Politică

Noaptea minții! Un tânăr din Diaspora cere ca SRI să monitorizeze radicalizarea ortodoxiei românești

image-2016-03-10-20857232-70-sri-serviciul-roman-informatiiAndrei Nicolae Popa, un tânăr român care studiază în străinătate, consideră că ortodoxia românească s-a ”radicalizat.”

Noaptea minții! Un tânăr din orașul lui Kafka, nu vede că Europa Occidentală s-a ghetoizat sub ochii lui, cu musulmani, molahi și teroriști auto-detonându-se, iar europenii sunt obligați să respecte șaria în marile capitale europene, ci  problema lui stringentă este doar ortodoxia românească.

Un student român care se recomandă, pe pagina personală de Facebook, că lucrează la Parlamentul României –Pagina Oficială a Camerei Deputaților, la Institutul Qvorum dar și la Ambasada României la Praga, a lansat ieri un atac virulent la reacția “militanților ortodocși” față de melodia trupei Taxi și față de propagarea a ceea ce consideră a fi radicalizarea religioasă în România.

Andrei Nicolae Popa consideră că tot ceea ce se întâmplă în România acum este o problemă majoră care poate lua forme extremiste în următorii ani. Mai mult, tânărul cere SRI să se implice și să urmărească mai atent “activitatea radicalizată a ortodoxiei românești”, titrează Blastingnews.

Vezi mai jos postarea completă a lui Andrei Nicolae Popa care acum spune că studiază la Facultatea de Stiinte Politice din Univerzita Karlova v Praze din Parga (Cehia):

“Reacția militanților ortodocși vis a vis de melodia trupei Taxi e pe același scenariu ca propaganda folosită pentru înscrierea la ora de religie: -învrăjbirea oamenilor și divizarea în 2 tabere -mituirea formatorilor de opinie -crearea de conturi false pe facebook care să disimuleze și să facă subversie – coordonare ierarhizată și acțiuni simultane

Să ne amintim cu tristețe de ce au putut religiile să facă împotriva oricăror forme de libera exprimare: Charlie Hebdo 2015 si Jyllands-Posten 2005 în Danemarca. De la violența verbală pana la violența fizică și acte de terorism e drum scurt atunci când vine vorba de religiile avramice.

Apreciez că, în câțiva ani, odată cu ascensiunea ortodoxismului militant și radicalizat din România, astfel de melodii ca ”Despre smerenie” vor produce reacții violente a celor care apăra opulența, monopolul, finanțele și puterea politică a Bisericii Ortodoxe sau care cred, tot în urma unei manipulări, ca Dumnezeu trebuie răzbunat atunci când numele lui sau setul de ritualuri legate de el, sunt ironizate, criticate sau contestate.

SRI ar trebui să supravegheze mai atent toată această activitate radicalizată a ortodoxiei românesti sau poate chiar să propună securitizarea domeniului cultelor. De altfel, in Strategia Națională de Apărare pe 2015-2020, radicalismul religios este trecut ca risc strategic în Romania, și implicit ca amenințare la adresa securității naționale.

Eu nu îmi doresc să trăiesc într-o Romanie în care să fii bătut pe stradă pentru ca nu ești creștin-ortodox. Cred ca Europa a învățat ceva din ultimii 2000 de ani de cruciade și inchiziții, dar și din terorismul islamic care se răzbună pe europeni pentru milioanele de musulmani omorâți de cruciați în Evul Mediu.”

E un punct de vedere destul de dur la adresa contestatarilor melodiei trupei Taxi, care vorbește despre radicalizarea celor care susțin ortodoxia și Biserica Ortodoxă Română…..

Noi știam că SRI se ocupă cu monitorizarea teroriștilor islamiști, nu cu creștinii ortodocși, care merg duminica la biserică și dau bani pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului. Nu am văzut ortodocși aruncându-se în aer în aeroportul din Bruxelles.Tânărul diasporean nemulțumit are posibilitatea să rămână în Europa Occidentalo-Islamică, într-un cartier de tip califat, precum Molenbeeck, dacă nu-i mai place acasă între românii ortodocși. Poate Nicolae Popa reușește să aplice un model de integrare multiculturală cu prietenii lui Abdeslam de la Bruxelles, ca să nu se mai răzbune pe suferințele din timpul Cruciadelor?

Sursa: Napoca News

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Nu ar fi nici o problema ca un oligofren si epileptic ca acest zis student cere o astfel de enormitate, ci problema ar fi ca SRI chiar sa se sesizeze la o astfel de cerere aberanta. Asta ar fi inca o dovada ca aceasta institutie actioneaza la comanda unor forte straine oculte.