Politică

O realitate infectă şi „dezinfectanţii” ei

media_146393355016696400Eroul momentului este, indiscutabil, jurnalistul sportiv Cătălin Tolontan. Dar nu pentru articolele sale pe teme sportive. Dacă te bagă „Tolo” în anchetă, te-ai ars! Într-o lună-două, îţi închizi firma până mai ieri foarte rentabilă şi intri mortal cu maşina într-un copac de pe marginea şoselei în drum spre Corbeanca. Colegii din media ai lui Tolontan – presă scrisă, televiziune, radio, Internet – ar trebui să moară şi ei de invidie. Cei mai mulţi dintre ei sunt îmbârligaţi în relaţii inavuabile cu lumea politicienilor corupţi, cu cea a afaceriştilor penali, dacă nu sunt cumva totdeodată şi agenţi acoperiţi. Oare câţi acoperiţi avem în presă? Doi-trei pe redacţiile mici şi medii, şi cu zecile în marile firme media? Majoritatea cu acordul patronilor, care ei înşişi… ? Aproape toţi lucrează pe dosare care le parvin „pe sub uşă” de la aşa-zişi necunoscuţi, în cutia poştală, în pungi de plastic înmânate în parcări.

Marea bătălie a ultimei săptămâni – adică după ce Dan Alexandru Condrea, tânărul patron al „Hexi Pharma”, ar fi intrat într-un copac de pe marginea unei şosele de la periferia Bucureştilor – se dă pentru a şti cine va prelua noul serial gen „Elodia”. Se ştie, celebrul Dan Diaconescu e în puşcărie, scos deci din competiţie, sărmanul. Deocamdată, Mihai Gâdea şi „Antena 3″ îi înlocuiesc cu succes deplin pe fostul jurnalist şi al său închis „OTV”. Dar până când? Pentru că şi „România TV” a lui Sebastian Ghiţă (sau a cui o fi), „Realitatea TV” condusă de „filosoful” guraliv Cozmin Guşă şi „B1 TV” a lui Sorin Oancea şi a familiei Păunescu sunt interesate de acest nesperat biftec publicitar. Altfel, trebuie să se întoarcă la ştiri şi propagandă politică, pe care nu le mai cumpără nimeni.

Scandalul dezinfectanţilor, deocamdată limitat la „HexiPharma”, Dan Condrea, Flori Dinu, a ocupat total scena media chiar în luna campaniei electorale pentru alegerile locale. În loc să asistăm la dispute între ofertele P.S.D., P.N.L. şi celelalte partide mai mici, seară de seară, alegătorii români sunt invitaţi să decidă între accident, crimă sau sinucidere. Asta în loc de Gabriela Vrânceanu Firea, Cătălin Predoiu sau Nicuşor Dan pentru Bucureşti, de exemplu, şi tot aşa pentru Iaşi, Cluj (tot Emil Boc ?), Timişoara, Constanţa, Braşov etc. Aşa s-a întâmplat până acum câteva seri, până când Mihai Gâdea, la „Antena 3″, a intervievat-o pe fosta soţie a presupusului decedat Dan Condrea, Laura Georgescu (copil şi victimă a Sistemului), şi când a apărut şi informaţia de la fetiţa lui Condrea cum că acesta nu mai fusese văzut din miercurea de dinaintea accidentului petrecut duminică seara. Ipoteza cu mistificarea, cu Dan Condrea în Venezuela, Cuba sau Baleare a prins din ce în ce mai mult contur. Cum ar veni, Dan Condrea îşi bea cafeaua cu Dinu Patriciu şi Codruţ Marta, sub privirile materne ale Elenei Ceauşescu, care tocmai a împlinit 100 de ani, undeva pe o insulă exotică. Fantezia, bat-o vina, nu poate fi oprită. Oricum, Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, o firmă care se ocupa cu distribuţia de dezinfectanţi pentru spitale şi instituţii publice, a fost declarat definitiv mort civil în România.

