Politică

O stenografă și-a pierdut cumpătul în timpul votului din Camera Reprezentanților și i-a amenințat pe francmasoni

USA-FISCALO stenografă a fost evacuată din Camera Reprezentanților deoarece, în timpul votului pentru majorare a plafonului de îndatorare a Statelor Unite, aceasta a suferit o cădere nervoasă, tunând și fulgerând într-un discurs disparat despre Dumnezeu, francmasoni și Constituție.

Femeia, identificată ca fiind Diana Reidy, a șocat întreaga Cameră a Reprezentanților atunci când, în timp ce votul era în plină desfășurare, a luat cuvântul, spunând “Slavă Domnului nostru Isus Christos”.

“Dumnezeu nu va fi luat în derâdere. Dumnezeu nu va fi luat în derâdere. Nu mă atinge! Nu va fi luat în derâdere!” a continuat stenografa, în timp ce era evacuată de agenții de securitate. „Cea mai mare dezamăgire e că aceasta nu e o naţiune care ascultă de Dumnezeu. Niciodată nu a fost așa. Constituția nu ar mai fi fost scrisă de către francmasoni. Acțiunile lor sunt împotriva lui Dumnezeu. Nu poți să servești doi stăpâni.”

Potrivit declarațiilor unui membru al Camerei Reprezentanților, Ileana Ros-Lehtinen, care prezida votul în acele momente, doamna Reidy “a venit în zona în care se țineau discursurile, unde mă aflam și eu și m-a întrebat dacă microfoanele sunt pornite. I-am răspuns că nu știu. Am presupus că parlamentam poate un pic prea zgomotos cu colegii  de lângă mine, care ajutau. Apoi, brusc, s-a întors cu fața și a rostit cuvinte ca: Așa a vorbit Domnul sau Asta nu e voia Domnului”, a spus Ros-Lehtinen, citată de Fox News.

Ros-Lehtinen a lovit cu ciocănelul în masă și a strigat liniște de mai multe ori, însă acest lucru nu a oprit-o pe Reidy să-și rostească monologul. “Am bătut cu ciocanul în masă pentru a recăpăta controlul asupra situației și pentru a o face să tacă”, a explicat președintele ședinței. “Spunea ceva despre diavol. A fost neașteptat, confuz și înduioșător. În mod normal ea era un suflet blând.”

Reidy a fost interogată de Poliția din cadrul Capitolului American după ce a fost evacuată din Camera Reprezentanților și apoi a fost dusă la spitalul local pentru a i se face o evaluare a sănătății mintale. Nu s-a menționat în acele momente dacă va fi pusă sub acuzare.

Un alt reprezentant al Camerei, Joaquin Castro, reprezetând Texas-ul, a povestit că femeia avea o privire de om nebun, a menționat Associated Press. Întreruperea votului a marcat cel mai nou dintre incidentele desfășurate la Washington, pe măsură nervii tuturor erau deja întinși la maxim din cauza impasului în care se aflau Statele Unite ale Americii.

Pe 3 octombrie, în cea de-a treia zi a primei blocări ale guvernului american din ultimii 17 ani, poliția din Washington a împușcat-o mortal pe Miriam Carey, de 34 de ani, care a încercat cu mașina ei să treacă de o barieră la Casa Albă, inițiind o urmărire de mașini în viteză care s-a terminat fatal în dreptul clădirii Capitolului.

Mai târziu, camionagiii americani au amenințat că vor încercui Washingtonul printr-un protest care va dura trei zile împotriva guvernului american : “Camionagii pentru Constituție”. Cu toate că evenimentul a atras atenția mass-media, protestul s-a dovedit a fi mai mult fum decât foc, deoarece prea puțini camionagii au reușit să ajungă în capitala americană.

Miercuri seara, printr-un vot de 285 la 144, Camera Reprezentanților a votat legea pentru majorarea plafonului de îndatorare până anul viitor în februarie, Președintele Barack Obama s-a angajat să semneze propunerea și să redeschidă imediat agențiile guvernamentale afectate de blocaj.

Sursa: Russia Today
Traducerea: Gandeste.org