Politică

Organizația Națională de Guerillă Rezist – II

Motto: Vreme trece, vreme vine,
Toate-s vechi și nouă toate;
Ce e rău și ce e bine
Tu te-ntreabă și socoate;
Nu speră și nu ai teamă,
Ce e val că valul trece;
De te-ndeamnă, de te cheamă,
Tu ramâi la toate rece

Rămăsesem la Ucraina și aveam de gând să va prezint similiaritati izbitoare cu ce se întâmplă la noi, în domeniul “activismului ONGist”. Deci, o scurtă recapitulare…ajunsesem la Romanian-American Foundation, și la un personaj din boardul acestei Organizații care bagă banii în ONGurile din România. Acest personaj a trecut și pe la UNDP Ucraina, braț al Națiunilor Unite în țara vecină.

Să luăm un pic la puricat UNDP Ucraina.Nu doar că sunt aceleași lozinci plimbate, nu doar că sunt aceleași entități implicate, dar personajele din  această asociație sponsorizată direct de Națiunile Unite sunt trase la indigo cu cele de la noi. Ne aflăm deci, în față unei rețete bine pusă la punct și testată în timp.

Lista de priorități a UNDP Ucraina

Desigur că pe hârtie toate aceste doleanțe sună minunat. Dar, din experiența România, ele rămân în general doar pe hârtie. Eu simt că bătaia, jocul, este de fapt în altă parte. Alte lucruri îi mână pe ei în luptă. Cum ar fi crearea unui nou tip de om, total subordonat și obedient structurilor create de ei. Cu bugete de zeci de milioane de dolari, s-ar putea scoate din sărăcie milioane de oameni. În schimb, aceste organizații  promit raiul pe pământ, dar realizarea acestui răi pe pământ este totdeauna într-un viitor oarecare, până atunci însă, cetățenii țărilor unde aceste programe apar trebuie să îndeplinească condiții: “civism”, “toleranță”, “progresism”, “acceptarea globalismului”. De fapt, ei acționează întocmai că o sectă. Va prezint mai jos câțiva dintre “ambasadorii UNDP, ambasadori ai toleranței cum îi numesc ei cu dulceață.

Ambasadorii toleranței din Ucraina la fel cu ONGistii din România

Rețeta este simplă: se caută persoane cu vizibilitate, care vor primi mici avantaje…poate mai multă vizibilitate, poate posibilitatea de a publica o carte, de a expune, călătorii și burse afară, promisiunea că va urmă o carieră , și de ce nu, chiar avantaje materiale pe termen lung. Doar fiecare dintre noi miroase unde sunt banii.Am ales două personaje care mi s-au părut reprezentative pentru a demonstra nu asemănările căci ar fi puțin spus, ci copia la indigo a unei mișcări “spontane”.

Sa începem cu Pavlo Vyshebaba, care este Muzician și Eco Activist. Vizitandu-i profilul și căutându-l pe net, am descoperit că pe lângă rolul de ambasador al Toleranței în cadrul UNDP, Pavlo mai face parte și din ONGul Unique Planet.

Pavel în sânul ONGului Unique Planet, uniți sub deviza: We’re all one planet

Imaginea ne pare cunoscută nu? Dacă nu am fi știut numele personajelor, ne-am fi putut gândi foarte ușor că sunt Români, hash tagul este la locul sau, bărbile, atitudinea, sloganul. Acest ONG se ocupă de încălzirea globală, este împotriva fermelor industriale, și militează pentru energia verde. Teme frumoase, căci, întotdeauna temele de la suprafață sunt frumoase. Căutând prin internet, am dat de Pavel și într-o altă ipostază, într-un cadru mult mai oficial și select.

Pavlo la o discuție despre toleranță în cadrul unei conferințe a Centrului Internațional de Studii Politice

Centrul Internațional de Studii Politice. Mai să fie, ceva îmi sună cunoscut în urechi, îmi zbârnâie așa cumva pe lângă ureche, mi se pare că mai auzit că am mai văzut. Ce să fie oare?

Background

ICPS was founded în 1994 upon the inițiative of the Prague-based Open Society Institute (OSI). At that moment, ICPS was the first independent think-tank în Ukraine. Its mission was to analyse economic policy and prepare long-term forecasts for the Government and President of Ukraine.

Si uite așa, ajungem la aceeași caracatița. Bunicul Soros apare din nou. Practic Centrul Internațional de Studii Politice a fost finanțat de Open Society,  principala fundație a “neputinciosului” bătrânel Soros. Totuși nu ar fi treaba treaba dacă nu s-ar implică și ambasada Statelor Unite, vai dar ce cunoscut îmi sună!

We offer to your attention the second issue  of the analytical-information product of the Internațional Centre for Policy Studies, “Bulletin of the regional transparency”, which was developed în the framework of the project “Transparency, financial health and competitiveness of the local self-government în Ukraine” being implemented by ICPS and Slovak non-governmental non-profit organization INEKO with the financial support of the U.S. Embassy in Ukraine.

Puteti vizita în voie pagină Centrului Internațional de Studii Politice aici: http://www.icps.com.ua/en/

Artista Alevtina Kakhidze ambasador al toleranței în cadrul UNDP Ucraina

Cu acest personaj vă voi readuce în România. Pentru cei familiarizați cu activitatea culturală din România, cu lumea Artei în special, asemănarea artei realizate de Artista ambasador Națiunile Unite Alevtina cu un celebru artist Român, este cu adevărat izbitoare. Izbitor este și mesajul lucrărilor de artă, la fel de izbitor este și comportamentul public al celor doi artiști. Alevtina este varianta feminină a artistului Dan Perjovschi.Despre Dan voi vorbi curând, momentan să privim o prezentare a artistei și a temelor care o interesează. Trebuie să recunosc că preocupările dânsei se potrivesc perfect, absolut perfect cu interesele partenerilor strategici.

Autor: Paul Hitter

Sursa: activenews.ro