Analize și opinii Politică

Noaptea ca hoţii, cu vălul pe cap, Carmen Iohannis a fost audiată la Parchet

Ştirea aceasta, venită pe surse, conform căreia Carmen Iohannis a fost audiată „noaptea, ca hoţii”, la Parchetul general vine ca o măciucă în capul preşedintelui Klaus Iohannis. Vă daţi seama, a venit de la Sibiu, probabil cu maşina blindată a soţului, însoţită de bodyguarzi, şi-a pus un văl pe cap pentru a nu fi recunoscută şi a intrat „noaptea, ca hoţii” în biroul procurorilor!Ce e asta, domnule Iohannis? Cum şi cu cine aţi aranjat scena aceasta de un grotesc teribil? Cu prietenul dvs. Augustin Lazăr? Că doar nu o să ne spuneţi că habar nu aveaţi că soţia dvs. a venit la Parchetul general! N-o să ne spuneţi, sper, că dînsa a venit la Parchet de capul ei, s-a trezit în faţa jandarmului de la intrare care a legitimat-o şi, sărmanul!, era să facă infarct cînd a văzut cine era în faţa lui…

Să recapitulăm:

– prima oară, Carmen Iohannis a fost citată la Parchetul general pe 15 noiembrie 2018. Soţul său, preşedintele României Klaus Iohannis, ne-a spus atunci că Georgeta Carmen Iohannis nu se va prezenta la audiere pentru că s-ar afla într-o… vizită de stat, deşi cei doi au fost prezenţi la un şpriţ cu ocazia zilei de naştere a Prinţului Charles (ştire difuzată de Digi 24)!

– a doua oară, Carmen Iohannis a fost citată pentru ziua de 10 decembrie 2018, dar a trimis la Parchet un certificat medical, invocînd o gripă (ştire Mediafax)!

– a treia oară, Carmen Iohannis a fost audiată în ziua de 6 februarie 2019, după cum informează „ziare.com”, fără ca acest lucru să mai fi fost anunţat înainte, aşa cum s-a întîmplat în cele două citări anterioare!

Aşadar, despre a treia chemare, nimeni din presă nu a mai aflat pentru că procurorii au păstrat secretul. Ce înseamnă asta? Că, în realitate, Carmen Iohannis s-a temut nu atît de audierea de la Parchet, ci de eventuala, dar sigura, prezenţă a jurnaliştilor, care ar fi tăbărît pe dumneaei cu armele acelea periculoase – microfoanele, aşa cum au tăbărît pe Liviu Dragnea, pe Victor Ponta, pe Călin Popescu Tăriceanu, pe Elena Udrea, pe Alina Bică şi chiar pe Codruţa Kovesi!

Înţelegem grija lui Klaus Iohannis pentru psihicul soţiei sale, femeie cu simţirelul sensibil, dar de ce numai Carmen să beneficieze de o astfel de protecţie? De ce preşedintele nu le-a cerut procurorilor acelaşi tratament şi pentru ceilalţi „audiaţi” sau măcar pentru femeile care au suportat momentul acela dificil de la intrarea în Parchet? Spune cumva Constituţia că toţi cetăţenii sînt egali în faţa legii, mai puţin soţia Preşedintelui?

Să mai precizăm că Augustin Lazăr şi-a luat nişte măsuri de siguranţă înaintea acelei audieri la miez de noapte, declarînd pe 16 ianuarie 2019: „procurorul de caz este suveran, interventia procurorilor ierarhic superiori in efectuarea urmaririi penale sau in adoptarea solutiei fiind interzisa”. Adică, nu el ar fi decis ca Carmen Iohannis (sic!) să fie audiată „noaptea, ca hoţii”, ci procurorul de caz!

Aceleaşi surse judiciare, citate de Antena 3, care au dezvăluit că Carmen Iohannis (sic!) a fost audiată în noaptea de 6 februarie 2019, au mai precizat că „prima doamnă a intrat în sediul Parchetului General purtând un batic pe cap pentru a nu fi recunoscută și a stat foarte puțin” (Libertatea, 15 februarie 2019)! Din moment ce sursa este aceeaşi şi audierea în miez de noapte s-a confirmat, este clar că şi „baticul” a fost pe capul lui Carmen Iohannis.

Cititorii noştri îşi amintesc, desigur, că a mai fost o persoană care s-a deghizat pentru a merge la o întîlnire ca să nu fie recunoscută: este vorba despre Elena Udrea, cea care a urcat în maşina lui Sebastian Ghiţă avînd pe cap tot un batic, pentru a nu fi recunoscută că intră în biroul personal al lui Victor Ponta, unde avea să-i transmită mesajul lui Traian Băsescu, acela de a o numi din nou pe Codruţa Kovesi în funcţia de şefă a DNA!

Aşa ceva? Carmen Iohannis, soţia preşedintelui, să adopte tactica folosită de Elena Udrea pentru a se deghiza? Nu se poate aşa ceva! De aceea, Klaus Iohannis trebuie să ne spună cum au îndrăznit procurorii s-o cheme „noaptea, ca hoţii” pe soţia lui, cînd puteau să facă acest lucru ziua, în amiaza mare, să vadă toată ţara cît este prima doamnă de răvăşitoare! Cum, aşa ceva? „Doamne, Dumnezeule”, vorba lui Augustin Lazăr!

P. S.: Iată ce declara Klaus Iohannis la bilanţul pe 2018 al Parchetului general: „Observăm în unele discursuri politice şi mediatice o tot mai mare grijă faţă de soarta unor inculpaţi şi condamnaţi penal care sunt, evident, deranjaţi că sistemul judiciar îşi face treaba în ceea ce îi priveşte tulburându-le liniştea şi afectându-le bunăstarea. Se încearcă în mod fals acreditarea ideii că procurorii sunt inamicii societăţii. Dimpotrivă, procurorii sunt de aceeaşi parte a baricadei cu cei care vor aplicarea legii, iar de cealaltă parte se află câţiva indivizi certaţi cu legea care au tot interesul să decredibilizeze justiţia. (…) Constituţia României nu face nicăieri vorbire despre dreptul la linişte al celor care încalcă legea. Legea fundamentală prevede explicit că nimeni nu este mai presus de lege, că cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări”. Şi atunci, de ce „noaptea, ca hoţii” să-i fie audiată consoarta?

Autor:  Ion SPÂNU

Sursa: Cotidianul

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Se consemneaza ca s-a prezentat, exemplu demn de urmat, ca noaptea, ca hotii, ca, faptele privind improprietarile pe nedrept, alias retrocedarile, primirea de foloase necuvenite, sunt savarsite in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare.