Politică

Opoziția acaparată de Servicii. Cum a ajuns Siegfried Mureșan pe lista PNL?

Opoziția pare a fi toată acaparată de servicii. Dacă la Pro România și la PLUS-ul lui Cioloș nu prea mai avem dubii în această privință, trebuie să aruncăm o privire și în curtea liberalilor. Unde îl găsim pe Siegfried Mureșan. Cel despre care fostul parlamentar PDL și un apropiat al fostului președinte Traian Băsescu, Adrian Rădulescu a declarat, la finele anului trecut, că actualul europarlamentar Siegfried Mureșan „este omul Serviciilor”.



„Nu l-am adus noi, l-au adus Serviciile și ni l-au băgat pe gât. Serviciile ne-au spus că e marele român care a lucrat în guvernul german, care are relații și care poate să ne reprezinte.”, declara Adrian Rădulescu, comentând schimbarea opțiunii politice a lui Mureșan, de la PMP la PNL.

Și așa și este. Siegfried Mureșan nu este un produs al politicii româneşti. El înseamnă, în primul rând, o creaţie crescută şi impusă din exterior, de şcoala creştin-democraţiei occidentale de ascendenţă germană, sub umbrela Partidului Popular European.

În România l-a recepţionat Traian Băsescu, iar cu cinci ani în urmă, fără multe explicaţii, l-a împins pe locul doi al listei de eurocandidaţi PMP. Pasiunea pentru tânărul născut la Hunedoara, recunoscut drept „pupilul” lui Joseph Daul, preşedintele PPE, avea să fie din cale afară de evervescentă. Atât de efervescentă încât Băsescu îl dădea bun de prim-ministru.

Anul trecut, după cariera populară şi europeană de pe lângă Băsescu, o întinde brusc la PNL. Și acum ne ține de ori câte ori poate câte un discurs anticorupție. Probabil că așa vrea să facă uitată prima sa campanie pentru europarlamentare. Pentru care, după cum dezvăluia Elena Udrea, a primit bani de la Gheorghe Ștefan.

Însă sistemul l-a împins către PNL și, deși intrase în Parlamentul European pe listele PMP, Mureșan a plecat la liberali. Iar în partidul lui Iohannis trebuie să aperi sistemul, pe Kovesi, pe Coldea, pentru că și ei te apără pe tine.

Cât despre activitatea din Parlamentul European, Siegfried Mureșan, în calitatea, dobândită suspect, de purtător de cuvânt al grupului PPE, nu s-a dat înapoi niciodată să ceară sancționarea propriei țări. A votat pentru rezoluția împotriva României, a amenințat cu tăierea fondurilor europene, a cerut un MCV negativ pentru țara noastră.

Deși vocal în forul european, nu a spus niciun cuvânt despre protocoalele secrete dintre justiție și servicii, niciun cuvânt despre abuzurile procurorilor lui Kovesi, niciun cuvânt despre victimele dosarelor inventate la comandă.

Autor: Alexandru David