Politică

Obama: Toata lumea spioneaza

obamaPresedintele american Barack Obama a vrut sa lamureasca faptul ca toate lumea spioneaza. Statele Unite spioneaza alte guverne, in timp ce alte guverne spioneaza Statele Unite, este mesajul pe care l-a transmis Obama, intr-o conferinta de presa in Tanzania.
Presedintele a declarat ca atat agentiile de securitate ale americanilor, cat si cele ale europenilor si ale asiaticilor au un singur obiectiv: “Vor sa inteleaga lumea mai bine si sa stie ce se intampla in capitalele din intreaga lume din surse care nu sunt disponibile si pentru New York Times sau NBC News”.
“Vor o viziune suplimentara din interior, in afara de cea disponibila prin sursele oficiale. Daca nu ar exista acest scop, un serviciu secret nu ar mai avea sens. Si va garantez ca agentiile din capitalele europene sunt interesate, daca nu de ce am mancat la micul-dejun, cel putin daca ma gandesc sau nu sa ma intalnesc cu liderii lor. Asa fuctioneaza serviciile secrete”, a adaugat Obama.

Acesta a spus ca echipa lui va discuta cu omologii europeni despre informatiile aparute in presa, potrivit carora Agentia Nationala de Securitate din SUA a pus microfoane in birourile Uniunii Europene din Washington, New York si Bruxelles.

Obama a precizat ca el este beneficiarul final al acestui tip de servicii secrete, dand exemplu relatiile pe care le are cu liderii Germaniei, Frantei si Marii Britanii.

“Daca vreau sa stiu ce gandeste cancelarul Merkel, atunci o sun pe Merkel. Daca vreau sa stiu ce crede presedintele Hollande despre o anumita chestiune, atunci il sun pe presedintele Hollande. Daca vreau sa stiu ce gandeste David Cameron, il sun pe David Cameron”, a mentionat presedintele american.

Obama a mai spus ca lucreaza atat de bine impreuna cu acestia incat aproape ca nu mai exista niciun fel de informatie care sa nu fie dezvaluita de aceste state.

Sursa: ziare.com

Despre autor

contributor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Ce gluma: “Eu sunt beneficiarul final al acestor informatii” AAAHAHAHAHA!

    Bineinteles ca Obama se intelege foarte bine cu Merkel, Hollande, Cameron etc – sunt toţi, în frunte cu OBAMA, doar niste instrumente / marionete politice în mâinile celor care conduc lumea din umbră… Iar instrumentele astea trebuie, normal, sa colaboreze pentru instaurarea Noii Ordini Mondiale…