Politică

MISIUNE INDEPLINITA: RUS IL ”IMPACHETEAZA” PE PONTA SI PLEACA

irUnul dintre misterele PSD din ultimii 15 ani poartă numele Ioan Rus, politicianul cu zero performanțe pe toată linia, dar care apare în prim plan în momente neașteptate și dispare cu scandal în momente-cheie. În general, proaste pentru PSD. În mod miraculos, se găsește mai mereu cineva care să-l recupereze. De această dată, misiunea lui a fost să-l ”împacheteze” pe Ponta într-o hîrtie jegoasă, ca să-l facă și mai ”agreabil” marelui public.

Manevra e simplă și eficientă: Ioan Rus aruncă în spațiul public niște vorbe deșucheate, apoi își oferă prompt demisia, premierul e nevoit să o accepte, iar lumea rămîne cu o comparație generos înfiptă în cap de mass-media. Altfel spus, Ioan Rus nu ezită să demisioneze din guvern doar pentru niște vorbe scăpate la repezeală – și, dacă ne gîndim bine, chiar e ceva adevăr în ele, doar forma e cam neortodoxă – în timp ce hahalera de premier nu vrea să plece nici cînd e bănuit a fi pușcăriabil. Ponta e pus, astfel, în antiteză nu doar cu liderii opoziției, care se declară indignați de gestul lui și îi cer demisia, ci chiar cu oameni din propriul partid, ceea ce e mult mai neplăcut.

Rus l-a lăsat controlat intr-un ofsaid de proporții pe Ponta, și e de așteptat ca, de mîine încolo, ordinul de zi pe unitate să sune, pentru acoperiții presei, în sensul marșării exact pe acest aspect, al diferenței de moralitate dintre cei doi.

Nu e prima oară cînd Rus, lider al grupului de la Cluj, pe care Iliescu l-a numit, cîndva, coloana a 5-a din PSD, face jocuri stranii. În 2012, după aproape opt ani de inactivitate politică, el a apărut, brusc, în guvern, la șefia ministerului de Interne. De unde a plecat tot printr-o demisie de răsunet, după scandalul listelor electorale, care a lovit USL în plin. După demisia de azi, probabil va reintra în adormire o perioadă, pentru a reveni, cine știe?, peste alți doi-trei ani, în altă conjunctură, în altă configurație. Și tot în mod ”miraculos”.

Autor: Bogdan Tiberiu Iacob

Sursa: InPolitics.ro

Abonează-te la newsletter