Politică

Ni se ia şi aerul curat!?

masca-600x399Sub hârtia poleită a minciunii – vorba lui Vlahuţă – e ruină şi putregaiul…vorbelor frumoase ale echipelor de propagandişti postdecembrişti. Se fac… „lansări” de şmecherii electorale către proşti, nicidecum lansări de proiecte, de cărţi pilduitoare, lansări la…apa din inundaţii a caselor şi drumurilor, a recoltelor celor prostiţi de o politică tot mai agresivă şi otrăvitoare. Minciuna e o otravă, căci este peste tot ţâşneşte din gurile guvernanţilor. Fie că e vorba de inflaţie, de hoţie fiscală, de acţiune parlamentară, de… „creştere economică”.

Aburul acestor vorbe şi fapte ne infestează aerul… Şi nu numai accidental, ci permanent. Noaptea, în mod parşiv, suntem otrăviţi în somn! Faimoasa Timişoară de pe vremuri cu parcurile sale celebre şi întreprinderi la fel de celebre cu profil mecanic, electronic, metrologic – unde se proiectau turbinele ţării, calculatoarele şi lămpile de lux electrotehnice ca şi automobilul electric s-a procopsit de-o vreme şi cu ceva „străinez”, care produce poluanţi agresivi ai aerului cu miros de cauciuc ars.

Poluarea se continuă şi în arhitectura oraşului cu turnuleţe de başibuzuci, prin acapararea de către tot felul de etnii a spitalelor, lăcaşelor de cult şi învăţământ. Tovarăşii şefi de la focarul de întoxicare a aerului ne mint că experimentează un nou mod de filtrare a aerului otrăvit – de ce n-or face-o în ţara lor?! – noi întrebăm de ce continuă într-un oraş asemenea experimente cu nişte „ciurucuri” de făbricuţe care produc… gaze, nici strunguri, nici mobilă, nici calculatoare, nici tractoare etc.

Fac economii la filtrele şi banii lor distrugând sănătatea şi habitatul locuitorilor… Mare parte a populaţiiei, „prostimea” – cum poate îi consideră ei – n-au case de vacanţă, vile prin peisajele exuberante. Nu pot nici să trăiască prin staţiuni precum nomenclatura atât de imensă a politicienilor de faţă. „Schimbarea”, la care fac ei referire, trebuie făcută începând cu ei şi cu „tot neamul lor” – cum zice bace Ioane din Tărnaţu de Jos.

Ia-i Doamne de pe capul nostru!” – continuă moşul, nedumirit şi neînvăţat să drăcuie nici cât măcar fac politrucii la televizor şi în… campania electorală, căci campanii de recoltare, de împădurire, de curăţare a locului şi aerului nu prea mai sunt. Se roagă să vină mai repede dimineaţa, să mai răsară soarele, să se cureţe aerul măcar, poate vor ieşi din noaptea minţii şi unii dintre craii zilei ce îi otrăvesc viaţa şi… aerul, se vor lumina poate. Se roagă pentru ei: Doamne ajută!. S.O.S! – aerul Ţării!

Autor: Ioan C. Petrisan

Sursa: ZIarul NAtiunea