Politică

Parlamentul European cere protecţie pentru homosexuali, transsexuali şi intersexuali

Plenul Parlamentului European a aprobat joi la Strasbourg două rezoluţii care solicită mai multe politici de combatere a discriminării şi de protecţie a homosexualilor, transsexualilor şi intersexualilor, transmite agenţia EFE.



Într-un prim text despre persoanele LGBTI, eurodeputaţii afirmă că au remarcat în ultimii ani ”o involuţie în Uniunea Europeană în respectarea egalităţii de gen, care afectează direct persoanele LGBTI” şi prin urmare cer Comisiei Europene să se angajeze în combaterea acestei situaţii.

Concret, textul adoptat cere să se aprobe un nou document strategic pentru promovarea egalităţii în cazul persoanelor LGBTI, mai ales în ceea ce priveşte sănătatea şi educaţia, şi ”condamnă cu tărie tratamentele şi intervenţiile chirurgicale de normalizare sexuală”.

Se solicită de asemenea Comisiei Europene să continue campaniile de comunicare şi de ”sensibilizare” a opiniei publice faţă de persoanele LGBTI.

Invocând Convenţia ONU cu privire la drepturile copilului, una dintre rezoluţiile votate de Parlamentul European ”invită statele membre să asigure depatologizarea persoanelor intersexuale”.

Pe de altă parte, executivului comunitar şi statelor membre li se mai cere ”să sprijine organizaţiile care acţionează pentru eliminarea stigmatizării persoanelor intersexuale” şi ”să majoreze finanţarea acordată organizaţiilor societăţii civile care se ocupă de persoanele intersexuale’.

Autor: Sorin Popescu

Sursa: AgerPress

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Oare cand urmeaza sa ceara si protectia necrofililor, zombilor, varcolacilor, extraterestrilor, reptilienilor? Nu de alta, dar neomarxistii astia de la Bruxelles protejeaza pe orice bazdaganie, mai putin cetatenii de rand, normali la cap si la sex!!

  • Buna dimi!
    Parlamentul European cere protectia unui fenomen social extrem aparut pe fondul mutatiei genetice prevazuta cu multi ani in urma: “Peste o mie de ani femeile se vor culca cu femeile, barbatii cu barbatii, batranii cu copilele si aceste cumplite faradelegi se vor petrece in vazul lumii, considerate de toti ca lucruri firesti, reglementate prin legi, dar din pricina acestora sangele va deveni impur cu consecinta aparitiei unor boli cumplite, molime infricosatoare”.
    Un fenomen. Ce facem cu el, fenomenul? Am inceput sa pricepem cauza, scopul, mijloacele, traim urmarile devastatoare. Educatie sexuala pentru diversitate, Arta de a face dragoste, Arta de a iubi? In op. pers. cred ca potrivit ar fi ca Parlamentul European sa cugete asupra introducerii in sistemele de invatamant Arta de a iubi: organismul uman cu functiile fundamentale, organismele vii din jur (animale, vegetale, minerale), semenii de pretutindeni, eroii, istoria, conducatorii, invatatorii, Locul in care am vazut lumina zile si de care ne leaga nebanuite energii: neamul si tara, continentul, vecinii, planeta, sistemul solar, galaxia, intreg universul. Ne-am obisnuit sa consideram ca iubirea este una dintre trairile de care putem dispune dupa bunul plac. Iubirea este acel INTREG a carei parte SUNTEM! Iubirea imbratiseaza intreaga lume, intreg universul. Tarile ce vor fi puternic spiritualizate vor dobandi suprematia mondiala. Anumite structuri statale lipsite de suflet vor disparea din istorie, cunoscand faptul ca sufletul este atemporal, etern si intelept. Ascultandu-i intuitia, soapta care ne inunda urechile, invatam sa luam decizii, meditam asupra unei hotarari.
    “Nu iti lega sufletul de nimic lumesc, de lucruri, de dobitoace, de argint sau aur, caci ele asa cum vin, asa pleaca…”, din Legile StraBunilor. In concret: ce au luat cu ei si ce a ramas in urma lor? Razvan, Alexandru, Ilinca, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat Lumina din Lumina sa fie cu sufletele lor in eternitate! Lectiile noastre vii din Saptamana Luminata…

  • A. Functiile fundamentale ale organismului uman sunt:
    1. Functiile de relatie realizate de catre: sistemul nervos, analizatori (olfactiv, auditiv, vizual), glande endocrine; miscare, comunicare. Sistemul nervos receptioneaza, transmite si integreaza informatiile din mediul EXTERN si INTERN. Principiul fundamental in baza caruia este alcatuita viata in univers. Organism uman, organism national, planetar, cosmic, universal. Cap, trunchi, membre. A fi zdraveni la cap inseamna a avea o atitudine mentala sanatoasa, a realiza ca in interiorul nostru, printre noi exista si enzime, organisme vizibile la microscopul electronic, invizibile cu ochiul liber, adica di categoria “nevazute”. Inima o vedem la ecograf. Copilul din pantec. Si unde nu-i cap e vai de picioare, spune o vorba din batrani. Avem si talpi si centri care comunica cu intreg organismul, intreg universul.
    2. Functiile de nutritie in alcatuirea carora intra: digestia si absorbtia, circulatia, respiratia, excretia, metabolismul.
    3. Functia de reproducere care vizeaza: sistemul reproducator si sanatatea reproducerii.