„HexiPharma” deţinea până mai ieri spre 20 % din piaţa de dezinfectanţi. Dacă Dan Condrea era o altă reîncarnare a lui Dracula (în afară de Traian Băsescu), cât de corecţi, de profesionişti şi respectuoşi cu legea sunt ceilalţi distribuitori, concurenţa lui „HexiPharma” ? Această întrebare nu a preocupat excesiv nici televiziunile supraexcitate şi chiar deloc pe factorii responsabili. E deja adjudecat faptul că „HexiPharma” şi patronul său, Dan Alexandru Condrea, lucrau mână în mână cu unul sau mai multe servicii de informaţii româneşti (poate chiar şi cu unul sau două servicii străine, de la Est sau de la Vest…), dar nu e deloc la fel de clar faptul că şi ceilalţi jucători din „Pharma”, ca şi cei din energie şi din alte domenii strategice (armament, hrană, educaţie…), lucrează cel puţin cu unul dintre serviciile din ţările lor, din S.U.A., Franţa, Germania, Rusia etc.

Ancheta lui Cătălin Tolontan a scos de pe piaţa distribuţiei de produse medicale, brusc şi violent, o firmă românească şi l-a aneantizat pe patronul acesteia. Foarte probabil, locul lăsat liber de firma românească va fi ocupat urgent de o firmă străină sau de o multinaţională. Autorităţile române, în frunte cu preşedintele şi premierul, au fost total absente. Cel mult, poate, s-au uitat seară de seară pe toate televiziunile, ca foarte mulţi români. La mai bine de o lună de la declanşarea imensului scandal a avut loc o şedinţă C.S.AT., în care s-a discutat şi despre catastrofa din Sănătate. Decizia, cu puternic damf ceauşist, te lasă cu gura căscată. Ce a citit de pe o hârtie Klaus Iohannis, care joacă rolul de preşedinte al României ? Iată: „Trimestrial, aşa s-a stabilit, Guvernul României va prezenta Consiliului Suprem de Apărare a Ţării informări cu privire la sistemul de sănătate publică şi starea de sănătate a cetăţenilor!”. Coşmar curat! Să descifrăm: C.S.A.T. e o adunare nedemocratică, destui dintre cei prezenţi nu sunt aleşi, ci numiţi; „organizaţiunea” e una recesiv sovietică, comunistă, care concurează şi chiar surclasează, cu totul nedemocratic, guvernul şi Parlamentul care a votat guvernul. Cum a ajuns CSAT să dubleze guvernul şi Parlamentul ? De ce trebuie să le raporteze Poporul conducătorilor, şi nu invers ?! Dezastrul din Sănătate e, de fapt, unul mult mai întins. El a cuprins toată societatea românească, mai ales partea ei de sus (peştele de la cap se-mpute). Cătălin Tolontan, oricât de genial dotat ar fi, nu poate înlocui procuratura, Ministerul de Interne, guvernul, Preşedinţia şi serviciile secrete, care de-acum se găsesc grav puse în cauză.

Tulburarea prin care trece în aceste săptămâni şi luni populaţia României e de-o amploare rar întâlnită, cu consecinţe imprevizibile. La Paris, de unde ne-au venit destule revoluţii, manifestanţii împotriva noii legi a muncii au dat buzna în uşile şi geamurile studioului de televiziune în care se găsea ministreasa „Muncii”, autoarea contestatei legi, care a trebuit să fie exfiltrată pe loc. Îi vom vedea şi pe concetăţenii noştri dând buzna în studioruile de televiziune de unde sunt manipulaţi zi după zi sau în sălile de şedinţe unde se decide, teatral, gomos dar iresponsabil, soarta lor ?

Autor: Petru Romosan

Sursa: Art-Emis

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Radiografia REALITATII pe care o traim, in cele doua componente care interfereaza: REALITATEA “INFECTA”, OBIECTIVA, PALPABILA, LA VEDERE si REALITATEA VIRTUALA: LUMEA IN CARE NE REFUGIEM, cautand raspunsuri la intrebari de genul: Cum am ajuns sa traim o viata inchiriata? Cine-anume ne-a adus la marginea prapastiei? De ce suntem manipulati, mintiti, indoctrinati, inrobiti, hipnotizati in continuu, la toate nivelurile si mai ales cat mai suportam/induram, in tacere, aceasta IMENSA MINCIUNA?
    Daca ne dezmeticim putin, observam partea buna/ plina a paharului, care ne ajuta sa: IDENTIFICAM CAUZA, MICROBII care au generat INFECTIA, sa: ANALIZAM, INVESTIGAM, CERCETAM METODELE DE STABILIRE A DIAGNOSTICULUI CORECT, urmat de: APLICAREA UNUI TRATAMENT ADECVAT DE VINDECARE la nivel individual, de grup, de tara, global, universal-valabil.
    DEZMETICIREA! FITI VII, CA AM MURIT DE-ATATA SOMN!!!