Politică

Patronul companiei aeriene Ryanair: ”Subvențiile acordate marilor fermieri sunt un eșec al Uniunii Europene”

subventii_ferme_mariMichael O’Leary este unul dintre cei mai bogați oameni din Irlanda, devenit cunoscut mai ales pentru compania aeriană Ryanair pe care o deține. Totodată fermier, omul de afaceri a făcut recent o serie de declarații care au declanșat o adevărată dezbatere la nivel european. O’Leary s-a arătat nemulțumit de subvențiile acordate marilor fermieri de către UE, asta deși la rândul său este un important beneficiar prin intermediul agribusiness-ului sale cu vaci de carne Angus.

”Nu sunt un susținător al subvențiilor agricole din UE, asta deși și eu primesc sume importante”, a declarat bogătașul în cadrul unui interviu acordat unui post irlandez de radio.  Michael O’Leary primește anual între 60.000 și 80.000 de euro de la UE pentru afacerea sa Westmeath, o fermă de bovine înființată acum 15 ani.

Patronul de la Ryanair, cunoscuta companie aeriană low-cost, a spus că sumele pe care el încasează pentru business-ul său agricol sunt nemeritate, iar ”subvențiile acordate marilor fermieri sunt un eșec al Uniunii Europene”. ”Am această părere de mai mult timp și cred că așa cum este și în noua Zeelandă, ne-ar fi mai bine fără subvenții”, a mai spus O’Leary.

Michael O’Leary crede că o posibilă soluție este o restructurare a sistemului de subvenții din UE, chiar dacă acest demers va afecta și destabiliza foarte mulți fermieri. Totodată, irlandezul a declarat și că subvențiile ar trebui tăiate și pentru fermele foarte mici care ”nu pot supraviețui și nu se pot întreține singure pe propriile forțe”.

Afaceristul provine dintr-o familie de fermieri și își conduce singur afacerea cu vaci din Mullingar.

Sursa: Agrointel

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Subventiile sunt un soi de spaga mascata.Obstructioneaza piata libera bazata pe cerere si oferta. Influienteaza si pretul produselor in mod direct.