Analize și opinii Cultură și Familie Politică

“NOUA REPUBLICA” = noua diversiune cu pretentie de “alternativa”, pusa in slujba regimului BASESCU-CIA-FMI. Despre manipularea miscarilor “ANTI-SISTEM”

“Alba-ca-Zapada” lui Mihail Neamtu – aceeasi femeie usoara invechita in rele, care se pretinde fecioara, pentru a ne mai seduce inca o data…

Ce paralela se incearca intre miscarile populare “glossy”, corecte politic si fals conservatoare si… Miscarea Legionara?

Ca de fiecare data in istoria recenta, strategii manipularii incearca sa capitalizeze energiile depozitate in “subconstientul” societatii, adica in aceazona gri care este deceptionata de toata clasa politica, care nu este afiliata niciunui partid si niciunei orientari deja existente, care inca nu e mobilizata si “captiva” electoral, care tanjeste dupa ceva “nou”, dupa o noua cauza in care creada,  care vrea o noua directie in care sa isi puna “speranta” si convingerea. Existenta acestei zone gri este cu atat mai semnificativa in perioade de criza, cand s-a naruit credibilitatea alternativelor politice mainstream, a partidelor “clasice” care au animat si mobilizat pana atunci oamenii, cand structura societatii este violentata agresiv de “reforme” sau socuri de sistem.  Este situatia pe care o traim acum, cand oamenii sunt scarbiti de tot ce inseamna politica si cand suntem supusi unor presiuni sociale tot mai puternice care imping catre disperare sau, cel putin, dezorientare. Vedem ca dinspre “stanga” anti-globalista ni se serveste nimic mai putin decat… revolutia mondialaOare dinspre “dreapta” ce ni se pregateste?

Un astfel de climat al tulburarii, haosului si, poate, in curand, al deznadejdii, cand bancul de pesti a intrat in vrie, este momentul de “vis” al oricarui pescuitor in ape tulburi. Este un scenariu clasic, prin care o societate este aruncata in haos pentru a striga si primi apoi, cu bratele deschise, pe “salvator” –strategia demonilor descrisi de Dostoievski. Pana acolo, insa, asistam lastrategii de manipulare de etapa. Si se pare ca intram in etapa “miscarilor populare” – a lansarii la apa sau a reactivarii unor organizatii “tinere”, “de dreapta”, “nationaliste” (cica), “conservatoare” (chipurile) care sa acopere tot spectrul asteptarilor din aceasta zona.

Momentul de acum a fost anticipat si pregatit de sinistrul si penibilul ideolog (candva sociolog), activist si propagandist de curte al lui Basescu, pe nume Sebastian Lazaroiu – il stiti, cel care profetea” o noua “revolutie sexuala” si se arata extrem de “ingrijorat” de “deficitul de femei” de pe “piata sexului” (!), precum si de inmultirea barbatilor frustrati sexual, pentru care nu vedea alta solutie decat… legalizarea prostitutiei. Nu de alta, dar ca nu cumva barbatii acestia sa se apuce sa faca o… “revolutie”:

LEGALIZAREA PROSTITUTIEI – OBLIGATORIE PENTRU EVITAREA REVOLTELOR SI VIOLENTELOR!

DEFICITUL DE… FEMEI: pericolul la care cugeta al nost’ ministru al Muncii, Sebastian Lazaroiu. Solutia: LEGALIZAREA PROSTITUTIEI

Tot Lazaroiu a fost cel care a lansat la apa ideea miscarii denumite “Alba ca Zapada, vizand “nasterea” unei miscari populare “de jos”, din randurile“societatii civile“, ale celor care au asteptari si valori “de dreapta” si nu s-ar regasi, totusi, in actuala guvernareEvident, asistam la o self-fuflfilling prophecy: adica lansarea unei profetii care reprezinta, in realitate, o agenda (semi)-ascunsa la care cel care o anunta tocmai lucreaza in “laborator” pentru a fi transpusa in realitate.

Mai intai s-a ivit la orizont, subit si suspect, in aceasta vara, Romania Juna a unei fantomatice Ligi a Studentilor Romani din Strainatate, cu filiatii bancaro-diplomatice si cu relatii dintre cele mai sus-puse, dar si cu un discurs de lemn patriotard, care a incercat sa exploateze in scopul unei agende tulburi capitalul simbolic al Bisericii Ortodoxe si, in particularal Manastirii Putna. Pentru ca apoi, de la cel mai falnic traditionalism ortodox, sa ajunga sa se declare, rapid, de acord cu toate orientarile sexuale! Despre Romania Juna am scris si vom mai scrie, vrand Domnul. Parea si ea o candidata foarte buna la statutul de Alba-ca-Zapada… si nu ar fi exclus sa revina pe firmament in aceasta calitate.

Deocamdata, dupa mai multe tatonari, se pare ca s-a decis: “Alba ca Zapada” va purta numele de…Noua Republica, un “proiect” diversionist care i s-a incredintat tanarului filosof si teolog Mihail Neamtu(candva o speranta si o promisiune anuntate in spatiul publicisticii ortodoxe – dar, ca si in alte cazuri mai faimoase, ratate, din pacate,… din pacatele oportunismului), esuat si el in rolul unui biet valet din pleiada “intelectualilor” /sinecuristilor pusi in slujba lui Traian Basescu. Bineinteles nu singur, ci alaturi de o echipa de strategi de profesie, care se vrea a fi crescuta, conform declaratiilor liderului sau, dupa modelul bulgarelui de zapada si printr-o agresiva campanie de… internet (cum altfel?).

Lansarea este cusuta atat de vizibil cu ata alba incat ajungi sa te intrebi: cum de nu le este un pic de jena sa minta atat de prost si sa ne invesmanateze o prostituata notorie, sordida si impenitenta in… straiele feciorelnice ale Albei ca Zapada?!

Una din marile si gogonatele minciuni este legata de asa-zisa spontaneitate a miscarii. Chipurile, nimic nu a fost premeditat, totul este asa, rezultat al unei stari care incepe sa se cristalizeze. In realitate, nimic nu este mai artificial decat aceasta miscare a strategului-sef al lui Basescu (Sebastian Lazaroiu) la care s-au angajat slugi obediente si inteligente ca Mihail Neamtu. Mai ales cand ai ca teren de afirmare internetul si cand scopurile tale sunt atat de ambitioase, iar mesajul politic atat de clar subordonat puterii prezidentiale si agendei sale.

Mihail Neamtu, pe langa functia de  – pana acum 2 saptamani! – director stiintific de la IICCMER-ul lui Vladimir Tismaneanu (din aceeasi familie ideologica si partinica), a fost responsabil, pana acum, si de platforma de internet Madame Blogary, devenita Asociatie intre timp. Site-ul este cunoscut pentru opiniile sale militant favorabile actualei puteri, si pe el a fost publicat manifestul care ar fi dat, chipurile, nastere curentului Noua Republica. Asociatia Blogary si Noua Republica, dupa cum aflam, sunt complementare, chiar daca nu se confunda (desi, dupa cum vedem, sunt aceiasi oameni…). Pe platforma este foarte activ si“Bleen” (Mirel Axinte), fostul consilier blogger al lui S. Lazaroiu.

Anuntul privind lansarea Asociatiei a fost facut cunoscut pe platforma Hotnews odata cu lansarea in blogosfera a ministrului de externe si vicepresedinte PDL, Teodor Baconschi– si acesta tot un intelectual “feciorelnic” luat sub aripa sa de Traian Basescu, tot teolog (si mentor al lui Neamtu), dar si presedinte al unei asa-zise Fundatii Crestin-Democrate, o alta platforma pedelista de testare a apelor, unde – ce sa vezi? – M. Neamtu indeplinea functia dedirector de programe.

Ca lucrurile sa fie definitiv clare, mai aflam ca unul din fondatorii N.R. este sitanarul Dacian Tolea, care este membru PDL (din”aripa” ex-PLD, a lui Valeriu Stoica) si detine in prezent functia de… consilier al ministrului Comunicatiilor, Valerian Vreme.

