Politică

Pasul greşit a lui Iohannis pe foaia de ceapă

klaus-iohannisTurmentat de forţa descoperită brusc după descălecarea la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis şi-a pierdut luciditate şi nu îşi dă seama că este totuşi presedintele României. Ca atare, după mai bine de opt luni de la instalare, încrederea în acesta a scăzut în ultima lună cu circa zece procente, iar trendul încrederii este descendent.

Comunicate stereotipe fără conţinut, mesaje sterile şi întârziate, vocabular de lemn şi monologuri încrâncenate. Cam aşa se caracterizează comunicarea de până acum a preşedintelui României. Se face o problemă naţională din tăierea unor copaci uscaţi sau a faptului că şeful statului are sau nu un teren de tenis la dispoziţie la vila de protocol de la Neptun sau la cea din Primăverii ori la Palatul Cotroceni.Însă, problemele stringente ale ţării sunt ignorate cu desăvîrşire de către şeful statului.

Valul de musulmani care s-a revărsat asupra întreagii Europe şi problemele generate de migraţia acestora l-a surpins total nepregătit pe preşedintele Klaus Iohannis. Din neştiinţă sau proastă consiliere, şeful statului n-a catadicsit nici până acum să convoace Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) pentru adoptarea unei poziţii clare şi ferme faţă de fenomenul migraţiei musulmane, aşa cum prevede Constituţia României.

Avem un parteneriat strategic cu statele NATO, dar nu avem încă o poziţie oficială a statelor membre NATO vis a vis de problema migranţilor musulmani. Ce l-a impiedicat pe Klaus Iohannis să demareze un asemenea demers? Încă, nu avem un răspuns. Poate, în al 12-lea ceas, şeful statului îşi va intra poate cu adevărat în rolul de preşedinte al României şi va cere Parlamentului să-l mandateze să mearga în Parlamentul European şi să ceară statele membre UE să adopte o poziţie oficială comună faţă de implicaţiile migraţiei masive a musulmanilor.

Domnule preşedinte, încrustaţi-vă undeva pe cristalul oglinzii în care vă priviţi în fiecare dimineaţă, că interesul naţional este mai presus de interesul personal sau de grup. Pe acest teritoriu, numit incă România, turcii au venit și au plecat, rușii auvenit și- au plecat, americanii au venit şi ei, iar musulmanii sunt şi poate vor pleca și ei cândva. Doar românii au fost, sunt și rămân. Mai se cărăbănesc în străinătate și unii dintre ei, de lehamite, dar cu gândul și cu speranţa de a se întoarce acasă.

Nu le mai distrugeţi şi această speranţă şi nu mai încercaţi să înlocuiţi frumoasele aspiraţi cu surogatele debitate de politicieni imaturi. În această perioadă tulbure a istoriei, situaţia politică a României este ca o foaie de ceapă care oricând poate fi desprinsă de pe funia numită Europa. Nu vă credeţi nici nemuritor, nici infailibil, nici mai deștept decât istoria. Treziţi-vă la realitate domnule preşedinte şi comportaţi-vă ca un adevărat şef se stat care pune pe primul plan interesul naţional. Deja, primul mare pas l-aţi făcut greşit, dar mai aveţi mulţi alţii de făcut şi nu mai aveţi dreptul să calcaţi strâmb.

Ion Teleanu

Sursa: Ziua News

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • el vorbeste rar si gandeste si mai rar,e obosit lasati-l sa se odihneasca si se joaca dea tursitu face ture Sibiu-Bucuresti

  • D-le Teleanu crezi ca este cazul de galceava. V-ati obisnuit cu tiganismele dambovitene si basesciene. Stai cuminte ca Romania o duce foarte bine fata de restul Europei si al lumii. E adevarat am reusit marea performanta ca le noi nu vor sa vina nici cei care nu mai au nimic. Putina decenta nu ne-ar strica.

  • Felicitari,d-le Teleanu!Bun si la obiect articol!Romanii ar trebui sa se trezeasca si sa-l alunge pe sasul asta, strain de romani si de Romania!In fruntea tarii trebuie un barbat adevarat,roman neaos,ortodox,iubitor de neam si tara,un barbat care sa puna piciorul in prag homosexualilor de la Bruxelles si criminalilor americani!