    Viata psihica umana este considerata a fi rezultatul a 3 compartimente: compartimentul de cunoastere: GANDIREA, ATENTIA, ORIENTAREA, INVATAREA, MEMORIA etc. cu ajutorul caruia omul cunoaste realitatea si patrunde in descifrarea legilor ei; compartimentul afectiv, constituit din TRAIRILE, EMOTIILE, SENTIMENTELE si PASIUNILE pe care omul le incearca in viata si compartimentul VOLITIONAL, constand in totalitatea hotararilor, deciziilor si in perseverenta indeplinirii lor. Aspecte deosebit de importante ale activitatii superioare care asigura corelatii optime ale organismului uman cu mediul fizico-biologic si social, politic, economic, cultural, istoric, strategic si geostrategic, planetar, intra si extraplanetar, cosmic, universal. Cum GANDIM si ce EMOTII avem in fiecare zi, clipa, cuanta, depinde de glanda pineala, casa sufletului (Descartes), “al treilea ochi”, ochiul. Cand glanda pineala functioneaza armonios confera FIINTEI starea de bine, echilibru, deschiderea catre spiritualitate, atitudinea pozitiva in viata: Buna dimiiiii, oameni buni! Cand aceasta glanda endocrina nu functioneaza armonios sau este blocata! apar fenomene extreme: atasamentul exacerbat fata de lumea materiala, frici (de moarte, singuratate, injectie, intuneric, bau-bau etc), ingrijorari, griji diverse (rata de la banca, copilul, soacra, vila, masina, portia de drog, alta substanta, pozitia, functia, rangul, comisionul, paraindaratul, paradeala, roborul, indicatorul x, y, z, contul, paradisul, mango, fructul pasiunii…) atacul psi compatibil cu mediul de joasa frecventa, circumstanta care impune regandire in materia “FRECVENTA pe Terra”.

    Din perspectiva traditiilor stravechi, glanda pineala ar fi cel mai mare furnizor de energie eterica pentru oameni… eiiii, aici, in aceasta zona, in op. pers. se intampla “fenomenul extrem”. Cat in nota pozitiva, cat in directie negativa? Gandim cu glanda pineala din dotare oferita-n DAR de DoamneDoamne Tatal Atottiitorul, Facatorul Cerului si al Pamantului, vazutelor tuturor si nevazutelor, stiutelor si nestiutelor, detectabile si de nedetectat, imaginat si de neimaginat, Creatorul Suprem Suveran datator de viata in infinitul univers. Atomul nu moare, se transforma. Energie, frecventa, vibratie. Atomul vine din foton-lumina, intra in alcatuirea moleculei, molecula in componenta celulei-celula unitatea morfo-functionala, genetica a organismului viu; mai multe celule alcatuiesc tesuturile, mai multe tesuturi organele, mai multe organe sistemele, sistemele (circulator, nervos, muscular, etc) alcatuiesc organismul uman; mai multe organisme umane alcatuiesc familia, societatea, umanitatea. Mai multe organisme vii: uman, animal, vegetal, mineral, stelar… viata pe Terra, in sistem solar, galaxie, univers. “La steaua care-a rasarit e-o cale atat de lunga ca mii de ani i-au trebuit Luminii sa ne-ajunga”.Luceafarul. Lumina. Cine suntem, de unde venim, incotro ne indreptam, ce lasam in urma noastra de-o sfanta si binecuvantata clipa in trecerea noastra pe Terra, impartasim, cunoastem, gandim, invatam, iertam, iubim, intalnim in vesnicie!? In concluzii: Arta de a iubi. Si asta nu pentru ca detinem presedintia rotativa a Consiliului UE, ci pentru ca asa este firesc, pur si simplu. Ca roua diminetii. “Roua este o condensare de vapori de apa care, sub efectul radiatiei pamantului, se depune in zori pe niste picaturi foarte fine. De la pamant la cer si de la cer la pamant apa face un imens circuit. Evaporandu-se in atmosfera, ea se purifica, fiindca diferitele straturi ce le srabate sunt tot atatea site ce o curata de impuritatile sale. Or, in tratatele de alchimie se spune ca atunci cand este in sfarsit pregatita, intr-o noapte spiritul universal o viziteaza, o fertilizeaza, impregnand-o cu chintesentele sale. Astfel, atunci cand cade din nou sub forma de roua pe iarba, pe flori, si intreaga vegetatie, ea este fericita stiind ca aduce viata”, Omraam Mikhael Aivanhov. Roua este la un segment al existentei, tornada la capatul celalat. Fercirea coexista cu nefericirea, viata cu moartea, moartea fizica, alfa si omega, inceputul si sfarsitul, revelatia: schimbare in bine, descoperire…
    “Buna dimineata si o zi insorita in gradina voastra sufleteasca!”

  • Mai “gina”,
    Zici ce zici si o iei pe aratura…
    Lasa-te (si lasa-ne) cu tampenii gen “al treilea ochi” si cu glanda pineala si altele asemenea…
    Nu e nic o arta sa faci sex, adica activitatea animalica, … organul sexual nu are nici ochi nici urechi sa vada si sa auda ce iti screme tie mintea inspirata de draci.
    Lasa-te de “galaxii” – nu se vede nimic “afara” din atmosfera insemnand ca nu sint corpuri deci nu fac “sisteme” si nici “galaxii”…
    Lasa si pe ereticul Aivanov ca duce la sminteala prin imbarligaturi de vorbe care sint anti-crestine – ce dumnezeu ti-ai facut de ne innebunesti cu ezoterisme si diaree verbala?

  • “Aceasta este porunca Mea: sa va iubiti unul pe altul precum Va iubesc Eu!”. Lectia iubirii, legea implinita, Arta de a iubi.

    Cum poti iubi un necrofil, zoofil, zombi, varcolac, reptilian, reptilian hibrid, mutant, extraterestru… recunosc, ma depaseste… Daca ar mai vrea II SUS sa mai vina sa ne invete cu conditia “sine qua non” sa-i aratam ca… ne-am smerit!