Politică

Norica Nicolai: “Legea răspunderii magistraților e absolut necesară!”

Eurodeputatul Norica Nicolai, vicepreședinte al grupului ALDE din Parlamentul European, a acordat  o declarație PSnews.ro, în care a comentat propunerea privind adoptarea unei legi a răspunderii magistraților, despre care a susținut că „este absolut necesară”.
norica_nicolai_europarlamentar_alde_despre_turcia

„Și în perioada când eram în Senat, am modificat la vremea aceea procedura, introducând răspunderea financiară directă în cazul condamnărilor României la CEDO. A excepta o categorie profesională de la răspundere, chiar atunci când a greșit, înseamnă a o situa în afara legii și a discrimna întreaga populație, ceea ce nu este corect. Deci e nevoie de o lege a răspunderii magistraților, cu criterii foarte clare”, a subliniat Nicolai.

În același context, Norica Nicolai s-a pronunțat împotriva ideii ca procurorii să fie scoși din categoria magistraților.

„Opinia mea este că procurorii trebuie să rămână magistrați, pentru că sunt parte a sistemului judiciar, sunt titularii acțiunii statului, dar putem să facem o analiză foarte serioasă dacă prezența lor sub autoritatea Ministrului Justiției nu-i poate trece direct în puterea Executivului, și atunci n-ar mai avea această calitate. Dar va trebui făcută o analiză foarte serioasă”, a detaliat parlamentarul european.

Sursa: InPolitics.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Daca as fi magistrat, n-as fi de acord cu Lg. Raspunderii magistratilor, decat in conditiile in care se REFORMEAZA LEGISLATIA de la A-Z, tinand cont de faptul ca pe un temei legal stramb, hotararea judecatoreasca nu se poate pronunta decat stramb-cu potential castig de cauza la CEDO si, sunt suficiente semnale de alarma in acest sens, insusi presedintele CCR, magistratul Augustin Zagrean atentionand public asupra neconstitutionalitatii unor dispozitii prevazute in Lg. FUNDAMENTALA, amintind in acelasi timp ca ~ 1000 de ordonante sunt neconstitutionale, exemplu, urmat de alti colegi care sustin ca legea este inadecvata, lacunara, incompleta, lasand loc la echivoc, interpretare, imparteala nedreapta, in traducere libera: ineficienta si proasta, aplicata si implementata incoerent, mecanic, indus si impus de forurile aliantelor, parteneriatelor la care am aderat in totala necunostinta de cauza ( procedura standard: pus caruta inaintea calului), dovada realitatea geopolitica obiectiva!, sanctiunile impuse pe infringement, penalitatile supraimpovaratoare. Cu toata compasiunea fata de semenii nostri aflati in detentie, privind conditiile, ar fi absolut inuman ca cineva, pers. fizica, juridica sa dispuna reabilitarea penitenciarelor, mai inaintea unitatilor spitalicesti, de ingrijire si tratare a bolnavilor-aflate in aceleasi cond. de neincadrare in standarde, care standarde, hai sa fim seriosi si sa recunoastem, ca se face performanta medicala, juridica, pedagocica,IT etc la stetoscop, din har, talent, suflet, virtuti specifice neamului din care ne tragem seva sacra, legea locului natal in care am vazut lumina zilei, raportat la care incumba obligatia morala a datoriei, sensul, ratiunea, litera si spiritul Legii celei Drepte.
    Dezvaluim, demascam, dezbatem, deslusim, descoperind in Lumina, Calea, Adevarul, Viata!

  • Si, in ce s-ar transforma un inculpat oarecare!!!, infractor, delator, interlop, mafiot, zdreanta, vagabond, “coate-goale, mate-fripte” care, sufocat, intoxicat, sugrumat de SISTEM, varsa la propriu, sub amenintari, santaj, punandus-si viata in pericol(exemple, garla de scheleti prin dulapuri, sertare, subsoluri, div. locatii) demascand gunoiul de sub pres (motiv pt. care as inlocui sintagma PRES E DINTE cu sintagma CON DUCATOR), AERISIND, LUMIND…in mentalul colectiv, devine erou. Natural, simplu, firesc si, mai ales, fara varsare de sange, pete suplimentare pe CON STIINTA PERSONALA, racordata la CON STIINTA COLECTIVA, NATIONALA, MONDIALA, PLANETARA-LIMBAJUL MULTIDIMENSIONAL al Universului. Invatatura sacara ne aminteste faptul ca, Iisus, n-a venit pe Terra sa strice Legea, ci sa o implineasca si a mentionat cu subiect si predicat ca nu vrea moartea pacatosului ci INDREPTAREA lui si sa fie VIU…adica cu CON STIINTA TREAZA, orientat in timp, spatiu si la propria persoana, parerea mea,,,

  • Cuvinte la Ordinea de Zi: Adaptare, Echilibru fizic si psiho-emotional, Vigilenta, Compasiune, Vibratie inalta, pura, rafinata, elevata, Incredere, Credinta, Speranta-reteta desavarsita a evolutiei pe repede-INAINTEEEEEEE!
    Regula de aur a optimismului!

  • Judecatorul solutioneaza litigiul cf. regulilor de drept care ii sunt aplicabile.
    Judecatorul are INDATORIREA sa STARUIE, prin TOATE MIJLOACELE LEGALE, pt. a preveni orice greseala privind aflarea adevarului in cauza, pe baza stabilirii faptelor si prin aplicarea corecta a LEGII, in SCOPUL PRONUNTARII UNEI HOTARARI TEMEINICE si LEGALE (…) – reglementari prevazute in cuprinsul art. 22 alin. 1, 2 si urm. privind Rolul judecatorului in aflarea adevarului, Noul Cod de Procedura Civila, cap. II Principiile fundamentale ale procesului civil, dispozitii in stare de compatibilitate cu …actalul SISTEM?! HMMMMMMMM….!!!