Politică

Pe străzile României nu se dau lupte politice ci geo-politice

manipulated_mediaÎn ciuda a ceea ce își imaginează oamenii de bună credință care își strigă cu disperare de câteva zile frustrările legitime pe străzile Bucureștiului și ale altor orașe românești, ceea ce se resetează sub ochii noștri nu este politica României ci geografia politică a Europei centrale și de est, la Dunărea de jos și la Marea Neagră.

În acest context, un distins analist politic rus ne liniștește asigurându-ne că Rusia a respectat și va respecta faptul că România (ca membru NATO!) se situează în zona de influență a Germaniei (sic!). Așadar în cadrul înțelegerii ruso-germane și pentru a menaja susceptibilitățile alianței nord-atlantice, românii vor fi alocați spațiului german. Nu vom fi cedați, deci, rușilor. Rușii nu ne (mai) vor. Ne iau nemții. Ura!!! (N-o fi cam tot aia? În fine…)

Franța își va lua și ea tainul. (Prietenii premierului “cel așteptat” știu de ce.) “Pseudo-revoluția” de pe Dâmbovița oferă ocazia resetării “motorului franco-german” pe plaiul mioritic. Aceasta după ce el se gripase de ani buni alergând bezmetic pe magistralele trans-europene.

În fața unei asemenea ofensive “revoluționare” America este cea care pare a pierde teren. Justiția română “americanizată” este un instrument prea tocit de atâtea decapitări pentru a mai fi eficient; dacă nu cumva a trecut pas cu pas în tabăra germană. În măsura în care va reuși, resetarea geo-politică a României va lua locul sângeroasei lupte împotriva corupției care a ajuns să îi deranjeze masiv pe “investitorii” – pardon, coloniștii – străini.

Asta nu înseamnă, însă, că americanii vor capitula. Gramatica englezei americane nu cunoaște conjugarea verbului “a capitula” la persoana întâi. Washingtonul mai are în cazărmi destulă societate îmbrăcată în uniforme civile. Cel mai probabil își va “reseta” politica românească spre a “confisca revoluția colectivă” aprinsă de euro-asiatici în cluburile cetății lui Bucur-ciobanul. De la rock la cazacioc și de-aici iarăși la rock! Noi … bătuta tot pe loc. Să le fie cu noroc!

Ce câștigă românii și România din această bătălie sau din aceste resetări complicate, complexe și… perverse? Pe cine mai interesează?!

Autor: Adrian Severin

Sursa: Adrian Severin

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • In logica dumisale, tot rusii si-au pus bomba cu ceas in propriul avion, in aceeasi zi cu catastrofa din Bucuresti?

  • Totul merge snur.Euromaidanul se muta in Romania care va impartasi soarta Ucrainei.Nu le-a reusit in anii’90 dar acum le merge snur.Ucraina,Moldova iar acum Romania si se incalzeste Serbia.Prostimea e impinsa la”lupta”ca in’89.Cand se va trezi-dupa evenimente-va avea soarta celei din Ucraina.Adica foame,frig,dezordine sociala si nesiguranta zilei de maine.Eventual razboi civil,dezmembrarea tarii.Mult mai rau ca acum cand nu moare nimeni de foame,nici boschetarii.