Analize și opinii Politică

Ministrul german: “Nimeni nu profită mai mult de pe urma Europei unite decât Germania”

Germania are cel mai mult de câştigat de pe urma unei Europe unite, a declarat ministrul de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, în contextul unui vot în legislativul german pentru aprobarea unei noi ajustări la pachetul de ajutor financiar pentru Grecia.

“Nimeni nu profită mai mult de pe urma Europei decât Germania”, a spus Schaeuble, vineri, în Bundestag, potrivit EUobserver, citat de Mediafax.

Şeful Finanţelor Germaniei a admis că a durat o perioadă pentru a se ajunge la concluzia că “decenii de greşeli” în Grecia nu pot fi reparate în doar doi ani.

Parlamentul german a aprobat vineri mai multe modificări la pachetul de împrumuturi pentru Grecia, decise în această săptămână de miniştrii de Finanţe din zona euro. Votul a trecut cu sprijinul unor parlamentari ai opoziţiei, întrucât coaliţia de guvernare a cancelarului Angela Merkel nu deţine majoritatea necesară în legislativ.

Votul parlamentarilor germani dechide calea eliberării de tranşe în valoare de 44 miliarde de euro către Grecia. Modificările la programul de ajutor extern includ reducerea dobânzilor la împrumuturile pentru Grecia şi un plan de răscumpărare de obligaţiuni elene la un preţ sub valoarea nominală, reducând astfel îndatorarea ţării.

sursa: cotidianul.ro

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu