Politică

Ne PREGĂTIM de RĂZBOI? Românii ar putea fi OBLIGAȚI să îşi PUNĂ CASELE la dispoziţia NATO

armata_24Potrivit unui proiect al Ministerului de Interne, românii ar putea fi obligaţi să muncească şi să-şi cedeze bunurile în cazul exerciţiilor militare ale NATO pe teritoriul nostru.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) pregăteşte modificări şocante ale Legii privind rechiziţionările de bunuri şi prestările de servicii în interes public. Dacă, până acum, bunurile puteau fi rechiziţionate, iar oamenii puteau fi obligaţi să presteze muncă doar în perioada declarării stării de mobilizare a forţelor armate ori a stării de asediu, potrivit proiectului legislativ al MAI, aceste lucruri se pot întâmpla şi pe timpul desfăşurării exerciţiilor şi antrenamentelor de mobilizare ce presupun trageri, manevre militare şi operaţiuni în ansamblu pentru instrucţia trupelor NATO.

„Este necesară optimizarea capacităţii de intervenţie în situaţii de criză, a procedurilor de acţiune şi luarea măsurilor necesare pentru a răspunde schimbărilor majore din mediul de securitate regional de la graniţele NATO, precum şi descurajarea provocărilor şi ameninţărilor la adresa teritoriilor şi populaţiilor ţărilor membre ale Alianţei Nord-Atlantice”, se arată în expunerea de motive a proiectului de act normativ. “Este o aiureală totală, să înfricoşeze lumea că vine nu ştiu cine peste noi şi atunci ne pot lua casele şi bunurile. Ar putea să fie mai mult decât o adaptare la legislaţia specifică din ţările membre NATO, să fie un exces de zel, şi asta nu m-ar surprinde”, ne-a declarat Gheorghe Tinca, fost ministru al apărării.

Starea de alertă obligă la muncă forţată

Proiectul de lege mai introduce obligativitatea prestării muncii în folosul comunităţii şi posibilitatea rechiziţionării bunurilor şi în cazul decretării stării de alertă pe timp de pace. Starea de alertă se declară potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr. 21/2004 şi se referă la punerea imediată în aplicare a planurilor de acţiuni şi măsuri de prevenire, avertizarea populaţiei, limitarea şi înlăturarea consecinţelor situaţiei de urgenţă şi poate fi decretată de primari şi prefecţi în zonele inundate sau înzăpezite. „Nu am avut situaţii până acum de declarare a stării de alertă nici la mineriada de pe vremea lui Constantinescu, doar dacă ar fi intrat minerii în Bucureşti se decreta starea de alertă. Dar este periculoasă introducerea stării de alertă în această lege pentru că găseşti un nebun care declară starea de alertă şi a doua zi se iau măsurile pe care le doreşte. Trebuie mare atenţie la asemenea lucruri. Ar trebui să se dezbată serios un astfel de proiect legislativ, pentru că este o zonă foarte delicată. Eu am o vorbă: «Nu trebuie lăsat briciul pe mâna maimuţei, este periculos». Ar trebui analizată legea cu jurişti şi cu oameni de specialitate militară”, ne-a precizat Costin Georgescu, fost director al Serviciului Român de Informaţii.

Liste cu angajaţi şi meseriile lor

Potrivit proiectului de lege al MAI, angajatorii vor fi obligaţi să comunice autorităţilor numele şi calificările salariaţilor, pentru ca aceştia să poată fi utilizaţi la muncile în folosul comunităţii. Refuzul de a comunica aceste date va fi sancţionat cu amendă de până la 25.000 de lei. Persoanele fizice care refuză să-şi pună la dispoziţie bunurile supuse rechiziţionării sau refuză să muncească pe timpul stării de alertă vor fi amendate cu 5.000 de lei.

5.000 de lei este amenda pentru cei care refuză să se supună legilor pe timpul stării de alertă.

„Nu cred că îl descurajez eu pe Putin că am listele de la firme cu oamenii şi calificările lor şi îi chem pe ăştia să muncească.”, Gheorghe Tinca, fost ministru al Apărării.

Sursa: Ziarul Ring

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Ne vom ruga divinitatii sa vina rusii cit mai repede si sa ne scape de “binefacerile”apartenentei la organizatia terorista NATO!

  • Din pacate pt noi romanii de rand , cetatenii obisnuiti ai acestei tari este prea tarziu sa mai facem ceva , sa mai actionam cumva. In momentul in care “scumpii nostri” politicieni au permis trupelor americane sa stationeze pe teritoriul tarii noastre ei s-au asigurat ca sistemul lor mafiot bazat pe cumetrie si incuscrire se va perpetua in Romania(sub umbrela NATO), caci aceste trupe sunt aici nu pt a “ne apara de rusi”. Sunt aici ca sa apere statul colonial de noi, sa rastoarne orice guvern roman “neascultator”, in caz de ajunge la putere vreo forta patriotica.
    Sunt aici sa lupte impotriva armatei romane si impotriva romanilor in caz ca vrem sa ne urmam interesul national. Sunt o forta de politie coloniala, nu armata. De asta se antreneaza in tehnici de lupte civile de strada.
    Singura noastra sansa de a ne elibera de sub acesta “menghina masonica”( nu prin propriile noastre puteri ) este Rusia lui Vladimir Putin, daca acesta va dori si daca va putea(om trai si om vedea) , sa inlature aceste regimuri si ordini masonice din tarile Europei de Est si S-E.