Cam acesta este contextul politic si mediatic, acesta este mediul din care “izvoraste” miscarea Noua Republica.

Va dati seama ca toti oamenii acestia se pretind nici mai mult, nici mai putin, decat… “anti-sistem” (!!) cand ei lucreaza de mult, efectiv si… sistematic chiar in interiorul structurilor care tin de varful sistemului de putere romanesc?! Si inca nu vorbim decat de cele vizibile…

“Suntem anti-sistem. Dar daca sistemul, in schimb, inseamna cu adevarat o democratie constitutionala care este bazata pe o respectare autentica a separatiei puterilor, atunci suntem traditionali intr-un anumit sens”.

In plus, este de domeniul evidentei ca nimeni in Romania nu ar fi promovat atat de insistent si concertat pe internet si in media daca nu ar avea suportul puterii si al… serviciilor secrete.

La putin timp de la lansare, au si aparut promotorii si aplaudacii de meserie, care fac parte din aceeasi strategie concertata. Astfel, aparitia Noii Republici ar fi, nu mai mult, nici mai putin, semnul ca, in sfarsit, am fi devenit o natiune! sau ca, intr-o maniera mai putin explicita, tinerii ar avea sansa sa fie… creatorii unei identitati nationale. Intr-o tusa parca si mai groasa, la fel de implicita, versatul ziarist… traseist Ion Cristoiu ii face reclama noii miscari comparand-o chiar cu… Miscarea Legionara, in anumite aspecte, exclusiv cele pozitive:

Când vorbeşte de o repetare în viitor a Mişcării legionare, Nicolae Breban nu vizează repetarea organizaţiei dintre cele două războaie, ci apariţia  unei organizaţii sau a unui partid care, asemenea Mişcării, se va forma de jos în sus, va reuşi să atragă de partea sa minţi strălucite ale tinerei generaţii de intelectuali şi, îndeosebi, va da curs unei credinţe sincere, profunde, în rolul deosebit al naţiunii române în lume. Eu însă aş adăuga notelor înfăţişate de autor ca posibil de a se repeta în viitor şi una amintită de el doar în treacăt: voinţa reală, curată, de înnoire, de moralizare a vieţii politice.

Am stârnit indignarea bolşevică a multor talibani ai democraţiei afirmând la emisiunea „Profesioniştii” a Eugeniei Vodă că extraordinara putere de seducţie exercitată de Mişcarea legionară în rândurile tinerilor de la vremea respectivă şi-a avut cauza în polemica subînţeleasă sau făţişă cu tarele politicianismului interbelic: imoralitatea, corupţia, oportunismul, traseismul.

Asistăm azi la o tot mai mare distanţare a tinerilor, dar chiar şi a maturilor de politică, văzută, după douăzeci de ani de democraţie mai mult sau mai puţin originală, ca un teritoriu al negustoriei morale, al alianţelor făcute şi desfăcute peste noapte, al demagogiei folosite pentru câştigul electoral. Ceea ce Nicolae Breban numeşte o repetare a Mişcării legionare ar putea fi nu numai o acţiune pornită de jos în sus, concentrată pe cultivarea orgoliului naţional, dar şi una în care Onoarea, devenită fel de a fi, va lua locul miş maşurilor tipice partidelor politice româneşti din ultimii 20 de ani.

Daca citim cu atentie interviul acordat pentru Hotnews de Mihail Neamtu si…noul catehism al revolutionarului de dreapta lansat de “Noua Republica”, vom regasi mare parte din aceste idei:

Noua Republica este un proiect politic, sustinut la firul ierbii si propulsat prin efectul bulgarelui de zapada. E un experiment democratic in aer liber. Totul confirma teoria ordinii spontane: un manifest intitulat “Noua Republica” asociat unui “manual de lupta” care apoi s-au rostogolit in doar 48h pe cateva zeci de bloguri, strangand apoi mii de aderenti. Grupul de prieteni care a gandit proiectul Noua Republica a fost complet surprinsi, de unde si simplitatea absoluta a site-ului care culege semnaturi. Ne dumirim din mers si setea de schimbare e incredibila. Pe langa nemultumirea milioanelor de romani fata de iresponsabilitatea clasei politice, noi pledam pentru innoire: idei curajoase, oameni cu caracter, institutii reformate.

Astazi Romania are nevoie de un restart, de o reincepere a unui ciclu politic care sa presupuna nu doar idei si institutii noi, ci mai ales caractere, oameni credibili. Acesti aomeni trebuie indentificati. Noi ne-am dat seama ca acesti oameni sunt in general scarbiti de structurile politice actuale. Ca partidele, mai ales de centru-dreapta, nu reusesc sa atraga suflul din marile orase si oamenii care sunt buni in ceea ce fac, care aduc plus-valoare in comunitatile lor, care traiesc pe picioarele lor si nu obtin sprijin de la stat in mod direct.

Suntem anti-sistem. Dar daca sistemul, in schimb, inseamna cu adevarat o democratie constitutionala care este bazata pe o respectare autentica a separatiei puterilor, atunci suntem traditionali intr-un anumit sens.

Iata cateva extrase din Crezul Noii Republici:

Pentru ca răul să triumfe în vremuri de criză, e suficient ca oamenii buni să stea deoparte şi să nu facă nimic. Sunt cuvintele unui politician şi cărturar care, la marginea Europei apusene, şi-a slujit ţara cu devotament şi ardoare. Vremurile de criză despre care vorbea Edmund Burke sunt şi vremurile noastre.

Sunt milioane de români care vor să dea ţării un alt viitor: nici colonie economică, nici insulă ocolită de marele capital.

Românii de bună credinţă aparţin unei naţiuni care şi-a luat destinul în propriile mâini. Românii de bună credinţă sunt demni de istoria naţiunii lor.Ei nu cerşesc privilegii, ci îşi câştigă singuri pâinea. Românii de bună credinţă ştiu că suntem o ţară protejată de cea mai puternică alianţă militară şi că aparţinem unui foarte râvnit spaţiu de cultură şi civilizaţie euro-atlantică. Şansa e de partea noastră.

Lumea se schimbă şi românii au nevoie de o Nouă Republică: nu republica socialistă a lui Gheorghiu-Dej, nici republica lui Ion Iliescu & Antonie Iorgovan. O Nouă Republică a românilor de pretutindeni.

Asadar, la vremuri de criza, “o noua republica”, pentru a se inscrie in trendul global, ba chiar pentru a experimenta “avangardist” beneficiile nepretuite ale… noii ordini mondiale. Mesajul este clar si, de fapt, a fost anticipat de acelasi Lazaroiu, care a vorbit recent, intr-un dialog filmat cu… Mihail Neamtu (ce de coincidente!) despre noua ordine institutionala a Romaniei. Concept pe care l-am anticipat si noi, evident in cheie negativa, descriind dezastrele nationale si sociale induse de reformele marca FMI-Banca Mondiala, aplicate cu sarg si sadism de regimul prezidential Basescu.

In mod evident, Noua Republica este construita pe calapodul o rwellian al“doctrinei Basescu”: adica acel model de limbaj politic conform caruia clameziindependenta atunci cand tu insuti o calci in picioare si renunti la ea, sa vorbesti de faptul ca Romania nu trebuie sa fie colonie cand tu insuti ai facut-o astfel, etc.

O inovatie de catehism revolutionar al “Noii Republici” este ideea romanului de buna credinta. Avem aici una din tacticile cele mai parsive, cu un continut de pura extractie bolsevica. Nu este ceva fara precedent: Nicolae Balcescu, ideologul pasoptistilor masoni elaborase si el un Manual al Bunului Roman. Care e ideea unor astfel de definitii standard despre cine e roman de buna credinta si cine nu? Este evident: delimitarea intre romanii buni si romanii rai. Intre dusmanii poporului si prietenii lui. Suna familiar, nu? Ei bine, printre trasaturile incluse in portretul romanului de buna credinta se regasesc (traduse din limbajul de lemn) si acestea:

– munceste ca un sclav, dar refuza orice fel de drept sau serviciu social in schimb;

si:

– crede cu fanatism in apararea militara oferita de SUA-NATO si de scutul anti-racheta.

