membrii, simpatizanții, opinia publică în general, concurența, sponsorii și partenerii externi. Cum a executat Ludovic Orban o scamatorie, plătind cea mai scumpă cercetare de piață politică din istoria României. Utilizând, în acest scop, 150.000 de euro de la buget, din bani publici, pe care românii i-au pus la dispoziția acestui partid, în scopul de a fi consolidată democrația, și încă 150.000, din contribuțiile liberalilor de bună credință.

Ludovic Orban nu a apelat la nici una dintre societățile consacrate, experimentate, cunoscute, specializate în cercetări de piață cu caracter politic. El s-a dus pur și simplu – sau poate, cine știe, a fost abordat sau o fi fost o indicație a sistemului – la o societate care a efectuat până în prezent cercetări de piață în zone exclusiv comerciale. Deci fără absolut niciun background în materie de sondaje politice.

Se numește NOVEL RESEARCH. Oricine este dispus, va putea confrunta detaliile pe care eu le ofer aici cu informațiile pe care chiar această societate le-a postat pe internet. Prima și cea mai relevantă este că experiența sa în materie de cercetare politică este cu desăvârșire inexistentă. A doua concluzie este că singurele performanțe înregistrate și consemnate ca atare de către NOVEL RESEARCH sunt în domeniul cercetărilor de piață privind combaterea contrabandei cu țigări. În rândul societăților de acest fel, care fac cercetări cu caracter comercial, NOVEL RESEARCH, care nu are decât nouă angajați, ocupă, conform propriilor grafice, expuse pe pagina sa de prezentare, în funcție de unele criterii, fie poziția 33, fie locul 45. Ultima dată când este consemnată cota de piață între aceste societăți comerciale, este anul 2013. Iar cota de piață a fost 0,13%. 2017 este ultimul an în care este consemnată, conform propriilor declarații, cifra de afaceri. Urmăriți datele de mai jos și vă veți cruci.

În 2017, cifra de afaceri raportată de NOVEL RESEARCH și consemnată ca atare pe pagina ei de internet, este de 1.504.956 lei, iar profitul este de 221.824 lei, respectiv ceva sub 48 de mii de euro. Iar PNL a făcut anul trecut un contract cu această societate, în valoare de nu mai puțin de 1.381.000 lei, foarte apropiată de cifra de afaceri din 2017. Ca să nu mai vorbim despre profitul care va fi înregistrat în 2018, grație celor 300.000 de euro dați de PNL. E clar că cea mai mare parte din aceșt bani o va reprezenta profitul și am să explic de ce.

Consemnam mai sus că NOVEL RESEARCH raportează existența doar a 9 angajați. În același timp – iar acest „detaliu” nu este consemnat pe site-ul societății – NOVEL RESEARCH nu dispune de o rețea de operatori în teritoriu. Până în prezent nu a făcut cercetări decât bazându-se pe focus-grupuri. Afirmația PNL cum că mega-cercetarea de piață se face face to face prin utilizarea masivă a operatorilor de teren este un fals grosolan. Această rețea de operatori pur și simplu nu există.

Stimați cititori, este ca și când dvs. vă prezentați în fața unui spălător de vase, trăind cu convingerea că este cel mai performant croitor din lume și vă comandați cel mai costisitor costum din România. Dacă este vorba de banii dvs. nu veți face cu siguranță o asemenea prostie. Și nici dacă asta se întâmplă pe banii statului și a unor contribuabili de bună credință, dacă nu care cumva aveți o înțelegere secretă cu spălătorul de vase deghizat în mare croitor.

Aștept cu mare nerăbdare vreo replică din parta lui Ludovic Orban. Asta în caz că mai poate să piuie, pus în fața realităților de mai sus. Aștept cu și mai multă nerăbdare reacția tuturor celor care se simt lezați de această scamatorie mega-costisitoare. Și aștept cu nețărmurită răbdare și reacția organismelor abilitate ale statului. Pentru că – nu-i așa? – luptăm împotriva corupției, pentru instaurarea domniei legii și pentru alegeri curate.

Autor: Sorin Roșca Stănescu

Sursa: Sorin Roșca Stănescu Blog

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu