Politică

OFENSIVA ANTIŞIST DE LA MOŞNA. JURNAL DE CAMPANIE

mosnaSambata, la Mosna, a avut loc unul dintre cele mai importante manifeste nationale ale ultimelor zile. Au fost atat evenimente cu tenta extazica, cat si evenimente pline de tristete si de furie deopotriva.

Ziua a inceput pe nepregatite, am fost nevoiti sa iesim din casa adormiti, intrucat cei de la Porspectiuni SA au trecut nepasatori prin fata casei lui Willy Schuster. Am simtit sa mergem dupa ei si i-am gasit pe terenul lui Willy, luandu-si mic dejunul. I-am alungat pe acestia de pe teren (o duba imensa plina cu muncitori ai Prospectiuni SA), Erwin confiscandu-le numerele de la masina. Am ocupat o masina inscriptionata Prospectiuni SA care era pe proprietatea privata a familiei Schuster. Nu am predat-o pana cand Politia Mosna a facut cercetarile necesare si a constatat incalcarea proprietatii private, apoi am predat-o alaturi de un alt deseu gasit pe proprietate, un bidon de plastic.

Intre timp, pe dealul alaturat apare Gheorghe Daianu, care ne ameninta injurandu-ne ca vine cu 400 de oameni sa ne bata. Incercand sa stam de vorba cu el, acesta fuge speriat la masina si tace malc. Ramasi pe dealul alaturat, eu, Erwin Albu, Valy Csba si Cristi Iftode, constatam ca o masina Prospectiuni SA vine spre noi si calca brusc acceleratia incercand efectiv sa intre in noi. A facut un slalom foarte periculos printre noi, reusind sa il agate de picior pe Erwin. Daianu striga disperat si cu un ranjet mare pe fata “Calca-i ba! Treci peste ei!” Politia nu a actionat in nici un fel, ba mai mult l-a condus iar pe Daianu la masina si l-a evacuat de pe teren. Am facut plangeri la politia Mosna, pentru tentative de omor si amenintare (avem poze cu aceste plangeri, care au primit si nr de inregistrare).

Au fost lasate sa plece si celalalte masini Prospectiuni SA si ISP pe care le blocasem pe drumul spre mosia lui Willy, masini conduse de niste nenorociti care apasau intentionat acceleratiile ca sa ne loveasca.

Pe terenul lui Willy si imprejurimi am gasit dinamita nedetonata. La fata locului a venit expert seismolog si a constatat ca dinamitele nu erau detonate sic a erau amplasate ilegal, nesupravegheate si constituiau un pericol de moarte pentru tot cei ce se aflau pe raza lor de actiune.

Au venit alaturi de activistii din toata tara (Bucuresti, Cluj, Iasi, Barlad, Sibiu, Mures etc) taranii din Mosna, care au prins curaj si au luat atitudine.

Ne-am indreptat apoi in coloana aproape interminabila de masini spre Alma Vii, la adunarea generala. Aici am cantat alaturi de niste voci foarte placute, cat si de un preot curajos si am discutat despre gaze de sist, informand oamenii cu privire la nocivitatea acestora dar si asupra drepturilor pe care acestia ii au si le sunt incalcate. La final, am fost intr-o actiune de strangere de “deseuri” de pe proprietatile oamenilor, adunand kilograme intregi de cabluri si geofoni. Am defilat cu ele pe strazile Alma Vii, incuranjand oamenii sa aiba curajul de a-si apara proprietatile si a arunca gunoaiele din propriile curti si de pe propriile terenuri. Am dus cablurile la caminul cultural, unde am fost intampinati de Willy care ne-a dat o veste excelenta – prefectul de Sibiu a ordonat celor de la Prospectiuni SA sa paraseasca terenurile din Alma si Mosna. Ateptam si o declaratie oficiala.

Seara s-a incheiat cu o confruntare cu jandarmeria, acelasi Gheorghe Daianu venind sa instige oamenii. Oamenii s-au napustit asupra lui sa ii ceara explicatii si a fost efectiv aparat de fortele de ordine. Macar a reusit sa isi loveasca singur masina de un stalp. Cativa tineri au fost imbranciti si loviti, inclusiv femei, insa nu a fost nimic major.

O prima victorie! Uniti salvam toata Romania!

Felicit pe aceasta cale echipa de commando din Brasov si da, pot spune ca de aici va reincepe revolutia – Erwin Albu, RA-javan Ik, Cristi Iftode, Dragu Georgescu, Hetti Benedek, Dragoş AI, Marcel Mihai Bontaşm Daniela Rusu, Catalin Grosu, Helene Elena, Valy Csa, Cosmin Andrei, Alina Moldovan, Saulea Adrian, Tiberius Duluman, Alek Popovici, Comnac Roxana, Gava Alexandru, Nina NA si altii care nu au cont de Facebook (daca am uitat pe cineva imi cer scuze, scrieti-mi si va adaug)

A consemnat: Hetti Benedeck

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • O mica precizare. Cand intr-o situatie apare ca jandarmeria apara pe cineva, ei sa stiti ca ei cam asta sunt instruiti sa faca. Ei nu judeca fapta de care voi il acuzati pe x-ulescu pe loc ci pur si simplu analizeaza o situatie de fapt -persoana x este agresata- si rapid reactioneaza. Nu este neaparat o aparare a unei persoane. Neoprirea masinii de catre un reprezentant al politiei ridica in schimb semne serioase de intrebare. Chiar daca s-a depus o plangere, sunt sigur ca situatia se rezolva altferl si mai rapid daca printre tinte se afla si un politist.