Politică

Pădurile dispar, averile capilor poliţiei cresc

defrisariCodrii Apusenilor dispar pe zi ce trece. Tăierile ilegale şi masive de material lemnos au ajuns să se vadă până şi din satelit. Toate aceste lucruri nu se puteau petrec fără largul concurs al capilor din Poliţie, care închid ochii la Mafia Lemnului. Nu vorbim aici de prinderea în flagrant a unor infractori care au tăiat “ceva lemn de foc” ci de fenomenul TIR-urilor încărcate cu lemne care se îndreaptă spre Sebeş. În tot acest timp, averile poliţiştilor de la conducerea poliţiei cresc.

La Cluj, oraşul condus de ex premierul Emil Boc şi unul din ultimele fiefuri ale PDL, fenomenul descris anterior este ilustrat perfect. Cu toate că lumea cunoaşte pârghiile sistemului putred, măsurile luate de conducerea Poliţiei lipsesc. În aceste condiţii, sporite de neîncrederea în instituţiile statului, oamenii preferă să trimită scrisori mass mediei decât să sesizeze instituţiile abilitate. Iar media nu face altceva decât să prezinte aceste opinii publicului larg şi să le aducă la cunoştinţa instituţiilor abilitate. Iată una din aceste scrisori…

“In ziua de azi cand nimeni nu vrea sa vorbeasca despre gravele acuze de coruptie in politia Clujeana,cand Ministrul Afacerilor Interne refuza dialogul pe aceasta tema, cand seful IGPR nu a discutat nimic despre sefii care conduc incompetent politia Clujeana,cand Primul Ministru al Romaniei nu-l intereseaza de capii coruptii ai politiei din Romania, cand sindicatele si mai precis sefii sindicatelor din politia Clujeana sunt cumparatii de cei corupti,noi ne facem datoria si mai tragem un semnal de alarma in legatura cu mafia din politia Clujeana,unde cei coruptii ocupa un loc de frunte in conducerea politiei Clujene.

Aici ne referim la unul dintre cei mai corupti politistii care este comisarul Muresan Alexandru fostul adjunct al IPJ Cluj si actual sef de cabinet al Inspectorului sef, cum este posibil sa lucreze in cabinetul sefului de Inspectorat acest politist corrupt,mincinos,falsificator care este trimis in judecata pentru mai multe infractiuni comise cu intentie ,cum este posibil sa lucrezi cu un asemenea personaj,care nu are nimic de a face cu politia care este considerat un mare infractor,ce sa caute acesta in cabinetul inspectorului sef,domnule Pacurar de ce il protejati pe acest infractor stie preamulte despre dumneavoastra……numai atunci se protejeaza oamenii,nu……. si actualul adjunct comisarul Pintea Cristian care de ani de zile colecteaza spaga pe care o strang polititistii de la rutiera si cei de la ordine publica.

Cei doi au subalternii lor care lunar aduc spaga la care sunt obligatii politistii sa o dea catre sefii lor pentru a nu-i verifica si pentru a nu le face zile amare, spaga se ridica lunar la sume intre 1500-3000 de euro de lucrator din zona de munte si de lucrator de la rutiera, tinand cont ca domnul Pintea este seful comisiei de disciplina din IPJ Cluj unde de cand acest domn este sef au fost sanctionati illegal zeci de politisti la care le este frica sa vorbeasca ,deoarece acest individ este si un foarte mare razbunator.Cei doi comisari colecteaza lunar banii de la politia rutiera care are o vasta arie operationala si de la politistii de la ordine publica care trebuie sa faca banii din afacerile cu lemne,deoarece lunar trebuie sa plece bani spre acesti indivizi care prin pozitia pe care o au si prin influenta lor ii inlatura din politie pe cei care nu cotizeaza nimic.Au mentinut in conducerile politiilor locale oameni corupti care pot fi santajati si care trebuie sa cotizeze.Un loc aparte in aceasta schema o are adjunctul politiei Municipiului Cluj Ciorba Zaharia care timp de 9 ani de zile a facut jocurile PDL-ului in zona si le mai face si azi fiind un apropiat al senatorului Tise Alin Paunel si al primarului Emil Boc,dealtfel toata conducerea IPJ Cluj este si in momentul de fata portocalie si care face jocurile PDL-ului in judet,dealtfel ca sa fim mai expliciti comandantul Politiei Cluj Pacurar Ioan fiind la un bilant in judetul Cluj in luna Ianuarie 2012 a spus ca daca va mai reusii PDL-ul sa mai castige alegerile parlamentare din toamna anului 2012 el va milita pentru ca acea localitate unde se afla sa fie facuta oras,atunci ne dam cu totii seama ce influenta are PDL-ul in conducerea IPJCluj,de 9 ani de zile politia Clujeana nu afacut un dosar membrilor PDL si acolo unde erau dosare le-au dat NUP sau le-au scos de sub urmarile penala,nu au trimis in judecata nici un Traficant de lemne portocaliu,nu au trimis in judecata nici un padurar sau sef de ocol silvic portocaliu,dar in schimb au grija ca cei din USL Sa li se intocmeasca dosare penale si daca nu sunt fapte adevarate, pentru a reusi sa treaca de partea USL-ului ca sa mai fie tinuti in functie.

Cei doi sefii din politia Clujeana si-au pus oamenii lor la posturile de politie din zona de munte care lunar trebuie sa trimita spaga spre ei astfel au fost numiti oamenii lor la posturile de politie Valea ierii,Baisoara,Gilau,Maguri Racatau la acest post de politie l-au numit sef de post pe un anume Muresan fara sa mai dea concurs pentru acel post acest Muresan a dat examen pentru postul de politie din comuna Negreni,jud.Cluj dar dupa 2 zile afost dus la Maguri Racatau fara a mai fi dat vreun concurs din datele pe care le avem noi acest Muresan este ruda cu fostul adjunct Comisarul Muresan Alexandru,si-au pus oamenii lor la postul de politie Marisel ,la postul de Politie Belis,la postul de politie Calatele,unde traficul cu lemne este in floare,de aici lunar merg sume immense de bani spre cei doi,acest lucru il cunoaste si fostul sef de post de la Margau domnul Brici care lunar cotizeaza diferite sume de bani catre domnul Pintea si altii ,pentru a fi mentinut in functii cheie.De aici de pe munte au plecat si pleaca lunar mari sume de bani spre cei care ar trebuii sa vegheze la apararea legii,la mentinerea ordinii si linistii publice in zona si nu la excrocherii si alte mismasuri ,care au facut din politia Clujeana,factor de instabilitate in zona,cu toate ca sunt multi politisti corecti si cinstiti,dar la care le este patata onoarea de acesti sefi portocalii si incompetenti.”

Autor: MILISEVICI Bogdan
Sursa: Foaia Transilvana

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • De douazeci de ani stam seara pe banci in parculetul de langa intersectia unui drum european cu drumul national care vine din jud. Alba si numaram cate camioane mari, altele TIR, altele cu remorci atat de incarcate cu cherestea, cu grinzi, cu foastane (dulapi)cu semifabricate, cu cabane demontate in vederea montarii la …locul faptei, si ne minunam la nesfarsit cat lemn de brad au mai putut avea Apusenii. Si aceasta este doar una din rutele de iesire din munti spre Regat, dar cat lemn a iesit pe toate iesirile din acesti munti. Toti cei care vand acest material isi trimit masinile cand in punctele de control,(aceleasi tot timpul) se afla, la intelegere anterioara, cine trebuie, unii avand prieten pe X, altii pe Z, altii pe Y. din politiile care isi au micimanii trimisi in drum sa colecteze …bonusul de trecere. Daca fura cei de la paduri hrana pe care statul le-o da sa o duca in iernile grele in munti animalelor salbatice, ce sa mai vorbim atunci de aur, fie el si verde.

  • foarte cool…traiasca ziua militiei si …hai dinamo!!!!…cine ai va potoli pe acesti vajnici aparatori ai legii? care legi? suntem o natie degenerata?ce cautati fratilor printre noi?de ce nu emigrati prin india,pakistan,sau aiurea? lasati-ne in durerea noastra si aruncati hainele de aparatori ai legii,de pe voi,nu va sta bine deloc….por favor!!!