Politică

Naționalismul e rău dacă e al meu și bun dacă e al tău?! Interesant…

Nationalism_1Sal’tare

Astazi am vazut un film care m-a lasat MASCA. Genialul actor principal al filmului “The HUNTING PARTY” e nimeni altul decat nenea Richard Gere, Nu va spun despre actiunea filmului, decat ca e despre razboiul din Serbia din anii “90 si ca e mai aproape de adevar, decat oricare film american pe care l-am vazut pana acum.

Si atunci si acum, dupa ce am vazut filmul, ma chinuie o intrebare:

De ce ei sunt mai buni ca noi, chiar si “marginalizati” de intreaga Uniune Europeana?

Pentru ca au avut mandrie nationala si pentru ca au preferat sa ii faca toti “nationalisti imputiti”, decat sa spuna ca tara lor e buna pentru tranzitul avioanelor NATO si pentru bombardarea unei “natiuni prietene”, cu care ai avut continuu, niste relatii diplomatice si de afaceri superbe, asa cum am facut noi cu SERBIA. Pentru ca oricat de mult “ti-ar trage-o unii”, nu asa se castioga respectul, ci prin lupta. Poponarii pasivi, nu au fost si nu vor fi in veci, EROI.

Nu mai zic de faptul ca americanii si Europa intreaga, urla atunci cand avem excese nationaliste, insa ale lor sunt bune. Faptul ca poarta steagul american, desenat si pe chiloti sau faptul ca ziua lor au impus-o ca sarbatoare mondiala e OK. Dar mandria mea nationala nu e BUNA. Eu daca imi aduc aminte de trecutul meu sau de cat sunt de frumosi eroii mei, nu sunt decat un EXTREMIST imputit si bun de impuscat sau bun de aruncat la “cosul mediatic de gunoi”, de niste jurnalisti instruiti special, pentru a face acest lucru cu orice natiune de pe glob.

Mersi frumos dragilor! Prefer sa fiu cu acest “semn” pe frunte decat un EUROPEAN integrat. Prefer sa stau alaturi de sarbi, in afara acestei EUROPE stralucitoare, decat sa fiu un mancator de CACAT EURO-ATLANTIC!

Si dupa cum zicea Patzurca in anii de inceput ai democratiei “ingrijeste-ti trandafirii, eu prefer sa fiu golan”

Andrei…
KIP IN TACI

Sursa: Artistu.ro