Politică

Moţii s-au răsculat împotriva Mafiei Lemnului şi a protecţiei asigurate de Poliţia Circulaţie

wlemn_3Revoluţie a moţilor din Apuseni, care s-au săturat de Mafia lemnului şi de protecţia acordată hoţilor de către Poliţia Circulaţie. Situaţia explozivă a pornit de la arestarea pentru luare de mită a fostului şef a Direcţiei Silvice Cluj, Traian Mariş, arestare ce a avut loc după un denunţ cusut cu aţă albă. În aceste zile au iesit la suprafaţă adevărata Mafie a Lemnului, incredibila puşculiţă a lumii politice şi a Poliţiei Circulaţie. Au apărut în rapoarte oficiale mii de hectare defrişate ilegal.

Au apărut şi autotrenuri care transportă noapte de noapte material lemnos fără avea însă RCA, licenţe de transport sau taloane de înmatriculare. Acuzaţiile de acum luni de zile aduse de poliţişti nemulţumiţi din zona Huedin (http://www.cotidianul.ro/afacerile-nebune-ale-politistilor-din-huedin-204802/), legate de şeful Poliţiei Rutiere Huedin, Gheorghe Călătan, prin contur. Mafia lemnului poate exista şi poate transporta material lemnos doar prin directa grijă a şefilor Poliţiei Rutiere.

Peste 100 de săteni din comuna Măguri Răcătău au sechestrat două autotrenuri burduşite cu lemne, despre care ei afirmă că ar transporta material lemnos furat. Camioanele au fost forţate să oprească şi apoi conduse la postul de Poliţie din localitate. Oamenii au cerut intervenţia Poliţiei şi a lucrătorilor Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare (ITRSV), care au declanşat o anchetă.

“Camioanele astea au fost încărcate azi-noapte, pe furiş, în pădure şi urmau să plece. Cel mai probabil direct în Ungaria. Camioanele sunt ale unui pădurar care l-a denunţat pe directorul de la Direcţia Silvică Cluj, Traian Mariş”, a povestit un localnic pentru stiridecluj.ro.

Culmea este că situaţia nu este una de ieri de azi ci de ani de zile! Din Apuseni se transportă în fiecare noapte, pe drumurile naţionale şi europene, zeci poate chiar sute de metri cubi de material lemnos! Acest lucru este posibil doar cu complicitatea poliţiştilor de la Circulaţie, care închid ochii la aceste fărădelegi şi sunt complici la furtul masiv de lemn.

Strigător la cer este faptul că din cele 3 autotrenuri care se văd în poze, nici unul nu avea actele în regulă. Dar, acestea transportă material lemnos de ani de zile. Cum altfel, decât cu largul consurs al Poliţiei Rutiere!

Unul din autotrenuri – B 42 RAS nu avea asigurare RCA obligatorie, celălalt – B 04 VFR avea talonul de înmatriculare reţinut din noiembrie 2012. Capul de TIR aparţine firmei Volvo Forest, asociat unic Bîlc Călin, tocmai denunţătorul directoului arestat de la Direcţia Silvică, Traian Mariş!! Mai mult, Bîlc se află într-un ciudat conflict de interse, fiind, deopotrivă pădurar şi acţionar unic la o firmă care se cupă de ….transportul lemnelor!

În ceea ce priveşte auto B 26 CRF, aceasta aparţine firmei Crinelforest SRL Gilău. În urma constrolului, pe remorcă a fost găsit un plus de 12 tone material lemnos, întocmindu-se dosar penal. Crinelforest SRL are ca asociat unic pe Frandeş Cristian Ioan, şef district Ocolulul Silvic Privat Băişoara, unde şef ocol este tocmai directorul interimar al Direcţiei Silvice Cluj, Holonic, cel sosit pe post după arestarea fostului director Mariş.

Cotidianul a tras deja chiar anul trecut un semnal de alarmă privind afacerile necurate cu Mafia Lemnului ale poliţiştilor de Circulaţie din zona Huedin (http://www.cotidianul.ro/afacerile-nebune-ale-politistilor-din-huedin-204802). Mai mult, urcând în piramida relaţinoală Mafia Lemnului – Poliţia Circulaţie, presa a dezvăluit anterior şi vilele apărute peste noapte ale unor şefi din IPJ Cluj, precum comisarul şef Alexandru Mureşan, fost şef Circulaţie IPJ Cluj, fost adjunct al IPJ Cluj, în prezent retrogradat înapoi la şefia Poliţiei Circulaţie.

În ceea ce priveşte situaţia explozivă din Apuseni, după arestarea directorului Direcţiei Silvice Cluj în urma unui denunţ cusut cu aţă albă  PSD vrea toate pădurile din Clujul cel putred de corupt) un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Beliş a acceptat să vorbească pentru stiridecluj.ro despre mafia din care chiar el face parte şi pentru care cotizează annual zeci de mii de euro. “În primul rând, fiecare dintre pădurarii din zona Mărişel au acasă câte un gater tip banzic. Lemnul este adus gratis de către localnicii care sunt lăsaţi la furat în pădure. Totul se face la mica înţelegere. Omul primeşte permisiunea de a intra în pădure cu condiţia ca la finalul zilei să coboare şi pentru pădurar la un drum auto o remorcă de lemne. Aşa se face că doar într-o singură zi pădurarul duce la gaterul tip banzic câteva zeci de metri cubi de lemn. Sunt pădurari care au două astfel de gatere, cu unul lucrează pentru a cotiza mai departe, iar cu celălalt pentru el. Singura cheltuială este cea cu legata de plata facturii de curent, adică maxim 1.000 de lei/lună. Muncitorii vin gratis la lucru şi sunt, de fapt, cei care merg la pădure. Profitul net, după ce se împarte şpaga cu şeful de district şi apoi mai sus este şi de 6.000 de euro.

“Cetăţenii nu mai suportă ca firmele să exploateze zeci de mii de metri cubi de material lemnos. Guvernanţii nu se uită la oameni, se uită doar la ce ne impune Uniunea Europeană, dar nu văd că firme din Germania îşi protejează pădurile şi le distrug pe ale noastre. În doi ani, la Măguri Răcătău, au fost tăiaţi peste 100.000 de metri cubi. Dacă lucrurile continuă tot aşa, în doi-trei ani nu o să mai aibă unde să cânte cucul, cum spunea un pădurar de la noi. Adevărul este că pădurea se fură cu acte în regulă “, a explicat un localnic pentru citynews.ro.

Puzderie de date oficiale, de rapoarte, de prezentări. Tone de informaţii pentru serviciile abilitate ale statului. Cu toate acestea nimeni nu se sesizează, nimeni nu mişcă un deget! Domnule ministru Stroe, DNA, domnule director general Romsilva, Adrian Crăciunescu, dovediţi că nu sunteţi abonaţi la puşculiţa Mafiei Lemnului şi luaţi măsuri faţă de cele prezentate, faţă de situaţia explozivă din Pădurile Ardealului şi nu numai, şi faţă de complicitatea Poliţiei Circulaţie vizavi de Mafia Lemnului.

Sursa: Cotidianul