Caci asta inseamna, de fapt, “nu cersesc privilegii” si “suntem tara protejata de cea mai puternica alianta”. Ca multe privilegii am avut pana acum de la parodia de stat social ce a fost statul roman pana acum…

Asadar, intelegem de aici ca a fi impotriva masurilor de “austeritate”dictate de FMI si UE si a fi de parere  – intamplator, aceeasi parere cu a specialistilor – ca scutul antiracheta este un imens risc la adresa sigurantei nationale si nu un avantaj, te face automat roman … de rea-credinta.

Portretul romanului de rea-credinta este creionat, indirect, si in Manualul de luptaal Noii Republici:

Militantul de dreapta e caracterizat de un optimism molipsitor. Acolo unde majoritatea proclamă dezastrul și fatalitatea eșecului, omul de dreapta are soluţii și le articulează convingător.

Nu ezita să inviţi și a doua oară o persoană care rămâneindependentă/neutră.

Stânga se bazează întotdeauna pe alegătorii neinformaţi, needucaţi și ușor de manipulat prin discursul urii. Dreapta se bazează pe alegătorii inteligenţi, informaţi, cu personalitate, cu idei, soluţii și spirit întreprinzător. Stânga generează ură și discurs apocaliptic iar dreapta oferă stabilitate.

Nu uita niciodată că mass-media controlată de USL oferă informaţii selective, tendenţioase și false unui electorat confuz. Îţi recomandăm să urmărești comentatorii posturilor de televiziune: TVR Info, TVR, B1TV, 10 TV, precum și intervenţiile unor jurnaliști credibili de la Revista 22, Kamikaze, România liberă și Evenimentul Zilei.

Asadar, daca esti mai pesimist, apocaliptic, critic, poate vehement chiar(chiar daca in limitele decentei) sau, pur si simplu, neutru si mai si urmaresti canalele media neinregimentate in oastea tot mai extinsa a gretosilor lingusitori prezidentiali, ei bine atunci esti deja suspect. Nu prea esti roman de buna credintaSa nu uitam ca defetismul (pesimismul, adica simplul realism) era incriminat in regimul nazist. Ideea cu stanga ce ar fi… apocaliptica este oricum o prostie crasa – discursul apocaliptic si al urii e specific intru totul si intru totul dreptei, din punct de vedere istoric. Si tot dreapta sau neoconservatorismul ne ameninta cu apocalipsa europeana, daca nu se transforma Uniunea Europeana in stat federal!


De fapt, si stanga si dreapta, in variantele sale contemporane, folosesc acelasi discurs al apocalipsei si al urii: adica sperie oamenii cu alternativa dezastru pentru a veni cu propria “solutie”-capcana, iar cei care nu agreeaza sau nu cred in propaganda lor devin tinta a unor discursuri ale urii.

In fine, trebuie remarcat si confirmat faptul ca TOATE miscarile care vor sa mobilizeze si sa capteze energiile din zona gri a societatii sunt propagate astazi prin internet, caci traim o noua era a revolutiilor. Din acelasi Manual:

Noua Republică e un proiect care va ţine cont de noile tehnologii media. Astăzi, producerea unui videoclip, a unui slogan, a unui poster și a altor mesaje vizuale este facilitată de canale precum YouTube, Vimeo, etc. Exploatează aceste oportunităţi unice. Încearcă să produci un clip viral.

Există oameni care nu cunosc resursele vaste ale comunicări pe Internet (e-mail, Facebook, Twitter). Nu ignora faptul că un simplu SMS poate genera astăzi un mesaj pe blogul personal, Facebook și Twitter.Vorbește despre proiectul Noua Republică în intervenţiile tale la staţiile localede radio şi TV.

