Politică

Omul-cheie din firma Schweighofer: legătura cu Consiliul Concurenței

p_155275_400x220-00-65Problema defrișărilor a iscat de curând și o mare dezbatere și chiar conflict între palate după ce președintele Klaus Iohannis a retrimis spre rediscutare Parlamentului o lege care aducea amendamente serioase la Codul Silvic. Președintele a fost acuzat de legături nepotrivite cu firma austriacă Holzindustrie Schweighofer.

Firma austriacă Holzindustrie Schweighofer rupe tot ce mișcă pe piața defrișărilor din România, iar în conducere au luat un om care cunoaște tot ce mișcă pe zona reglementărilor pe Consiliul Concurenței.

Avocatul Georgeta Gavriloiu, care a fost timp de 18 ani director în Consiliul Concurenței, este acum avocatul firmei Holzindustrie Schweighofer.

Gavriloiu a găsit soluțiile prin care să dea șah Consiliului Concurenței:

– Legea romaneasca nu interzice si nu condamna pozitia dominanta, ci abuzul de pozitie dominanta.

– Abuzul de pozitie dominanta poate fi invocat doar in urma unei investigatii, in cazul in care se dovedeste. Nu poate fi oprita o investitie invocandu-se faptul ca o companie va face ( in viitor) abuz de pozitie dominanta.

– Aparitia unei concentrari economice este sanctionata de legea romaneasca doar in cazul in care se realizeaza prin achizitia sau fuziunea intre companii diferite, nu in cazul cresterii organice ale unei companii.

– Limitarea la 30 % afecteaza dezvoltarea companiei si afecteaza mediul concurential, informează Holz.

În data de 27 aprilie, Senatul a respins cererea de re-examinare pe care președintele Klaus Iohannis a transmis-o Parlamentului cu privire la legea care modifică Codul Silvic, adoptând astfel propunerea legislativă în forma trimisă spre promulgare.

În week-end Guvernul a anunțat că a sesizat DNA-ul cu privire la defrișările masive din ultimii ani:

VEZI AICI SESIZAREA DNA ȘI PROBELE GUVERNULUI

RAPORTUL PRIVIND DEFRIȘĂRILE PE JUDEȚE

Autor: Lucian Negrea

Sursa: Stiri pe surse

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

 • “… în conducere au luat un om care cunoaște tot ce mișcă pe zona reglementărilor…”

  Asta este o gluma buna!
  Pai cine credeti ca a “facut” propunerile de a fi “legalizate” reglementarile?
  Cine ere – oare – cel mai “priceput” in activitati legate de “concurenta”? – evident, Consiliul…
  Iar din Consiliu nu “pleca” nimic (scris) fara sa fie vazut/vizat (citeste “aprobat”-“emis”) de cine “trebuie”, adica de cineva cu pregatire juridica si cu autoritate administrativa…
  Cred ca ati ghicit! – jurista – Director in Consiliul Concurentei (care putea “convinge” orice politruc pus sef sa incaseze sinecura trans-partinica de Presedinte sau cum i-o fi zis…).
  =============
  Daca se uita cineva si la reglementarile din alte domenii – de exemplu, “gunoaiele”, adica deseurile si gospodarirea (management-ul) lor va gasi cine facea legi (adica propunea ca agent de influenta in grupul votantilor) si cine-i dadea propunerile… competente.
  Afacere “in familie” – parlamentar el – sotie-Director de “agentie”… sponsori politici (de-“afara”, ca de obicei si ca de multe ori … germani, cum ii placea tatucai Basescu)…
  Mai “sapati” si la Energie, si la Ape, si la alocare frecvente radio, “impartire” de licente… in toate domeniile… etc.
  Asa s-a si se “transfera” (citeste FURA) “cu acte” cam tot ce a avut, mai are si mai face tara asta buna de muls de alogeni si cazaturi, fara deosebire de culoare, varsta … dar cu aceeasi religie = BANUL!

Abonează-te la newsletter