Politică

Opriți dezinformarea agenților trădării!!

Știrea potrivit căreia avizul negativ al Comisiei juridice (JURI) a PE pune capăt propunerii românești pentru funcția de comisar european este falsă. Ea încearcă să îi demobilizeze pe cei care doresc să reziste în fața abuzurilor unor grupuri politice europene și să ofere un alibi trădătorului care nu vrea să medieze între puterile statului, dar vrea să “medieze” între UE și Guvernul român, după ce a subminat propunerea acestuia.



Votul JURI nu poate respinge un candidat, ci doar suspenda audierea până când Președintele ales al Comisiei europene, luând act de avizul negativ, informează PE în legătură cu pașii pe care vrea să îi urmeze. Președintele poate cere, astfel, continuarea procedurii, lăsând decizia finală la latitudinea plenului PE, singurul care, potrivit tratatelor europene, are autoritatea de a accepta sau respinge comisari.

Prin tratate s-a stabilit ca votul decisiv să fie dat pe lista cu întreaga componență a CE tocmai pentru a se evita jocuri politice vizând o anumită țară sau un anumit partid. Tot din acest motiv se cere ca Plenul să se pronunțe prin vot cu majoritate absolută.

A permite unei comisii parlamentare să scoată din cursă un candidat național scos din contextul colegiului comisarilor desemnați, înseamnă renunțarea la o procedură îndelung negociată și consacrată în dreptul UE, tocmai pentru a proteja interesele naționale și drepturile statelor membre.

Retragerea propunerii române inițiale și înlocuirea eu cu alta, în această fază a procedurii constituie o cedare vecină cu abandonul drepturilor României în UE.

Înțeleg că unor români nu le place Rovana Plumb. Nu le place nici România?!

Autor: Adrian Severin

Sursa: Adrian Severin Facebook

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Dumneavoastra, domnule Severin, ati semna un contract nuptial cu o “fata mare”, ce uita sa declare ca s-a culct cu vreo 2 handralai. Sau, v-ati lasa economiile de o viata si ati garanta si cu casa, si cu …,la o banca ce uita sa va declare ca a fost condamnata anul acesta defnitiv, penal, iar BNR i-a retras avizul de functionare, pentru lipsa de garantii ?

  • …da’ dumneatu Yvonne ai putea sa inveti sa te exprimi CORECT in limba romana? ca de aproximative d’astea cu doi de ”n” in nume care ”duduie” de ignoranta, da’ arogante, ne-am cam saturat…

  • Eu,da.Tu,nu.In alta ordine de idei, ce o sa faci daca te-ai saturat? O sa mori de suprasaturație?