Dar, de unde pana unde comparatia cu Miscarea Legionara, ne-am putea intreba? Mai ales ca Noua Republica se delimiteaza de “teoria conspiratiei” si de miscarile “extremiste”? Comparatia facuta se plaseaza la alt nivel: la cel al izbucnirii, in forma organizata, DE JOS IN SUS, a unei miscari de ferventa mobilizare menita schimbarii clasei politice. Aici este termenul de comparatie si aici, intr-adevar, ML ramane singura miscare politica romaneasca de acest gen care s-a format de la sine, spontan, fara sa fie generata artificial. Si de aceea mereu au incercat sa o “cloneze”, atat in interbelic, prin diferite strategii ale Regelui Carol II, de a crea structuri asemanatoare, care copiau pur si simplu Miscarea, cat si in prezent, dupa cum bine vedem.

Si in interbelic au existat nenumarate incercari de a capta elita tanara interbelica in miscari politice care sa fie aservite vreunui lider politic sau altuia, lucru care l-a determinat, de pilda, pe un Mircea Vulcanescu sa stea deoparte de orice implicare politica. Noua Republica este o astfel de stratagema care incearca sa creeze, de aceasta data artificial, programat, o miscare bazata pe o parte din miturile interbelice: elita tanara, traditie, identitate, o noua Romanie, o noua ordine, impotriva coruptiei, impotriva politicianismului,eticheta lansata de altfel in acea perioada. De altfel, legionarismul avea o puternica asemanare cu pasoptismul in unele privinte, oricat de surprinzator ar putea parea acest lucru pentru ideologii corectitudinii politice. Nu este insa aici momentul sa dezvoltam. Asadar, un fel de Miscare Legionara… Glossy, care sa capteze elite ce vibreaza la astfel de mesaje, dar care nu se identifica cu gruparile mai radicale din acelasi spectru – si ele bine controlate si alimentate corespunzator pe nişa lor.

Cum spuneam de la inceput , Noua Republica nu este singura miscare de acest gen. Mai sunt zone gri care trebuie acoperite. In opinia noastra, Romania Juna este tot un fel de Noua Republica, poate chiar mai subtila. Girata si finantata masiv de BNR si de banci private, cu legaturi in politica de nivel inalt si, in plus, promovata inclusiv pe siteurile masonilor (!), Romania Juna este lansata cu acelasi mesaj al elitelor tinere care sunt hotarate sa faca diferenta si sa se implice in.. renasterea neamului.

In plus, exista o oarecare legatura intre Romania Juna si Noua Republica in chiar persoana lui Mihail Neamtu, care este desemnat moderator al Grupului de Identitate Nationala al R.J. (al treilea in sir).

De asemenea, chiar daca are deja o istorie in spate, nu credem ca este intamplatoare nici propulsarea tot mai evidenta a miscarii Noii Drepte in prim planul atentiei publice (vezi aici si aici). Tocmai pentru ca trebuie acoperit tot spectrul de orientari, miscarile de acest gen, asupra carora am avertizat de mai multe ori, vor fi scoase de la naftalina sau, pur si simplu, create artificial.

Trebuie sa constientizam mai mult decat oricand, faptul ca si zona accentuat ortodoxa, sensibila la transformarile actuale ale lumii, pe care le priveste prin prisma profetiilor vremurilor de pe urma si ale Apocalipse, se afla in vizorul laboratoarelor serviciilor secrete. Sau, mai degraba, cu atat mai mult zona aceasta. De altfel, s-au conturat deja, pe internet si nu numai, astfel dedirectii diversioniste care cauta sa capteze pe cei sensibili la astfel de subiecte, sa ii transforme in public “captiv” si sa ii implice in cine stie ce actiuni provocatoare. De altfel, de aceea am si analizat mai in detaliu experimentul numitNoua Republica nu atat pentru aceasta initiativa in sine, cat pentru metoda care sta in spatele ei, pentru genul de strategii care de acum inainte vor fi folosite, credem noi, tot mai intens.


