Politică

Oficial Ucraina a acceptat statutul de neo-colonie

imagesLa un an de zile de la victoria Euromaidanului împotiva preşedintelui prorus Victor Ianukovici, noua putere de la Kiev a acceptat oficial statutul de neo-colonie, sub egida SUA. Situaţia economică, politică şi socială s-a degradat atât de mult în Ucraina, şi datorită războiului din estul separatist, încât poporul ucrainean se recunoaşte înfrânt, adică incapabil să se mai conducă singur. După 70 de ani de protectorat sovietic şi vreo 20 de influenţă rusească, poporul ucrainean recunoaşte public că nu se poate conduce singur pe drumul iluzoriu şi nesigur al integrării europene şi euro-atlantice. Propaganda „occidentală” prin Fundaţia Soroş şi alte ong-euri asemănătoare, a avut succes: ucrainenii se consideră slavi „depăşiţi” de istorie şi ortodocşi „învechiţi” care trebuie conduşi de consilieri americani şi miniştrii din UE.

Fiul lui Joe Biden a ajuns vicepreşedinte la cea mai mare companie de stat de exploatare a gazelor din Ucraina, iar în noul guvern de la Kiev se propun cetăţeni străini ca să conducă Ucraina pe drumul şi culmea prosperităţii şi bunăstării. Liderii ucraineni au acordat unor cetățeni din SUA, Georgia și Lituania cetățenie ucraineană, în scopul de a deveni miniștri-cheie în noul guvern al Ucrainei, care a fost aprobat de către parlamentul. Președintele Poroșenko a anunțat că va semna un decret de acordare a cetățeniei străinilor care luptă de partea Kievului în partea de est a țării. Natalie Jaresko din SUA, care conduce în prezent fondul de investiții Horizon Capital cu sediul la Kiev, a fost numită Ministru de Finanțe.

În 1992-1995, Jaresko a servit ca primul șef al Secției Economice a Ambasadei SUA în Ucraina.Înainte de asta a ocupat mai multe poziții economice în Departamentul de Stat al SUA. Poziția de ministru al sănătății a mers la Aleksandr Kvitashvili, care a ocupat un post similar în guvernul georgian din 2009-2012. Lituanianul Aivaras Abromavicius a fost aprobat ca ministrul economiei prin noul parlament, Rada Supremă. Tot acest desant de stăini d ela Kiev îmi aminteşte de vremea consilierilor sovietici şi a sovrom-urilor din anii 50.

Tehnica colonială e veche. Acum lupta pentru subordonarea popoarelor şi a resurselor naturale nu se mai duce ca pe vremea vechiilor imperii englez, francez sau german, cu arma în mână, brutal şi împuşcând aborigeni. În prezent, tehnicile de manipulare de către marile puteri sunt mai rafinate şi post-moderne: plăteşti politiceni, creezi grupuri civice „independente” finanţate de ONG-uri ale unor multinaţionale, foloseşti Facebook în interesul obiectivelor Departamentului de stat, finanţezi Forumuri şi media pentru a spune că poporul nu se poate conduce singur, că e corupt şi are o istorie „demitizată” şi religie „învechită”. Rezultatele unei astfel de tehnici moderne de manipulare vin de la sine: poporul ucranean recunoaşte că e incapabil să se conducă singur şi îşi pune străini în fruntea ţării şi a guvernului, în puncte cheie legate de bogatele sale resurse pentru a fi exploatate eficient şi raţional. În beneficiul cui?

Autor: Ionut Tene

Sursa: Napoca News

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu