Politică

“O casă dezbinată în sine nu poate dăinui!”

PSD începe să contabilizeze prea vizibilele tensiuni interne din jurul luptei pentru putere.Liderii PSD nu s-au erodat atît de mult la începutul anului, cînd zeci de mii de tefelei le cereau pielea pe băț, cît s-au erodat în urma celor două crize guvernamentale, cînd conducerea de partid n-a fost de acord cu apariția unui nucleu autonom de putere la Palatul Victoria.

Din aceste lupte n-a ieșit nimeni cîștigat.

Liviu Dragnea și-a erodat din nou capitalul de încredere pe care îl acumulase în momentele de victorie, bunăoară anul trecut, cînd PSD a cîștigat alegerile de manieră mai mult decît convingătoare, și s-a întors înapoi la 15%.

Premierii PSD au pornit cu stîngul în mandatul lor. În loc să beneficieze de o lună de miere, cum au beneficiat alți premieri anteriori, Tăriceanu, Boc, Ponta, ei din contră au avut parte de o lună de fiere. Drept pentru care nici unul din ei n-a scos capul cine știe ce la nivel de încredere, iar Tudose acum este din nou sub 20%.

Iar partidul per ansamblu, PSD, scade pentru prima dată după mult timp sub 50% în opțiunile de vot, într-un context de participare din ce în ce mai scăzută la vot.

Cuvîntul cheie pentru toate aceste semne? Dezamăgire. Și nici n-a început încă iarna…

Autor: Mirel Palada

Sursa: Mirel Palada

Abonează-te la newsletter