Este cazul sa fim foarte constienti de acest lucru si sa parasim cu totul atitudinea de genul “tot ce zboara – si se pretinde ortodox – se mananca”.Va trebuie sa fim mult mai atenti si sa discernem totul numai si numai prin ce avem de la Sfintii Parinti si din Scripturi, in ceea ce priveste intelegereavremurilor actuale, iar in ceea ce priveste actiunea, sa ne ferim de astfel de miscari mobilizatoare, oricat de generoase si ortodoxe ar putea parea la un moment dat, si sa faptuim cele crestinesti, cele cu adevarat indispensabile unor vremuri de criza.


Dupa cum vedem din materialele catehetice ale Noii Republici, pretentia de“alternativa” anti-sistem e deja la moda, e deja o tendinta, si cu siguranta tendinta e imprimata cu anume scop. Sa stam bine si sa luam aminte!

Jean Francois Revel, altminteri liberal incurabil, personalitate a politologiei europene, editorialist de ţinută, fost redactor-şef la „L’Express”, autor al mai multor titluri de succes, reia, în cartea sa „Marea paradă” (Ed. Humanitas, 2002), un articol publicat la 28 august 1968, „Micul scriitor roşu”, în revista pe care o conducea, după Jean Servan Schreiber. Este un comentariu la „cărticica roşie” a lui Mao Zedong, devenită un best-seller în Franţa, după traducerea ei. În discursul în care vorbeşte de cele o sută de flori, oricât de înflorită ar fi formularea, tema este „Despre justa rezolvare a contradicţiilor în sânul poporului”, raţionamentul fiind mereu acelaşi: discuţia e liberă în sânul poporului, dar în practică obiecţiile împotriva partidului au două izvoare – adversarii revoluţiei, care nu trebuie să aibă dreptul la exprimare, şi partizanii sinceri ai revoluţiei, care nu sunt niciodată, de fapt, în dezacord cu partidul.

Mutatis-mutandis, manifestul „Noua Republică”, mişcare politică iniţiată de teologul Mihai Neamţu, director ştiinţific, până acum câteva zile, la IICCMER (Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc), de unde şi-a dat demisia, cu unele bune referinţe în rândurile elitei intelectuale din Bucureşti, e o colecţie de elucubraţii, în cheia textelor din „Scânteia” anilor ’50. Apropiat al ministrului de Externe Teodor Baconschi şi al fostului ministru al Muncii, Sebastian Lăzăroiu, Mihai Neamţu se adresează „cetăţenilor de dreapta”, omiţând că avem o guvernare de dreapta de vreo şapte ani. În scrierile lui, traduse în vreo trei volume, fiecare a câte 180 de pagini, Mao se întreba dacă se poate critica marxismul. Şi răspundea: bineînţeles, căci marxismul „nu se teme de critică”, „dacă ar putea fi învins de critică n-ar fi deloc bine”. Aşadar, era discutat degeaba, de vreme ce era invulnerabil.

Aidoma celor o sută de flori, care puteau să înflorească din punct de vedere intelectual, important fiind ca „ierburile veninoase” să nu fie lăsate să se amestece „cu florile înmiresmate”, ceea ce perorează Mihai Neamţu, deşi, mai degrabă, aiurează, are un iz maoist updatat. „Prin iresponsabilitatea funciară a lui Victor Ponta, Dan Voiculescu şi Crin Antonescu, România riscă derapajul rapid, pe o pantă a falimentului economic şi a dezastrului social. Aşa cum liberalii lui Tăriceanu&Vosganian au golit visteria ţării înaintea furtunii, Ponta&Antonescu vor amaneta viitorul copiilor noştri”; „Socialismul (fie şi deghizat în socialism liberal) instigă la invidie şi ură de clasă. Capitalismul crează locuri de muncă şi stabilitate. Guvernarea de dreapta garantează o imagine pozitivă a României în ochii pieţei libere. Stânga ne lasă la cheremul cămătarilor şi a statelor cu trecut şi prezent comunist”. „Nu uita niciodată că mass-media controlată de USL oferă informaţii selective, tendenţioase şi false unui electorat confuz”. „Îţi recomandăm să urmăreşti comentariile posturilor de televiziune TVR Info, TVR, B1 Tv, 10 TV, precum şi intervenţiile unor ziarişti credibili de la revista 22, Kamikaze, România Liberă şi Evenimentul Zilei”.

