Extern Politică

Mugur Isărescu la startul celei de-a 61-a reuniuni a Grupului Bilderberg

davidrockquotenewJoi a început în Marea Britanie cea de-a 61-a reuniune a Grupului Bilderberg, un bastion formidabil de putere şi influenţă înconjurat de secrete şi teorii ale conspiraţiei din care fac parte conducătorii celor mai mari bănci şi companii din lume precum Goldman Sachs, Barclays şi BP, lideri de state, politicieni şi şefi de bănci centrale. Unul dintre ei este guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

Reuniunea anuală, care va ţine până pe 9 iunie, are aproxi­mativ 140 de invitaţi care vor discuta despre problemele cu­rente. Ariile de interes de anul acesta includ naţionalismul şi po­pu­lismul, problemele Africii, răz­boiul cibernetic şi politicile UE. Discuţiile sunt informale şi de aceea sunt adesea înconjurate de o aură de mister. Ele sunt văzute ca opor­tunitatea supremă de „socia­lizare“ fără obligaţii între liderii lumii politice, economice şi finan­ciare. Dintre invitaţi, două treimi vin din Europa, iar restul din America de Nord, scrie CNBC. „Datorită naturii private a conferinţei, participanţii nu sunt legaţi de nicio convenţie oficială sau de poziţi dinainte stabilite. De aceea, ei pot asculta în linişte, reflecta şi trage concluzii. Nu există o agendă fixă, nu se propune nicio concluzie, nu se votează şi nu sunt emise comunicate“, se arată pe pagina de internet a grupului.

Unii critici spun că grupul Bilderberg este o conspiraţie capitalistă, iar alţii că are ca scop crearea unei economii mondiale planificate. Parlamentarul britanic Michael Meacher a descris Bilderberg ca fiind „o clică antiguvernamentală de lideri ai capitalismului de piaţă occidental care se adună în secret pentru a-şi menţine propriile putere şi influenţă departe de ochii lumii“. Grupul a fost fondat în anii ’50 de magnatul american David Rockefeller şi familia de bancheri Rothschild.

Preşedintele Grupului Bil­der­berg, vicontele Etienne Davignon, a susţinut în 2011 la BNR o conferinţă pe tema „Uniunea Europeană după criza datoriilor suverane“. (sursa: zf.ro)

Eric Schmidt, Google şi Jeff Bezos, Amazon, chemaţi la reuniunea grupului Bilderberg de la Londra

Şi cum ar fi putut să lipsească? Google şi Amazon, dar în special Google, sunt stăpâne pe un teritoriu practic infinit, călcat de aproape jumătate din populaţia globului, şi cu reacţii imprevizibile. „Nimeni nu ştie exact cum funcţionează internetul”, spunea chiar Schmidt. Fireşte, când ai atâta putere printre megabiţi grupurile aparent fantomă ale puterii globale, precum Bilderberg, se uită la tine, te bagă în seamă.

Întâlnirea mai marilor lumii, printre care s-a strecurat şi Mugur Isărescu al nostru, a început ieri în Marea Britanie şi este cea de-a 61-a reuniune a grupului Bilderberg, pe care unii îl văd ca pe un think tank de mare putere, dar descrierea nu prea se potriveşte, e prea nevinovată. În fapt, Bilderberg este un centru de putere, care a ştiut să se înconjoare în ceaţa teoriei conspiraţiei, astfel încât să tulbure orice clarificare a apelor în ceea ce îi priveşte.

Iniţiat în 1954, grupul a fost iniţial un bastion ale americanismului în Europa, apărut pe fondul creşterii sentimentelor antiamericane din Occident, unde nume grele precum Jean Paul Sartre îşi afişau deschis admiraţia pentru URSS-ul lui Stalin, chiar dacă în cele din urmă şi-a retractat susţinerea. Brandul vine de la hotelul Bilderberg din Oosterbeek, Olanda, unde s-a ţinut prima reuniune.

