Analize și opinii Cultură și Familie Politică

Pentru salvarea democratiei e nevoie sa participam cat mai multi la protestele din Piata Universitatii si din toata tara !

Particip in nume personal la protestele din Piata Universitatii, intre 1-3 ore aproape zilnic, imediat dupa servici. Motivatia mea este pentru salvarea democratiei si functionarea ei incepind de la principii si continuind cu functionalitatea institutiilor si cunoasterea instrumentelor corespunzatoare pentru aceasta functionalitate.

Aceste aspecte sunt foarte importante deoarece desi Romania vrea sa fie un stat democratic are baza de functionare subreda, iar o mare parte a populatiei, dar si a politicienilor, fac confuzii si ceea ce avem acum este rezultatul acestor confuzii, deoarece de-a lungul celor 22 ani, chiar si oameni bine intentionati au actionat conform cu capacitatea proprie de intelegere si nu conform unor principii care nu prea sunt cunoscute si care ar trebui promovate in primul rand printr-un sistem de invatamant corespunzator, dar si prin alte forme care sa ajute la schimbarea mentalitatilor tuturor.

Un motiv in plus ca sa merg la Universitate chiar si pe ger a fost exemplul unei doamne cu dubla cetatenie romano-germana, o persoana de o rara modestie si intelepciune, originara din Iasi, care de 32 ani locuieste in Germania, si care a stat in piata Universitatii 11 zile pina duminica 29 ian . inclusiv.

Ieri ca si in alte zile cand a fost ger, partciparea la proteste era redusa, dar m-a frapat faptul ca erau prezenti destul de multi contramanifestanti si diversionisti ale caror mesaje cu scop de intoxicare strecurate printre protestatarii reali sunt: „De vina sunt Basescu, Ponta si Antonescu”; „La proteste participa oameni platiti de PNL”; „Toti politicienii au furat in ultimii 22 ani” ; „Sa vina alte partide la putere, care nu au mai fost”, etc.
Si mie mi s-a spus in faţa ca as fi platita de PNL !; I-am intrebat pe cei care generalizau ideea cu furturile, daca au stiut despre furturi sau daca au avut dovezi, de ce nu au iesit sa protesteze si de ce au tainuit aceste hotii ? Eu de exemplu nu pot acuza absolut pe nimeni, deoarece nu am dovezi, dar pot face afirmatii pentru ce am constatat si singura si anume ca s-a distrus, de exemplu industria si agricultura, dar aceste distrugeri s-ar fi putut face si datorita unui management defectuos.

Nici nu stiu cum pot fi contracarate mesajele divesioniste , pe care unii oameni de buna credinta este posibil sa le ia de bune; deocamdata am scris cateva idei adunate sub titlul:

„Unii demonstrantii se pare ca nu mai vor politicieni, ci ii vor in schimb pe Alba ca Zapada sau pe Mesia !”

https://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/note.php?note_id=313024058741063

Una dintre concluziile trase in acest articol ar fi ca: „Oamenii ar trebui sa constientizeze ca perfectiunea sau mai binele NU se obtine peste noapte, ci pas cu pas, in timp, in baza unor schimbari succesive pe toate planurile, procese care sunt de lunga durata (ani, zeci de ani, poate chiar secole si milenii).”

Saptamana trecuta i-am intilnit pe cei de FSLI (Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant), care participau in nume personal, incepind cu presedintele si continuand cu Liviu Pop si Sorin Dragne , dar se pare ca pe cat posibil merg si ei zilnic. Mi-au spus ca e foarte important sa participe cat mai multa lume in nume personal si de la sindicate, din toate structurile pentru a nu lasa loc diversionistilor si manipulatorilor sa confiste scopurile protestelor spontane, deoarece acestia sunt acolo prezenti gata in orice moment sa schimbe subtil destinatia protestului. Este frig, dar mai ales seara dupa servici se poate sta intre una si trei ore; Ar fi de dorit sa participe si personalitati civile , iar daca s-ar ridica si un lider din randurile protestatarilor ar fi ideal.

Acest mesaj are rol de „spre stiinta” dar si de invitatie de participare pentru toti cei care vor ca democratia reala sa poata continua in Romania. (Badescu Ildiko – sursa)

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Sa ne luam gandul de la democratie, nu Eliezer este mostenitorul.
    „Doamne Dumnezeule, ce-mi vei da? Căci mor fără copii; şi moştenitorul casei mele este Eliezer din Damasc.”-Geneza 15:2

    Nu democratia(Eliezer) va fi mostenitoare a casei Romaniei ci mai degraba aceasta va fi monarhia.
    Si nici macar Ismael care este din femeia roaba ci din femeia libera ni se va naste noua un mostenitor. Aceasta este o fagaduinta. Aveti credinta in aceasta fagaduinta.

  • Nu stiu de ce ti se pare diversionist un mesaj care reflecta scarba fata de intreaga clasa politica .
    Si vizavi de comentariu, nu cred in fagaduinte democratia nu ti se da ,ea se construieste pas cu pas .

  • Am recitit ceea ce am scris si s-a publicat, dar desi ideile generale le mentin, in rest ma gandesc ca m-am ales cu o bronhopneumonie severa cu care am fost bolnava cu totul 8 luni, iar in rest trebuie sa recunosc ca au fost multi prezenti pentru ca erau stimulati de partidele din opozitie, vezi de exemplu Liviu Pop. In rest USL e la putere de peste un an si constat ca nu a venit cu nimic bun, ci doar cu nerespectarea unor protocoale pe care le-a si semnat si parafat !!! Alta marie cu aceeasi palarie , dar mai fisticgie pentru ca nici macar ce au semnat si parafat NU vor sa respecte. Mai este ceva de facut ?

  • Ati putea sa-mi argumentati careva la ce e buna democratia asta ? Mi se pare mie sau pentru mai orice problema sunt pusi sa decida cei ce nu au nici cea mai mica idee despre problema respectiva ? Ce relevanta are numarul de decidenti in economia unei decizii ? Ati meditat vreodata la semnificatia cuvantului “reprezentare” ? Si cam cum la modul concret vreuna din parerile dvs sunt reprezentate prin parlamentul cela ? As spune ca mai degraba asistam la o comedie repetata zi de zi si v-as mai aminti si cele spuse de Mark Twain – “Dacă votul nostru ar putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lăsa să votăm”