Încărcată de logică, plesnind de autenticitate, se dovedeşte şi afirmaţia „stânga va alunga investitorii străini către meleaguri mai ospitaliere”. Cei de la Nokia pot depune… mărturie. E de bonton să critici USL, mai ales cand n-o faci gratis, dar e inutil să păstrezi speranţa de a salva dreapta deja naufragiată, prin jalnice platitudini. Singurul mod de a mai salva PD-L, adică dreapta, fără sfaturi morale, emfatice şi ridicole, e descotorosirea de acest partid, fără a mai apela la magie neagră. Reciclaţii intelectual de dreapta, Mihai Neamţu şi Dacian Tolea, acesta din urmă PDL-ist legitimat, director în Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, nu bat deloc câmpii, cum s-ar crede, ci anunţă de pe acum o radicalizare fără margini a discursului la următoarele alegeri, dovedindu-ne că poţi să nu fii idiot solemn de la natură, dar poţi avea idioţenia şi cinismul pe tastatura calculatorului.

“Stabiliește un contact cu organizaţia centrală. Alege o temă de protest civic. Propune o listă de vorbitori. Ia contact cu presa locală. Pregătește postere, afișe, anunţuri în blogosferă. Folosește intensiv SMS-ul. Caută sloganuri puternice

Descoperă noi lideri la nivel local şi fă-i cunoscuţi liderilor de la centru.

Nu lăsa activitatea de recrutare pe seama altora.

Nu te limita la prieteni și familie. Nu subestima valoarea entuziasmului la vârstele tinere.

Discuţiile domestice despre Noua Ordine au ca scop discutarea ultimelor știri din piaţă.

Întâlnirile la domiciliu trebuie să fie iniţiativa ta. Nu te aștepta niciodată ca alţii să-ţi ceară de la centru ceea ce tu poţi face singur la tine acasă. Nu uita de puterea exemplului personal.

Absenteismul favorizează abuzul și face jocul baronilor sau castei politicienilor.

Abandonează timiditatea.

Luptă cu determinare!

Nu sunteţi singuri, suntem foarte mulţi.”

Nu, v-ati inselat, nu sunt citate din Demonii lui Dostoievski, ci din Manualul de Lupta al Noii Republici. Nu stiu cine sunt, dar ma-ntreb daca functioneaza tot in celule de cate cinci? Pana la urma mai mult de cinci n-au cum sa participe la intalnirile la domiciliu. Deci, in mod sigur, nu sunteti singuri, suntem o celula de cinci!

PS: uitasem cel mai important punct din Manual: “Îţi recomandăm să urmărești comentatorii posturilor de televiziune: TVR Info, TVR, B1TV, 10 TV, precum și intervenţiile unor jurnaliști credibili de la Revista 22, Kamikaze, România liberă și Evenimentul Zilei.”

sursa: razbointrucuvant.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Orice urca coboara , insa diferenta consta in cat de tare coboara, ma gandesc cu groaza ce va urma atunci cand toate astea cu nea Base se vor termina.

  • romani, lasati sorti sa aleaga, voi puneti doar votul!
    cum?,
    cereti tuturor celor care-i cunoasteti sa mearga la vot, masiv, si sa voteze toti primul candidat independent de pe lista. daca scoate peste 50%, colegiul este castigat de independent.
    sigur, va intrebati care candidat sa fie votat, simplu : primul independent de pe lista. d-zeu il va alege fiindca asezarea in lista va fi la tragere la sorti,
    asadar, nu votati nimic altceva, doar pe primul independent ce va fi pe lista.