Până la urmă este un bastion al puterii occidentale asupra lumii, din care fac parte conducătorii celor mai mari bănci şi companii precum Goldman Sachs, Barclays şi BP, lideri de state, politicieni şi şefi de bănci centrale. Niciun centru de putere nu lipseşte de acolo, aşa că apariţia lui Schmidt e firească, ba chiar e de mirare că nu l-au chemat mai devreme, dat fiind monopolul asupra internetului pe care Google dacă nu-l deţine complet, ei bine nici prea departe nu e.

Reuniunea din 2013 va avea în centru – bineînţeles pe comunicările oficiale, nimeni nu ştie de fapt ce se va discuta, mai ales că discuţiile sunt libere – naţionalismul şi po­pu­lismul, Africa, răz­boiul cibernetic şi politicile Uniunii Europene.

Invitaţii provin exclusiv din America de Nord şi Europa, celelalte zone sunt ţinute la distanţă şi va fi o premieră apariţia la vreuna dintre întâlnirile viitoare a unor reprezentanţi ai Chinei sau Japoniei, chiar dacă şi acolo activează giganţi.

La prima vedere, Bilderberg pare o adunătură de bătrânei care beau fiecare ce pot şi ce le permite sănătatea şi discută despre diverse, un fel de club pentru puternicii lumii, în cadrul căruia curg doar bârfe şi poveşti, nu se fac strategii, nu se dau soluţii şi nici nu se trag concluzii. Cel puţin aşa susţin oficial reprezentanţii grupului. Realitatea curată, însă, n-o ştiu decât ei şi multe s-ar putea scoate de acolo, dacă vreodata vreun străin ar putea pătrunde.

Anul acesta, alături de Eric Schmidt şi Bezos, printre invitaţi se mai numără şi Henry Kissinger, pre­mierul olandez Mark Rutte, Timothy Geithner, fost secretar de stat al SUA, şi, în fine, fostul premier italian Mario Monti. Evident, pentru ca piaţa conspiraţionistă să nu rămână nepopulată, alături de Bilderberg, un alt subiect de anchete jurnalistice sau mai puţin jurnalistice este şi Comisia Trilaterală, instituţie care are cam aceleaşi caracteristici cu Bilderberg, cu diferenţa că întemeietorul său, David Rockefeller, s-a gândit în 1973, când i-a pus bazele, că nu doar SUA şi Europa trebuie să fie reprezentate, ci şi Japonia. (sursa: stiri.yahoo.com)

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • M.Isarescu este mason.Atat el cat si ceilalti masoni care fac parte din Grupul Bilderberg conduc lumea din umbra.Romania este condusa de M.Isarescu;nicidecum de T.Basescu.

  • Cetateanul Mugur Isarescu,
    este omul FMI in Romania..a conds finatele pe vremea comunistilor, le conduce si acum in vremea ,,capitalistilor”, un franc-mason ordinar.
    In Rm Valcea, langa orasul Dragasani (orasul unde a fost c…t de maicasa)…a distrus statiunea viticola de cercetare si a ,,cumparat” zeci si zeci de hectare de vita de vie.Oarese sesizeaza presa?Politia?
    In Romania, adevarul/dreptatea si legea nu mai exista sunt arestati/condamnati doar cei ce fura o gaina,iar cei ce vand tara sunt numiti :salvatori de tara.
    ,,vivo, vino dulce m….e vino…”
    .
    .

  • De ce trebuie sa discute acesti bancheri despre ”populism” si ”nationalism”? Ce ii intereseaza, de fapt?
    In ziua de azi, nu mai poti fi patriot, ca imediat ti se zice ca esti ”populist” si ”nationalist”. A fi nationalist nu e nici un pacat. Inseamna sa iti iubesti natia, sa cultivi valorile nationale traditionale, sa iti aperi tara de agresiunile straine, indiferent daca ele sunt venite pe cale economica, politica, culturala sau armata.
    Se vede treaba ca acesti bancheri traiesc intr-o lume a lor, care nu are vreo legatura cu nici o tara. Ei sunt…”supra-nationali”, adica vor sa stapaneasca lumea, distrugand identitatea popoarelor.