Politică

Odata alungate UE-BCE-FMI, Ungaria renaşte!!

ungariaUngaria continuă cu politica ei de scădere a taxelor şi tarifelor. Ziarele şi diversele talk-show’uri româneşti continuă să ignore revoluţia economică care are loc în Ungaria fiindcă se vrea ignoranţa poporului pentru a evita ca numărul tot mai mare de persoane să înceapă să se opună unui guvern impus de marile puteri ale lumii.
Pentru cine nu e la curent (şi din păcate sunt încă foarte mulţi) guvernul maghiar acum câteva luni a decis să plătească cu doi ani mai devreme TOATE datoriile faţă de Fondul Monetar Internaţional cu scopul de a nu fi supus unor presiuni şantajiste din partea inspectorilor acestuia.

După ce s-a eliberat de aceşti cămătari, guvernul a început să adopte o serie de măsuri cu scopul de a stimula economia şi pentru a ajuta clasele sociale mai slabe şi astfel a decis să scadă facturile la curent, apă, gaz şi la recolta gunoiului cu 20% şi să mărească pensiile pentru a compensa creşterea costurilor vieţii.

Aceste măsuri ar fi fost suficiente pentru a îmbunătăţi condiţiile de viaţă a ungurilor, dar guvernul a decis să meargă înainte şi, defapt, în desenul de lege fiscală recent aprobat de parlament sunt prevăzute noi măsuri asupra cecurilor familiare şi reducerea TVA-ului de la 27% la 5% asupra produselor alimentare.

În plus, acest desen de lege măreşte posibilitatea de a deduce taxele asupra contribuţiilor sociale şi asupra venitului personal al familiilor cu mai mulţi fii în clasa de venit mediu-joasă, iar această creştere a deducerilor fiscale familiare va cântări asupra bilanţului 53 de miliarde de forinţi (peste 180 mil de €) şi va interesa circa 260.000 de familii.

Dar dacă cetăţenii unguri sunt norocoşi, cei din Budapesta sunt şi mai mult având în vedere faptul că administraţia municipală din acest oraş a decis ca din 1 Ianuarie 2014 preţul abonamentelor pentru transportul public să se reducă cu 10%, şi mai specific abonamentele lunare vor trece de la 10.500 de forinţi la 9.500, cel anual de la 114.500 va costa 103.000 forinţi, iar pass’ul lunar pentru stundenti va scădea de la 3.850 la 3.450 şi cel lunar pentru pensionari de la 3.700 la 3.330 forinţi.

Asta se întâmplă când la guvern sunt persoane care fac interesul poporului şi aşa se explică de ce casta noastră de guvernare se teme de creşterea naţionalismului în toată Europa şi foloseşte cuvinte şi metode extrem de dure pentru a ataca pe oricine îndrăzneşte să se opună dictaturii puterilor.

Ungaria demonstrează că există o alternativă la austeritate; există şi ar fi cazul ca acum şi românii să protesteze până când aceste politici vor fi adoptate şi în România.

Sursa: art31.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu