Analize și opinii Politică

Ofelia, marș la mănăstire!

Dupa ce a condus corul de țuțări al lui Basescu din Romania, acompaniat de Barroso, Reding si Gitenstein, candidul domn Plesu dovedeste ca este ca tot romanul, imparțial. Tocmai a comis pe blog un articolas modest in care imparte democratic – vezi bine!- scatoalce principalilor actanti politici actuali. Dar nu deșteptăciunea intelectualului care vrea o “Noua Europa” înconjurată de steluțe (Europa Veche, creștină, ce-o avea, e expirata?) este problema, ci caracterul. De fapt, lipsa lui, dovedita de cand scria epistole jenante lui Ceaușescu, de cand a ramas ministru intr-un guvern sub care s-au intamplat atrocitati inimaginabile (mineriadele) pe care nu a catadicsit sa le demaște in presa internațională (asa cum a facut-o imediat cu plagiatul caracudei Ponta), care a ramas in fonctia ministeriala si cand militia lui Iliescu il oprea pe MS Regele Mihai pe autostrada si il expedia ramburs in Elvetia, cel care a moșit cea mai antinationala clica de “elite” tinere care au intrat in politica pentru sprijinirea protectoratului UE sub guvernatorul Băsescu etc.

In articolul cu pricina (http://adevarul.ro/news/politica/cum-vorbesc-politicienii-1_50cf9992596d7200910f8eef/index.html#), la final, dupa ce si-a martelat bine preopinentii – insistand pe Antonescu, singurul care i-a mai raspuns acestei zeități grăsuțe pitita în amvon-, dl. Pleșu emite sentențios o întrebare retorica: “Dumneavoastră aveţi încredere în politicieni care vorbesc şi se poartă aşa? Eu nu.” Pam, pam! Adica, daca voi puteti sa-i acceptati, eu niciodata! Emotionant! Se adreseaza, probabil, prospaturilor născute fără memorie sau Martorilor lui Basescu. Cred ca putem sa-i spunem, la randul nostru: Dumneavoastra, domnule Plesu, nu mai aveti nicio credibilitate. Puteti sa invocati ingeri, pe Dumnezeu, pe cine vreti dvs, aparentele de verosimilitate sunt invers proportionale cu barba afisata, de gnom simpatic ce pazeste comoara de intelepciune a lumii, in timp ce face cu ochiul Puterii pe care o slujeste creditand-o cu statura sa de mare intelectual, dar de pitic moral. O mica pauza, un mic recul, o siesta dupa atata bulimie europenista, dupa ce ati sprijinit vârtos (si interesat) transformarea tarii intr-o biata colonie periferica… atata justitiarism pentru fidelii din balcoane care flutura steagul SUE este dizgratios pentru masa mare de stupid people care nu va urmează visul. Personal va transmit, ușor hamletian: Ofelia, marș la mănăstire!

Autor: Iulian Capsali

sursa foto: metropotam

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • imi pare rau,d.le Capsali, dar nu vad niciun argument valabil in atacurile indreptate catre dl.Plesu;e pur si simplu un atac emotional legat de simpatii politice diferite; in rest nu pot spune decit ca dl.Plesu a educat multe generatii de tineri pina acum; din pacate, dvs se pare ca nu va numarati printre ei.

  • Si mie imi pare rau, dar cred ca nu l-ati sesizat. Primo: Proiectul culturalo-politic al dlui Plesu – numit sugestiv “Noua Europa” – prin care a introdus in politica tinere elite care slujesc cauzei globaliste, este antinational.
    Secundo: Dl. Plesu, conform exemplelor date (mineriade, rege, sustinerea fatisa – personala si prin tinerii scoliti de el – a unui scelerat politic etc), nu mai are caderea ca sa mai se constituie intr-o balanta morala care sa mai dea si verdicte. Este impur si ipocrit sa procedezi asa, avand aceste antecedente si bazandu-te pe proasta memorie (extrem de subiectiva) a “elitelor” idolatre. Ar mai fi si un Tertio, dar tine de un plan cognitiv (teologic), atins numai in discutiile generate de postarea de pe facebook. Ar fi acea “piatra din capul unghiului” care, pusa prost, pericliteaza (si da sens) intregului edificiu faptic al magistrului. Emascularea ortodoxiei – al acelui “Logos Spermatikos” – nu poate conduce decat la acest deznodamant.